| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaká rodina, taková role počítače

 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]
Sosan
  • 
17.1.2003 13:20:38
A je to i v XP home edition? A je to zabezpečené až do úrovně souborů?
Adriana
  • 
17.1.2003 12:41:44
Chtěla bych se jen vyjádřit k tomu problému, jak zabránit dětem, aby svou neznalostí nějaká data v počítači nezničily.
Nutnost častého zálohování vám snad připomínat nemusím, ale pro běžný provoz se nám doma osvědčily Windows XP a oddělené uživatelské účty. Lze nastavit práva, každý má možnost si podle sebe upravit vzhled i mnohá ovládání a přepnutím do jiného účtu není nutné v těch ostatních všechny běžící aplikace ukončovat. V tomto ohledu konečně užitečný OS pro domácí použití, po roce a půl používání mohu doporučit!
ecilA
15.1.2003 4:23:19
Nic si z toho nedelej,ja si zase napisi na papir trebas co potrebuji koupit a pak to necham doma:(!
Sosan
  • 
14.1.2003 13:00:13
Nechci tu diskusi nějak vyostřovat, protože opravdu není universální návod pro každého. Původně jsem reagoval na příspěvek, kde byl domácí počítač považován jen za hračku pro děti. Chtěl jsem uvést několik příkladů, jak ho lze užitečně využít i jinak. Tohle připomínání je jedna z mnoha možností a nám vyhovuje.
Zapomenout na něco je jeden z důvodů, proč se něco neudělá a tento důvod lze takto zcela eliminovat. Samozřejmě klíčová je ochota to něco udělat a jistý čas a energie. Ta samozřejmě není vždy a je potřeba brát určitý ohled na partnera/partnerku, že nesedí na obrtlíku a neudělá hned a okamžitě to, co mu řeknete (pokud to není tedy vyslovená prkotina - viz zatlouct hřebík). Moji rodiče si např. podobný seznam prací psali na blok, který visel v kuchyni a kde si to odškrtávali. To je jednodušší podoba téhož a jistě ji využívá kdekdo.
14.1.2003 12:38:59
Sosane,

mně je naprosto jedno, jestli si rodinný život organizujete přes počítač nebo ne - mne jenom pobavila Henri s tou hysterkou, ve které jsem se poznala, tak jsem přidala svou zkušenost :o)

A jestli mě baví být otravná? Ne. Jenže narozdíl od počítače mám jednu výraznou výhodou - není možné mě ani vypnout, ani přeprogramovat, což skýtá jistou naději, že požadovaný úkol bude aspoň někdy splněn a ne odsunut do zapomnění... Jo, a to, že si spoustu věcí radši rovnou udělám sama, nebyla stížnost, tím jsem se chlubila, jaká jsem šikovná holka :o)))

No jo, ale takové připomínání stejně není nic pro mne. Jeden čas jsem si všechno až fanaticky zapisovala do diáře, abych náhodou nezapomněla a zjistila jsem jednu věc - pokud si potřebuji zapsat něco hodně důležitého, tak nikdy u sebe nemám tužku a papír... a než se k pisátkům dostanu, už zas nevím, co jsem si zapsat chtěla. Neboli pokud by mě geniální myšlenka nenapadla přímo u počítače, tak by do něj rozhodně nebyla zanesená. Od té doby, co jsem na mateřské (už je to přes dva roky) jsem se zapisováním skončila (nestíhala jsem) a kupodivu si věci v hlavě udržím líp :o) Holt každý jsme jiný...

S.
10.1.2003 21:40:07
Martino,

neboj, je nas vic, co tyhle muzsky doma "tajime" ;-)))))Oba jsi nas fakt rozesmala:-))

jana
Martina, Honzik 3 roky
  • 
10.1.2003 21:31:27
No ja se smeju :-)))))))
Ja myslela, ze podobne prasteni manzele nejsou a ze je treba toho, co mam doma, "tajit". Boze to je legrace! Prala bych si, aby mi o tom jeste chvili nekdo povidal, a me to prestane dozivotne trapit a stvat.
U nas je jedina konverzace, ve ktere lze zadavat ukoly do domacnosti, ICQ.
Tam jedine ho to nestve!
Moc a moc diky!
Markéta Ch., 2 kluci + 1 holka
  • 
10.1.2003 15:31:21
Mám 2 syny, 10 a 7 let a k tomu ještě dceru 9 let.
Na tento článek jsem se se zájmem podívala, z toho důvodu, že syny od počítače horko, těžko dostáváme. Vlastně je skoro žádná jiná aktivita, hlavně toho nejmladšího, už nezajímá. Jsme celkem aktivní rodina, sportujeme, chodíme na výlety, jezdíme na kole atd. Ale kluci by raději toto vše zavrhli a seděli u počítače a hráli hry. Spíš bych potřebovala poradit, jak je od toho přístroje dostat bez zbytečných poznámek.
Článek je celkem zajímavý ale mně vlastně moc neporadil, četla jsem ho z toho důvodu, jak na děti vyzrát. Ale to jsem v něm nenašla. Podotýkám, že s partnerem pracujeme s počítačem denně, takže nejsme v tomto oboru laici.
Sosan
  • 
10.1.2003 9:31:21
No jen se podívejte na svůj příspěvek. Sama říkáte, že (pokud to neuděláte rovnou sama), tak musíte být otravná a připomjínat, připomínat a připomínat. Opravdu Vás to baví, být otravná? Já manželku nenutím, aby si do připomenutí dávala konkrétně to a to, když si to hodlá pamatovat. Včera jsem se ale třeba díval do databáze připomenutí a je tam momentálně 56 záznamů, které se podle určitých algoritmů připomínají. Vemte si třeba tohle: Kaktusy se zalévají 1 za 14 dní. Kocour bere nějaké tablety, 1 za 6 týdnů. 1 za měsíc v pátek je třeba se podívat do mrazáku, jestli není už moc zaledněný, protože až se pojede v sobotu nakupovat, nejdou pak ani otevřít dvířka (obvykle se na to přijde až v tu sobotu, když se vyndavá nákup z auta). 4x ročně se platí pojistka na auto. Za 14 dní vyzvednout foťák z opravy. Za 2 měsíce v práci zažádat o dovolenou, kde je již zaplacený pobyt, aby to bylo s dostatečným předstihem, ale ne zas s přílišným předstihem. Teď zrovna je to 56 položek. Proč si tám zaplácávat mozek? Když se třeba připomenou záclony, vy na ně kouknete a řeknete si, je to ještě dobrý, není nic jednoduššího, než tam hodit - připomenout znovu za měsíc - a je to. Pokud nechcete, aby se vám nic připomínalo, protože chcete mít zrovna klid, tak připomínání jednoduše vypnete a je to. Ale i tak si před víkendem můžete vyjet seznam, co je třeba udělat a říct si - jo, teď je počasí nebo nálada na to a to, pak pojedem na výlet, pak nakoupit, pak musíme k někomu na návštěvu a nedochází k situacím, že po příjemném výletě s rodinou v neděli večer schytáte sprďáka, že se mělo něco udělat. Připom proti společnému výletu nikdo nic neměl. Je rozdíl, jestli se na něco vyprdnete vědomně a odložíte to (což dělám dost často :-) nebo to jen prošvihnete, protože si na to v patřičnou chvíli nevzpomenete. Je to také hodně o tom software, jestli je to systém, který je snadno ovladatelný a spolehlivý. Asi většina z vás takový software nemá k dispozici a proto vám to přijde jako komplikace.
9.1.2003 22:31:13
To potěší :o) KDyž jsem se s tím setkala prvně, při malování pokoje, tak jsem se "psychicky sesypala" a kdybych nepracovala v ženském kolektivu, kde každá měla dost vlastních zkušeností s vlastním manželem, asi bych honem rychle zdrhala... Takhle jsem se naučila vyhledávat informace, co se má jak v domácnosti opravovat a jsem celkem spokojená :o))

S.
 Příspěvky 110 z 33 [Dalších 23 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.