| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Miminko bez plínek 2

 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]
mirek
  • 
15.11.2004 8:46:03
AHOJ MAM HOLCICKU ELISKU A MOJE BYVALA
JI DAVA PLINY SKORO VE 4 LETECH JAK JI DONUTIT K OPAKU???¨MIREK
  • 
4.9.2004 11:09:06
Ahoj Bora, chcem sa Ti podakovat za tieto clanky, ktore ma priviedli k bezplienkovej metode. Nemozem sice povedat, ze sme uplne bez (nasla som ich, ked mal nas maly 4 mesiace), ale od vtedy mi pokakal max 1-2 plienky za mesiac (teraz ma 9 m) a obaja sa tesime z toho, ako si rozumieme;-) chcem sa spytat, ako sa ma preklad knizky, ci uz nahodou za tu dobu nevysla a ako sa Vam aj s Karolinkou a Juniorom dari...
podobna diskusia teraz prebieha ja na http://www.babetko.sk/user/view_page.php?page_id=81069&s=1191, budem rada, ak sa pridas
hannah
Toranoko
  • 
6.4.2004 17:56:00
Velice mě článek zaujal, sama ještě žádné děti nemám, ale zajímalo by mě, jak je to s vývojem kyčelních kloubů - většinou se tvrdí, že právě plínky udržují nožičky tam, kde mají být, a tím se předchází vadám. Jak je to teda bez plínek ?
11.1.2003 15:10:48
To, ze je voda "vlhka", nema nic spolecneho s tim, ze hydratuje pokozku! Hydraduje tak maximalne tebe, kdyz ji pijes, ale vliv na pokozku to je o necem uplne jinem, tyka se to take slozeni vody.!
11.1.2003 15:07:00
Samozrejme, ze voda sama o sobe dehydruje pokozku. Proto se do vody pouziva olejicek.
  • 
11.1.2003 0:09:46
To ano, miminka vetsinou zdrava byvaji (doufam).
  • 
11.1.2003 0:02:56
Voda je sice mokra, ale kdyz uschne... Nedokaze sama o sobe hydratovat pokozku. Jak vypadaji Tvoje ruce po myti nadobi? Nic moc, co? A ted si vem, ze pokozka miminka je mnohem tenci a citlivejsi. Neni dobre ji presusovat. Zvlaste v zime, se mimo jine castym mytim odstranuje ochrana vrstva na kuzi. Tim ale nechci rict, abyste sve deti nemyli, to ne. Jen se to nesmi prehanet. PA L.
Milada.
8.1.2003 9:28:38
Agnes a ostatní,

Lenka má pravdu, voda samozřejmě pokožku vysušuje a smývá se z ní tzv. ochranný film. Právě proto se např. ekzematikům radí, aby si do vody dávali např. různé olejíčky, po koupeli pokožku promastili a nejlepší je nedělat koupele vůbec, jen krátká sprcha a místo mýdla právě nějaký olej do koupele..., pak už je pokožka krásně vláčná a nemusí se u někoho ani tak mastit...

Milad

Iva Čapková
7.1.2003 23:06:40
Ahoj Boro!

Celkem obdivuji, jak to všechno zvládáš. Ráda bych se zeptala, jestli lze v ČR sehnat o bezplínkové metodě nějaké materiály. Nebo se čeká, až dopřekládáš tu knihu? Dost mě to zaujalo, hlavně ta komunikace samotná. Mě se to totiž vůbec nedařilo. Dítě řvalo a řvalo a po několika měsících už jsem fakt nevěděla, co se po mně chce (jíst, čurat, postavit se na hlavu?). Možná na to měla vliv poporodní depka nebo jsem se už úplně odrodila přírodě... No zkrátka mě to moc a moc zajímá, i když si myslím, že do praktikování tédo metody si zřejmě nepustím, ale stejně: Mohla bys mi prosím odpovědět buď zde, nebo na můj e-mail iva.cap@volny.cz ?

díky
iva

PS: Taky teď řeším noční čurání. Jen s rozdílem 2 let ;-)
Přeji mnoho dobrých tref!
Katka , dcera 2,5 roku
  • 
7.1.2003 23:01:40
Už dlouho sleduji tuto diskusi, a tak mi nedá,abych nenapsala svůj názor.Stojí to Boře za to? Všechno to sledování,vychytávání a čekání na to až bude dítko tlačit? A pak být zklamaná,že se to zase nepovedlo a jedna plínka je fuč? A co pitný režim? Podle čeho Bora pozná, že malá nemá v noci žízeň, vždyť podle lékařů má mít správně živené dítě několikrát denně mokrou plenu?To že není počuraná jako novorozenec by mě spíš strašilo,než těšilo.Má mimi dost tekutin?.Záleží totiž i na tom, kolik tekutin dítě přijme. Pokud vypije málo, tak z čeho má v noci čurat? Naše malá si říká na nočník od 16 měsíců, ale jelikož pije "jak duha", tak v noci je ještě často mokrá. Bohužel ji ten plný močový měchýř ještě nevzbudí. Ale kolikrát jsem ji "chytla" pozdě, kdy po zvolání "aa" nebo "čurat" už to teklo, ani nemůžu spočitat.
Zajímal by mě také výsledek její snahy za několik měsíců.Kdy bude Karolínka opravdu bez plen?ale vědomě!
 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.