| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Podle čeho vybírat panenku

 Příspěvky 14 z 4 
Jája
  • 
21.12.2002 14:55:49
Ahoj,
prala jsem v pračce na 30°C s pracím práškem ty panenky-tzv.mončičáky -co mají hadrové tělíčko a gumovou hlavičku a ručičky-normálně bez problémů.Jen si dej pozor na náplň tělíčka,aby to byl buď pevný vatelín nebo stříhaná pěnová hmota-vata nebo sláma,by asi dopadly špatně.Po vypráání jsem dala na topení,aby se rychle prosušilo,prala jsem tak běžně i plyšové medvídky,když je náš Tomík nedopatřením pokakal.
21.12.2002 14:43:01
Zaujalo mě ve článku, že i ty panenky s hadrovým tělíčkem a gumovými končetinami se dají prát. Už jste to někdo zkoušel? Jde to? A jak na to?
  • 
20.12.2002 11:54:54
Mila Moniko,
pripojuji se k Tvemu prispevku. Ja jsem mela jako mala holka panenky tri. Moniku, Hanu a Zuzanu jeste je mam na chalupe .A dve byly mrkacky s dlouhymi vlasky a Hanka byla chodici blondynka. Byla velka a moje maminka je damska krejcova, takze ,, mym holkam" nasila oblecky jako jsem nosila ja ze zbytku sukne, bundicky, saty, kalhoty, vesty cepice ,no krasa. V lete jsem na chalupu vzala svou 3,5 letou dceru a ukazala ji sve poklady ,kufrik s oblecenim ,postylky, kocarky,,, byla nadsena a cele odpoledne panenky oblekala a svlekala a vozila v kocarku...
Moni+2
19.12.2002 23:43:24
Kdysi, kdyz jsem byla mala holka, ale vedela jsem uz, ze darky pod stromecek nakupuji rodice, jsme si se sestrou v obchode vyhlidly panenky - dvojcatka. Byly spolu zabaleny v jedne krabici, jedna ruzove saticky a jedna modre. Panenky byly moc hezke, z umele hmoty s detskou tvarickou a boubelatym telickem tak dvouleteho ditete, sklenena ocka, pekne rasy a hebke kratke vlasky. Snily jsme o tech panenkach, ale mamka nam rekla, ze kdyz pro ne sla, byly vykoupene. No a kdyz jsme je pak nasly pod stromeckem bylo nase stesti nepopsatelne! To byl ale jen zacatek pribehu - dalsi roky nam nase sikovna maminka pod stromecek nadelovala rucne site oblecky - vsechno od spodniho pradla pres denni i nocni obleceni, rucne pletene svetyrky a cepice a vrcholem byly zimni kombinezy! (Panenky byly velke tak 25cm, tak si dovedete predstavit, co to bylo za praci, delat vse po vecerech, tajne a 2x). Tolik jsme si s nimi vyhraly!!! Vydrzely koupani, myti hlavy, ruzne ucesy i trochu tech sminek... No a kdyz se ted po letech rozhlizim v obchodech jake prodavaji panenky (a to ziji za hranicemi), zda se mi ze tak pekne (no a to uz nemluvim o tech obleccich!) jsem pak uz nikde nevidela. A protoze ma sestra ma 2 syny a ja jednoho, panenky zatim "spi" schovane u rodicu a cekaji, az je nejaka holcicka jednou objevi...
Jaka byla vase nejmilejsi panenka?
Monika
 Příspěvky 14 z 4 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.