| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Novorozenec bez plínek

 Příspěvky 110 z 146 [Dalších 136 >>]
9.7.2008 23:09:09
já nevím, mě to přijde divné. šátek mám taky, ale malá má plínky. všechno má svůj čas a přijde mi to dost předčasné.Rv
  • 
22.8.2006 17:16:32
Jééé Dianko, to jste mi udělala radost:-) U svého druhého dítěte jsem byla více laxní než u prvního, nechala jsem se uchlácholit jednorázovými plenami a řečmi o tom, že se stejně dříve či později naučí. No nenaučila. Zatímco synek se nepočůrával od jednoho a půl roku, malá se mi v noci počůrává do teď a to jí brzo budou čtyři. Tak se těším, že na potřetí už snad budu chytřejší a dítě spokojenější.
  • 
19.6.2006 1:43:01
Mila Alice,

myslim,ze Bora nejspis nepotrebuje obehavat nejake sve veci, podle toho mala, co jsem o ni precetla, nejspis ani nechodi k lekari a velice pochybuji, ze ztraci cas na nakupech s pritelkynemi. Stejne tak urcite nepotrebuje pani na hlidani. A predpokladam, ze kocarek ani nema, kdyz ma satek. Ona totiz ma dite, takze se podle toho chova. "Na hlavu" bych rekla, ze je nase "vyspela" spolecnost, ne tak to co provadi Bora.
zuzana
  • 
4.9.2005 18:04:14
Hm ja mám 4 - mesačnú dcérku a tiež už som uvažovala nad tým, že ju pomaly začnem dávať na nočníček. Ona počas spánku nikdy nekaká. V noci len ciká a ráno sa pekne vykaká, ale to je už hore. Aj cez deň ak náhodou spinká a treba jej kakať tak sa najskôr zobudí. Ja keď som mala 6 mesiacov som mala problémy s kakaním tak si ma mama vždy ráno posadila medzi kolená na nočníček. Od jedenástich mesiacov som už nepotrebovala plienky. To si samozrejme nepamätám, ale mama o tom často rozprávala. Takže určite sa dá dieťa aj skôr ako pred dvoma rokmi naučiť vypýtať sa. A vyskúšať to je to najmenej čo môžem urobiť ak sa to nepodarí tak nevadí, ale skúsila som to. To čo sa píše v úvodnom článku mi pripadá ako mučenie matky. To že to robia v číne a pod. ma netrápi a tiež ma netrápi, že si myslia že sme nehygienické... je to ich spôsob tu sa už dávno nemočí len tak na uliciach a deti sa nehrajú v špine ako tam.
8.7.2005 14:36:52
Tak utekly dva a půl roku a koukám, že jsem pohled trochu změnila :-D Vlastní zkušenost a informace získané i z jiných zdrojů než ze školy dělají své... Takže poopravuji co jsem napsala - dítě dokáže (vědomě!) ovládat svěrače již mnooohem dřív. Bezplínkovou metodu sice nepraktikujeme úplně, ale začali jsme asi v osmi měsících chodit čůrat po spinkání - a ono to naprosto spolehlivě funguje. A rozhodně si nepřipadám, že bych měla cvičenou opičku nebo že by to byla pro mě otročina. Spíš z toho mám dobrý pocit. Třeba to u dalšího mimča začneme zkoušet dřív, kdo ví.
Anna
  • 
7.5.2005 21:56:52
Řekla bych, že je to uhozená metoda. Některé ženské jsou fakt prdlé. :-))) A ty asi patříš k nim, že?
  • 
5.5.2005 16:38:36
Kojeňátko bez plínek nerovná se posazování na nočník a není to o pracném přeučování dítěte, které rezignuje a dělá to pod sebe do plínek a už si nepamatuje, že to zpočátku bylo nepříjemné. Přečti si to ještě jednou. Sita
PISKOT,DCERA14M.
  • 
5.5.2005 14:51:13
MOJE DCERA JE VELICE,ALE VELICE DIVOKA A TO UŽ OD NAROZENI.NOCNIK ZKOUŠÍME OD JEDNOHO ROKU,TJ.CCA 2M. A TO SE STRIDAVYM USPECHEM.VYDRZI NA NEM MAX.10S.MA TOLIK STAROSTI S OKOLIM,ZE NEJAKE CURANI A KAKANI JI NETRAPI.PROSTE TO UDELA.DO PLINY NEBO KDYZ JE NAHATA TAK TAM,KDE STOJI,JEN TO ZACNE OSAHAVAT CO TO STVORILA.A KDYZ SE JI CHCE A ZROVNA JI POSADIM NA NOCNIK,TAK SE TAM VYRURA.A KDYZ JE V MOKRE PLINE,I LATKOVE,TAK JE JI TO FUK.MUZE TO Z NI KAPAT A NEDOZADUJE SE NICEHO.LEDA NEKAM VYLEZT,PROZKOUMAT...NETRAPIM JI,JEDNOU TO PRIJDE.PRIPADA MI TA BEZPLINKOVA METODA UHOZENA A VYCERPAVAJICI.ALE PROTI GUSTU....
16.4.2005 14:10:06
Petro,
pro zlepšení Tvého přehledu uvádím ukázky z knížek, které vlastním, shodou okolností není žádná z nich česká, ale nepochybuji, že i čeští pediatři by dnes (ne před třiceti lety!!!) hovořili většinou obdobně.
Brian Ward: Péče o dítě 0 - 3 roky: "Bývalo běžnou praxí začít "trénovat" na nočník děti staré teprve několik měsíců - a to držením nad nočníkem, kdykoli byla sebemenší naděje, že se vyčůrá nebo vyprázdní střeva. Někdy, protože se střeva často vyprazdňují po jídle, to bylo úspěšné, ale bylo to čistě náhodné. Kojenci totiž vůbec neovládají tyto své tělesné funkce nejméně do konce prvního roku a i potom se u jednotlivých dětí velmi liší věk, v němž to dokáží. Takže pokusy přesvědčit batole(!!!), aby bylo "čisté" jsou přinejlepším chybné a přinejhorším mohou u dítěte vyvolat pocity úzkosti a viny a ve svém důsledku efektivní nácvik na nočníček ještě odsunou. Kdy máte tedy dítě s nočníkem seznámit? Pro to neexistuje žádné pevné, neměnné pravidlo. Jen málo batolat je připraveno na tento nácvik před osmnáctým měsícem, a spíše až ve dvou letech a později...."
Elizabeth Fenwicková: Velká kniha o matce a dítěti (vyd. r. 1996): "Ovládání konečníku a močového měchýře znamená velký pokrok ve vývoji batolete(!!!). Nemusíte je to nijak učit, stejně jako je nemusíte učit chodit, je to jen součást přirozeného vývoje. Musíte mu poskytnout pouze podporu a příležitost. Někdy během druhého roku života začne dítě rozeznávat pocit, že má plný konečník a močový měchýř. Dalším krokem je poznání, kdy bude stolice nebo moč odcházet. Jakmile to dítě pochopí, rychle se naučí jít včas na nočník, má-li jej na snadno dosažitelném místě... Něklteré dítě se učí pomaleji, nemá však smysl snažit se je "vytrénovat"; není-li na to jeho tělo ještě připraveno, zbytečně byste ztráceli čas...."
A teď ještě k tomu, že některé dítě (jako mladší dítě autorky úvodního článku) dává "dostatečně" najevo, kdy se mu chce vyměšovat:
Anne Bacus: Dítě pláče, co dělat?: "Některým dětem vůbec nevadí ležet v nečistotě, naopak, zdá se, jako by v tom nacházely zalíbení. Jiné pláčí a dožadují se rychlého přebalení..."
Myslím si, že když Ty ses rozhodla "odchytávat" každou moč a stolici místo do plen do hrníčku, je to čistě Tvoje věc (asi fakt ušetříš za pleny). Ale s malým dítětem se dají dělat i různé jiné věci, ne jen lítat (od 5 měsíců do dvou a půl let???) 15 x či 20 denně od dítěte k lavórku a zpět.
M.
Korytnačka :)2 dcerky a 1 kluk
16.4.2005 13:29:42
PETRO TVOJE NELENOST A VYSAZOVÁNÍ TE PŘIVEDLI K MOKRÝM PLÍNÁM V JEDNOM ROCE ... JAK TEDY POZNÁM MATKU, KTERÁ NENÍ LÍNÁ, KDYŽ MÁTE MOKRÉ PLENY STEJNE JAKO BYS NEVYSAZOVALA :oOO
 Příspěvky 110 z 146 [Dalších 136 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.