| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdopak by se čerta bál?

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
Katka a Danielka (28 a 3 a půl)
  • 
29.12.2003 18:36:53
Mnoho rodičů a bohužel i učitelek MŠ používá jako strašidlo Čerta. Čert je a má být ten zlý, ale zapomíná se na Mikuláše, který je velmi hodný a má nad Čertem moc. Takže když se za dveřmi objeví čert, tak dítě ví, že s ním jde Mikuláš a ten Čerta uřčitě zkrotí. S tímto vědomím se potom návšteva Mikuláše nestane jedním obrovským řevem dítěte, ale dočkáme se i nějaké básničky nebo písničky. Letos byl u nás Mikuláš poprvé. Snažila jsem se dceru přesně takhle připravit na Čerta, Mikuláše a Anděla. Vyplatilo se to. Když viděla Čerty začala plakat, ale jakmile na ni promluvi Mikuláš a Anděl pohladil po tváři, bylo po breku. Navíc všechny bytosti mluvily ve verších a přidali i písničku. Bylo to moc pěkné a dojemné. Takže jsme nakonec plakaly obě dvě. Jakmile se za nimi zavřeli dveře, Danielka se zeptala:"A přijde Mikuláš i zítra?" To je myslím dost výmluvné.A já myslím, že tenhle Mikuláš k nám přijde i příští rok.
18.12.2003 12:13:37
ahoj,přidávám se k vašin názorum.Včerejší Natoč to byla katastrofa.Nepochopila jsem čemu se ti lidé smáli.Nebo někoho bavilo dívat se na strachem křičící dítě.No,takové rodič bych teda nechtěla.Myslím si ,že dítě jde potrestat i jinak,než ho strašit čertem.Mikuláš u nás proběhl naprosto perfektně na besídce.byl tam moc hodný čert a nikomu neukápla ani slzička.
Věra.
17.12.2003 20:33:24
pochop, rodiče těm dětem nevědomky oplácejí zlobení - baví se tím když je dítě vyděšené- brrr- není to správné, muž mi dodnes líčí jak si ho rodiče vychutnávali když plakal a prosil -- cosi jako msta, ale nevědomá, jistě to ti lidé nedělají ve zlém úmyslu, ale pěkné to fakt není...:-((
Boadicea
17.12.2003 20:33:11
Ja sa casto pytam, co je VOBEC na tych domacich videach smiesne - vsetci tam len padaju, alebo sa lakaju - deti, zvierata, dospeli. Skor ma vzdy napadne, ci sa im nieco nestalo, vela zaberov vyzera skor bolestivo. A oni do toho pustaju umely smiech...divne.
17.12.2003 20:29:24
To je snad zlej sen! Manžel má puštěnou televizi, je v ní nějaký ten podař s domácím videem (na NOvě s Rychlým, netuším název) a všechny tři soutěžní videoklipy byly jeden jako druhý - vřískající dítě bránící a schovávající se před čertem :o( Nechápu rodiče, kteří jsou schopní dětem připravit takový šok (jinak nic proti čertům - Verča letos byla s tchyní na nějaké Mikulášské akci, a vrátila se naprosto spkojená - ale pravda je, že tam se jí čert nepokoušel narvat do pytle...), ale ještě víc nechápu, CO JE NA VYDĚŠENÉM DÍTĚTI TAK SMĚŠNÉHO????

S.
Martina
10.12.2003 22:25:11
Pro me to nadherny nebylo, ja se jako dite desne bala a kdyz jsme byla vetsi, byla jsem rada za uz k nam Mikulas nehcodi:-(
  • 
10.12.2003 19:57:00
My jsme si letos vyzkoušeli, že Mikuláše, anděla ale i čerta už ano. Dlouho jsem přemýšlela, jestli není Lucinka ještě příliš malá (bylo jí teď přesně 2,5 roku) a jestli jí čert příliš nevystraší. Po té co mi na na mojí výhružku, že čert zlobivé děti bere do pytle, s ledovým klidem odpověděla, že ona už je velká a do pytle se nevejde, jsme s manželem usoudili, že Lucinka "dozrála na tuto akci" a pohádkové bytosti jsme jí tedy objednali. Je pravda, že když čert přišel a zachrastil řetězy, Lucinka začala plakat a schovala se u mne v náručí. Mikuláš okřikl čerta, aby byl hodný, že Lucinka je určitě hodné děvčátko a začal se jí vyptávat jestli byla hodná a poslouchala maminku a tatínka. Lucinka samozřejmě všechno odkývala, naslibovala hory doly na příští rok a Mikuláš dostal ještě na rozloučenou pusu do vousů za tu kupu ovoce a sladkostí. A od té doby vypráví, jak musí být hodná (vím, že to nebude mít dlouhého trvání - Lucinka je příliš velký rošťáček)aby nepřišel ten ošklivej čert. Dle mého názoru,se u nás splnilo vše co jsme od pohádkových bytostí očekávali, bez sebemenšího duševního poškození našeho dítka. Trocha strachu za máminou sukní a radost z dárků a pár dní zvýšené poslušnosti Lucinky a zážitek, který každému, kdo k nám přijde s očima na vrchu hlavy vypráví a jak si jí čert neodnesl, protože maminka i tatínek Mikulášovi řekli, že je hodná a zlobí jen trochu.

Eva
7.12.2003 20:19:20
Já s bratrem, když jsme byli malí, jsme se této tradice neuvěřitelně báli už měsíc předem. Nezřídka se stalo, že jsem se i připočurala.
Ani já ani bratr nejsme nijak zvlášť úzkostní lidé. Pravda, trauma to na nás nezanechalo, ale ten strach, který jsme pokaždé zažívali, bych nepřála žadnému z mých dětí.
P. S. Klára to napsala moc hezky a souhlasím s její metodou "strašení".
7.12.2003 18:35:34
tohle mi priapdne desne nesmyslne a divim ze ze v cesku se tim lidi takhle zatezuji. Vzdyt jsme to jako decka zazili a bylo to nadherny...mne jenom mrzi ze to nemohli nikdy zazit moji kluci.....mne to priapdne desne kanadske ci americke, ti takt maji trauma ze vseho a potrebuji psychiatry protoze je maminka v detsti placla vareckou pres zadecek.....
Lucka, Kryštof 20 měsíců
  • 
7.12.2003 0:09:53
Krome toho, ze se Krystufek tesne pred prichodem Mikulase nakojil a usnul, a toho, ze Mikulas ztratil nekde nas listecek se jmenem, ktery jsme museli jeste jednou dopsat, probehla Mikulasska nadilka v pohode :o)

Jedine snad, Krystof si to teda moc neuzil, protoze bral ty namaskovane lidi uplne normalne :o)

(Mame doma kostymernu, takze tyden co tyden u nas pobihaji Vilici a vcelky Maje, princezny, certi, andele...)
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.