| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tatík je jiný

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
oli
20.3.2010 12:18:34
můj "kojil" z flašky, vstával v noci když já spala, dělal dvanáctky a já si toho nevážila, pak se narodila dcera a mě na syna nezbyl čas, jak jsem jí kojla, tak jsem k ní přilnula a můj vztah se synem se o to zhoršil, mažel mi to vyčítal a je fakt, že malému byl mámou i tátou, on ale k dceři přilnul a jya k synovi ne, dnes uvažujeme o rozvodu, tedy spíš on, a já bych se ráda změnila,jenže už je asi pozdě.~Rv
Barča, syn 18 měsíců
  • 
20.8.2007 22:02:34
Dobrý Terko, už dlouho jsem se pořádně nezasmála (tak jako u tvého druhého odstavce :-))
Michaela syn 9 měsíců
  • 
19.8.2007 9:12:31
Souhlásím taky. Jsem mladá mamina a vím že máma skákala kolem chlapů. a tak jsem si řekla že nechci být otrok. Přítel je skvělý už od okamžiku otěhotnění se mi snažil pomáhat. Měla jsem kupu příkazů co smím kupu zákazů co nesmím až mi ho bylo líto.Samozřejmě jsem se toho nedržela a taky si pak pěkně vyslechla. Dnes se mi snaží také pomáhat. Co se týče malého tak lepšího tatínka jsme si nemohli přát. Taky mu pořád do všeho kecám co jak a na co nemá zapomenout ale vždy mě odbyde. Když to neudělá on tak to druhý den udělám já když je v práci a nechám ho při tom jak je super.I když se rozčiluju.Ale zase na druhou stranu ho obdivuji že bojuje a že je z něj ten nejštastnější a nejpyšnější táta. Taky lpím na maličkostech ale už ne před ním protože to nemá cenu. On má svou výchovu a já svou. a ty prostě kombinujeme aby vše zapadlo do sebe jak má.
19.8.2007 8:23:22
Naprosto souhlasím. A navíc jsem zjistila, že i já se od něj učím. Já například nejsem příliš trpělivá čekat, až si dítě s něčím poradí samo. Takže když se měli učit zavazovat tkaničky, nebo si mazat chleba, nalít pití... chvíli jsem vydržela, ale když mi děti řekly, že jim to nejde a prosily mě o pomoc, udělala jsem to za ně. Manžel nikoli. Vydržel a nechal je ať se s tím poperou. Já mu vyčítala, že je trápí, že jsou ještě malé, že se to mohou naučit později... Bla bla bla. Pochopila jsem, že nikoli a začala dětem i manželovi víc důvěřovat. Vždyť on se taky chudák někdy chytá za hlavu, když některé věci řeším jinak než on :-) A tak se od sebe učíme, nekritizujeme se, radíme si a doplňujeme se. Ale chtělo to snahu z obou stran, ne jen z té jeho. My ženy přece nemáme monopol na to jak mají věci být :-)
19.8.2007 0:49:54
Kudlo, mám vtíravý a neodbytný pocit, že budu tobě podobnou matkou..:-))))))))
18.8.2007 23:27:58
Hm, tak to já jsem asi chlap. Domácnost ani děti nepovažuju za svou výsadní doménu a už vůbec si nemyslím, že by něco mělo být jen takto a ne jinak a přes to nejede vlak. Vlastně nemám nic přesně nalajnované, aby to bylo přesně podle mě, obědváme taky nepravidelně mezi jedenáctou a druhou, jak to zrovna vyjde, co oblékne manžel dětem, když jdou spolu ven, je mi jedno, hlavně když je oblékne někdo jiný :-)). Trvám snad jen na tom, aby se v létě namazali krémem na opalování.
millikolos
18.8.2007 23:01:51
Úplně se ve vašem článku poznávám a někdy si říkám, že toho chlapa asi z mých příkazů, jak má všechno dělat a kdy, musí jednoznačně trefit minimálné šlak!
Vlastně, ať mi někdo řekne, proč tak lpíme na detailech. Po čase si stejně dítě řekne, že chce ten salámek a jídlo, co máme my! Přestaneme mu urputně mazat prdýlku po každém přebalování, ochutná písek a hlínu a vyválí se úplně všude!! Tak proč????????????
Věrka
  • 
6.2.2003 16:36:44
I já jsem matinkou dnes již 5-leté holčičky. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, že by tatínek některé věci neměl zvládnout. Samozřejmě, že jsem se o malou starala více já, alespoň ze začátku. Tatínkovi se do spousty věcí nechtělo, ale situace ho přinutili a vždy to zvládl. Uznávám, že některé věci řešil jinak než já, ale nejsem si jista, že má řešení jsou vždycky lepší. Často, když mám konflikt s malou (neposlouchá) divím se jak bravurně to vyřeší a naopak, když jemu dochází síly nastupuju já a myslím, že zase kouká on jak bravurně to vyřeším já. Myslím si, že přístup ženský i mužský je právě to, co děti potřebují, aby z nich vyrostli vyrovnané dospělé osůbky. My dámy potřebujeme, aby každá maličkost seděla a byla v pořádku. Pánům stačí hasit největší požáry a hlavně, když je nám dobře. Musím uznat, že já často se přistihnu přitom, že se od manžela spíše učím jeho klidu a nadhledu nad věcí. Vždyť to, že jednou za čas není všechno, tak jak má být dává pocit svobody, zvláštnosti a schopnosti řešit situace jinak než je obvyklé. Ony ty děti jsou dostatečně chytré, aby pochopili, že něco je správné a něco se občas může.

Takže pokud se děti smějí, když jsou se svými tatínky - maminky buďte v pohodě. Všechno je v pořádku. Je to to nejlepší co mohou dostat lásku tatínka,...maminky, babičky i děděčka. A že to dělají trošku jinak? Hmmmm.

Ještě jeden příběh na závěr: Vždycky jsem si říkala, že náš dědeček (tchán, bydlí s námi v domě), dcerku jenom rozmazluje a nevychovává. Domča ho má však moc ráda a já jsem za to moc vděčná. Jednou se jí však stal průšvih ve školce. Děda byl první komu to řekla, komu se svěřila. Byla jsem ráda ještě víc. Pochopila jsem roli dědečka v Dominiččině srdíčku - je to kamarád, nevychovává, ale je tu když má bolístku.

Každý jsme na něco - někdo na plínky, někdo na bolístky, někdo na hraní. Každý jsme nějaký a pokud dáváme lásku, dáváme to nejlepší ze sebe. A děti to vidí, vidí i když kritizujeme svého manžela a on potom klesá v jejich očích. Opravdu to děláme tedy líp?
1.2.2003 10:23:58
Ahoj Petro,
Zdravim po čase! - celkem s Tebou souhlasím. Jsou prostě lidi, co na péči o děti mají buňky a ti, co jich tolik nemají. Třeba můj muž jich myslím pobral víc než já:-) Ani moc nevadí, že nekojil - v tom jediným jsem asi byla trošku lepší...
Mužské myšlení většinou je dost jiné, např. mi vadí tatínkova snaha dítko už od pár měsíců otužovat - ale na druhou stranu, partneři se takhle doplňujou, a pokud dítě oba typy péče přežije, je to jistě k jeho dobru :-)))
Takže souhlasím s Tebou - pokud tatík/ partner/ partnerka není nezodpovědný šílenec (což v 99% není) - víc věřit, nechávat víc samostatnosti a zodpovědnosti - pokud nechcete jen maminčina mazlíčka...
ahojky Ester
Káně
28.1.2003 10:02:07
Neda mi to, abych nepripomnela, co jsem cetla o Tereze Maxove a jejim synkovi a manzelovi. Psala, ze kdykoliv ji manzel s Tobiasem vitaji na letisti, tak je maly napr. jen v pyzamku a bez ponozek, ale kdyz vidi jak jsou oba spokojeni, tak to proste neresi :o)))
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.