| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zamyšlení nad životním stylem a sirup proti kašli

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
dudu
  • 
15.2.2007 15:01:38
Musím poděkovat autorovvi tohoto příspěvku, ač by to zřejmě vůbec nečekal.Představte si jak dychtivě hltám internetové informace týkající se kašle, protože můj 5ti měsíční drobek má první kašel a Hedelix, jak se tu již jedna maminka zmínila, nezafungoval.Příspěvek HOV.. mě dostal!!Konečně přišel záchvat smíchu, který jsem mívala za bezstarostných svobodných časů. Díky i redakci, že toto vulgární vyjádření ještě neodstranila.
28.12.2006 21:20:38
Nemám to vyzkoušené, ale je to rada babičky (manželovo). Do sklenic dát vždy vrstvu jitrocelových listů (alespoň 5 cm silnou) a na to stejně silnou vrstvu kristalového cukru a takto střídat až nahoru (končí se cukrem). Musí se to pořádně upěchovat a pak zakopat na tři týdny na zahradě do země do stínu. Prý se z toho udělá sirup a ten se slije, dá do lednice a je to. Ale jak jsem napsala, nemám to vyzkoušené. Každý rok říkám, že si ho udělám (tchýně bydlí na vesnici a mají velkou zahradu se spoustou jitrocele), ale ještě jsem ho neudělala.
12.9.2006 11:02:40
Teď zrovna máme se synem pořádný kašel a protože Hedelix nezabral, nabídla mi moje babička její jitrocelový sirup. A musím říct, že kašleme míň. A hlavně přesně vím, co do něj dala.
  • 
16.2.2006 12:54:24
Protoze jsme zili v Usti nad Labem,obe deti trpely trvalymi zanety prudusek.Poslednim zoufalym pokusem byl jitrocelovy sirup.Pomohl a dosud pomáhá i mým vnuckam-stoprocentne a bezmedikamentu.A sbírat jitrocel na provonené louce-taky neni od veci.Nejlepsi antidepresivum, ale to si asi nekdo neumí predstavit,tak zbytecne snafe.Asi je to modní.
  • 
15.1.2003 19:14:55
....hnedej cukr(normalni repnej, ale nerafinovanej) kupuju normalne v Mainlu, jinde jsem si ho nevšimla, maj ho tam co normalni cukr. Je to kilovej polopruhlednej pytlik...urcite ho neprehlidnes. Jinak jitrocel se sbira od cervna do srpna, driv nez se objevi kvetni stvoly. Staci ho nekde na pekny prochazce narvat, oprat...a s tema pomerama si nejak hlavu nelamu. Zacnu jitrocelem, napechuju tak 1,5-2cm - stlacim, zasypu tak 1cm cukrem a zase dam jitrocel. Jo pokud by ti v lednici zcukernatel, dej ho do teply(ne horky) lazne stejne jako se dava med.
Lída.
15.1.2003 17:52:42
:-)) babičko, v té knížce je mnoho lepších rad. Je rozdělená na měsíce, ke každému jsou tam uvedené pranostiky, co s dětmi můžeme dělat na zahradě, co sbírat v lese, jaké dekorace se dříve dělaly, jaké svátky a jak se slavily. Je to hezké čtení.
Lída
Ivana
  • 
15.1.2003 11:47:10
Souhlasim s tim, ze byt na MD je trochu stereotyp, ale neztotoznuji se s tim, ze by to byla nuda tak velika, ze si nevim rady s "volnym" casem. Domaci sirup proti kasli je chvalyhodny pocin, jeste lepsi mi prijde chodit s detmi hodne ven, plavat,do sauny..., aby pokud mozno nekaslaly :-). Ja po nocich ze sadla a mesicku lekarskeho varila masti na ekzemy, pres den by to asi neslo - bylo nutno zabavit deti, prohnat je dvakrat denne nekolik km, aby nezborily dum svou prekypujici aktivitou. Nekolik let jsem se divila, ze vecer unavou odpadam ja, deti nikoliv. Knihy(jakekoliv) mely v te dobe dost smulu...
Jája
  • 
14.1.2003 21:10:15
Machovko,co je to ten hnědý řepný cukr????Pod jakým názvem a kde se prodává?A kolik které části se dává?Kdy?
My jsme totiž velkospotřebitelé jitrocelového sirupu v zimě,tak bych si ráda udělala domácí.Ty v lékárně jsou hodně aditivované :o(,často s alrgizujícím medem.
A mimochodem - ten nejlevnější stojí v lékárně (200 ml)kolem 40 Kč,takže žádné 20,-!
Uvítám rady babek kořenářek!
Mikulášova babička
14.1.2003 20:53:21
jak se vyrovnat s odvaracenejma stranama materske dovolene a ta kniha je takovych rad plna? Varit sirup, kdyz je vam smutno, jste opusteni, unaveni, vydeptani, nejisti a janevimcodal?? Lidi jsou ruzny, a tak je mozny, ze pani Dolezalove to pomohlo a nejakym stastnym rizenim osudu treba dostala i grant na to, aby sve myslenky vydala, ale uchu memu (neverim, ze jen memu) to zni vic nez exoticky. Sirup.....byt depresivni sestinedelka, tak se asi po docteni picnu.
  • 
14.1.2003 19:20:33
....vařit je blbost, stači kopa listů jitrocele, sklenice s uzávětem a hnědý cukr(samozřejmě, že to nemusí být ten déééésně drahý třtinový, ale řepný za 18kč kg)....no a pak se jen vrství na střídačku jitrocel - cukr -jitrocel....sklenice se zavře a dá se na okno, zhruba za 14 dní jitrocel pustí šťávu, cukr se rozpustí a můžete stáčet :-). Dělám to už pár let a je to fajn, dá se to udělat i s medem. Sirup je konzervován cukrem, takže stačí skladovat dole v lednici a vydrží dlouho. No a pokud se nemoc nedostaví, sladíme si tím občas čaj a radujeme se, že jsme si to upatlali sami. Jó, taky to jde nechat kvasit...jednou z toho byla i slušná medovina...ale na to je odbornik manžel
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.