| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Reforma zdravotníctva po slovensky

 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]
Lucia
  • 
31.12.2002 12:56:47
Všetci sa určite zhodneme, že reforma zdravotníctva prísť musí (konečne). To, že minister Zajac zahrnul do šetrenia aj liečbu neplodnosti, pokladám za správne. Ešte než ma začnete odsudzovať chcem povedať, že my sami máme problém otehotnieť, mám skoro 31 rokov a za sebou dva spontánne potraty. Napriek tomu si myslím, že nikto z nás nemá "nárok na dieťa" a že je nespravodlivé keď niekto má a iný nie. Právo na dieťa neexistuje, mať dieťa je obrovský DAR a zodpovednosť a ak sa nám ho raz podarí mať budeme veľmi šťastní. Táto reforma ukáže ľuďom, že sú aj iné cesty - adopcia, pestúnska starostlivosť a pod. a kto dieťa naozaj chce, vezme si hoci pôžičku a bude ju splácať, odíde do zahraničia a zarobí si, predá alebo si nekúpi nové auto... Veľké nádeje vkladám aj do prevencie a informovanosti, ja sama som sa počas liečby dozvedela množstvo informácií o zápalových procesoch u žien, cystách, zrastoch, imunite a dnes už viem, že mnoho žien si nedáva pozor napr. na nachladnutie a veľa gynekológov (ako aj tí "moji") lieči ani nevie čo (mňa 5 rokov liečili nesprávne až kým som u štvrtého lekára nenašla pomoc). Veľa párov žije nezodpovedne, striedajú partnerov, podceňujú zápaly, absolvujú potraty lebo nie sú pripravení prijať dieťa... ale je mnoho aj takých, ktorí jednoducho majú smolu. Takže si myslím, že keď niekto dieťa naozaj chce a problém sú len peniaze tak si poradí. Reforma je tu na to, aby nám zdravotníctvo neskolabovalo úplne ako napr. v Rusku a zachránili sme čo sa ešte dá. Korupciu a tunelovanie neodstránime cez noc a neurobí to jeden minister, ide o to reformu prijať a nájsť riešenie ako si pomôcť so svojimi súkromnými problémami.
10.12.2002 20:32:18
To je opravdu absurdní jak někdo, kdo chce děti v DD vidět šťastné, je prostě šťastné vidí... Magdino, opravdu si to myslíš nebo je to jen póza, kterou si ospravedlňuješ to, co otevřeně napsala Tori.

Víš, nejde o osobní útoky, já vím, jak neplodnost bolí a nikdy bych si nemyslela, že mne v tom někdo zvenku může zranit (a zároveň mi někdo zvenku opravdu pomoci rozhovorem, dopisem - ale to je na jiné psaní). Prostě jde jen o to, kam až je člověk schopen zajít... ano, a to ve své sobeckosti - CHCI DÍTĚ a udělám pro to cokoliv, nebo aspoň to, co je možné (a téměř bezplatné - to jen abych se vrátila k tématu otevřenému článkem JanySK).

Ála
Tori
  • 
10.12.2002 14:11:02
Magdino a proč byste měli být sobci???
10.12.2002 13:43:59
Tori, já osobně (nebo teda já a manžel) máme zažádáno o adopci, ale přesto mám před sebou ještě nějaké nevyčřerpané pokusy na umělé otěhotnění a přejeme si i naše dítě. Jsme proto sobci? V dětských domovech je spousta dětí, které nejsou právně volné a tudíž tam zřejmě zůstanou až do svých 18 let. Minulý týden jsme byli ohledně adopce na psychotestech a bylo nám řečeno, že některé dětské domovy poskytují těm dětem tolik aktivit, že děti které už jsou větší a můžou jít do pěstounské péče se rozhodnou, že z domova nechtějí. Byl nám dán za příklad DD v Olomouci, kde děti chodí do spousty kroužků, plavání, byli na Tenerife, jezdí lyžovat na hory... Samozřejmě že hmotné statky nejsou všechno, ale ty děti tam vyrůstají od mala a zatím netuší, že jsou ochuzené o něco víc než prima dovolené apod. Říkala, že už měli několik případů kdy se ty děti rozhodli, že chtějí zpátky do domova k ostatním. A když si k těmto dětem, které by mohly jít do rodiny, ale nechtějí připočteš ty, kterým jednou za půl roku "rodiče" pošlou pohled, tak potom máš pravdu, že jsou DD přeplněné. Myslím si, že je úplně normální, když chce člověk vlastní dítě . Neznamená to, že adoptované dítě budu mít ráda míň než bych měla svoje - budu ho milovat a doufám, že hlavně po citové stránce ho obohatím do dalšího života, ale přesto bych ráda zažila ten pocit, nosit dítě v bříšku, cítit jeho pohyby, i porod (i když vím, že to není nic moc), kojení ...Doufám, že se mi poštěstí a budu to jednou moci prožívat a zároveň se nevzdávám toho, že i pak bychom mohli ještě nějaké dítě adoptovat.
Tori
  • 
10.12.2002 11:09:13
Filmy ani moc nesleduji ale zajímavé informace jsou na www.humanisti.cz
Tori
  • 
10.12.2002 11:03:41
Elso a Kačko, podle mě záleží na tom, do jaké péče dítě chcete. Já bych asi byla ochotná pečovat i o dítě, které není právně volné a nikdy nebude moje, ale to je moje věc a nikomu to nevnucuji.
Moje sestřenice se pět let snažila a nevyšlo to kvůli tomu, že začla moc pozdě (před tím léta bojovala s vírou, která jí to zakazovala). Bylo mi jí fakt líto, protože jí bylo strašně špatně a vlastně celou dobu němyslela na nic jiného, připadalo mi to jako posedlost. Ve stejné době její známí požádali o adopci a dostali úplně kouzelného kojence s asijskými rysy, viděla jsem je jenom jednou, ale fakt jsou všichni spokojeni. Moc vám přeju, ať vám všechno vyjde a nezlobte se na mě, že nechápu, proč člověk snažení o vlastní dítě zasvětí kus svého života, je to můj názor.
10.12.2002 9:19:10
Tori, tvůj náhled na věc je opravdu jiný. Většina žen to cítí tak, že nejrásnější co ji může v životě potkat je mít děťátko s tím koho miluješ. Ten smutek, když se ti to nedaří je obrovský a popsat ani nejde. Je od tebe šlechetné, když chceš zachraňovat trpějící děti a já ti přeju hodně štěstí, ale sama za sebe píšu, že já si přeju vlastní dítě, které bych ráda měla s člověkem kterého miluju. A nechci to dítě jen proto, že chci světu dát náš genetický potenciál.
Samosebou, je spousta dětí, které potřebují lásku a hodné rodiče a já sama jsem pro adopce jsem. Držím palce všem, kdo se do toho pustí a mají můj obdiv.
Možná někoho naštvu, ale ráda bych měla svého drobka. Což mi přijde celkem přirozené. Jsem moc ráda, že žijeme v době, kdy medicína je tak pokročilá a pomoc pro nás existuje.
K.
p.s. Tori, nevím, proč bych měla být o svoje mimčo ošizená jen proto, že mi jedna úžasná paní doktorka zanedbala zánět.
10.12.2002 8:56:48
Tori,
ještě jednou jsem si přečetla tvůj příspěvek o tom, jak miliony dětí ve světě umírají na podvýživu a je potřeba je zachránit. Jak to mám udělat? Mám se sebrat a jet do Somálska nebo Afgánistánu a takového podvyživeného chudáčka si odvést do ČR nebo třeba koupit od jeho rodičů? Že ty jsi o tom viděla nějaký pěkný film a máš pocit, že to není žádný problém? Je mi líto všech dětí na celém světě, týraných a zneužívaných a hladových, ale to přece není důvod, abych neměla dítě svoje!!
E.
10.12.2002 8:52:18
Tori,
asi si neuvědomuješ, že české kojeňáky a děcáky nejsou přecpané chudáky dětmi, kteří čekají na něčí lásku. Pokud požádáš o adopci, budeš čekat několik let na dítě, podle regionu, v průměru je to asi 4-5 let. Takže nic není tak jednoduché, jak se zdá.
A Aleno, pokud máte adopotované dítě a pokud jste absolvovali předadopční přípravu, určitě vám psychologové říkali, že je nezbytně nutné být přesvědčen na 200% o správnosti toho, co dělám a musím přijmout dítě úplně za své. A to spousta párů (zatím) nedovede, možná k tomu časem taky dojdou, ale nikdo je nesmí přemlouvat k něčemu, o čem nejsou stoprocentně přesvědčeni.
A jen pro vaši informaci, já taky čekám na to, až si budu moct adoptovat dítě, všechny nezbytné formality už máme vyřízené a teď jen čekáme, až nám zavolají. A to je možná ještě horší než IVF, protože při IVF se aspoň něco děje, ale takhle jen čekáte a nevíte, jestli to bude za půl roku nebo za 3.
E.
Tori
  • 
9.12.2002 18:15:41
Aleno a Svetlano také s vámi úplně souhlasím. Můj postoj není dán náboženstvím, ani odmítáním manipulací s embrii, ale spíš lítostí nad nešťastnými dětmi celého světa. Takové miliony dětí umírají na podvýživu, nedostatek pitné vody, nedostatek péče, vždyť víte. Cítila bych se směšně, kdybych chtěla podstupovat bolestivé a úmorné procedury jenom abych vrhla do světa právě náš genetický materiál. Lásku můžu dát dítěti, které zachráním stejně jako tomu, které porodím, i když je to úplně něco jiného.
 Příspěvky 110 z 121 [Dalších 111 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.