| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti, rodiče a rozvody

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
Martina, syn 6 let
  • 
25.9.2006 16:12:59
Není to ještě ani měsíc,co jsem se dozvěděla, že můj manžel chce odejít k jíné, po počátěčním šoku / myslela jsem že mám spokojené manželství/ už je mi líp. Nehádáme se, vycházíme spolu dobře, manžel už se odstěhoval a řešíme ted střídavou péči o syna /6 let/. Jediné na čem mi ted záleží, aby náš syn byl v pohodě, a nepřišel o žádného z rodičů, proto jsem také souhlasila se střídavou péčí. Proto ráda čtu, že to někde funguje,hodně lidí od střídavé péče odrazuje...že děti nemají stabilní prostředí, mají chaos. Ale já si myslím, že když kluk bude vidět tátu jednou za čtrnáct dní ,tak se navzájem odcizí...Martina
Martina , syn 6 let
  • 
6.2.2006 11:20:12
ROZVÁDĚLA JSEM SE , KDYŽ MÉMU SYNOVI BYLO 2,5 ROKU.OTCE NAVŠTĚVUJE V TÝDNU A 1X ZA 14 DNÍ JE U NĚJ NA CELÝ VÍKEND.
S BÝVALÝM MANŽELEM VYCHÁZÍME VELICE DOBŘE, NEHÁDÁME SE A NEŘEŠÍME KONFLIKTY PŘED SYNEM. OBČAS SE SEJDEM NĚKDE NA KAFE A DOMLUVÍME SE CO JE TŘEBA SYNOVI KOUPIT (BOTY,OBLEČENÍapod.).STALO SE,ŽE SYNOVI KAMARÁDI ZÁVIDÍ, ŽE MÁ TÁTU JINDE, PROTOŽE MÁ VÍCE JEŽÍŠKA,SLAVÍ VÍCEKRÁT NAROZENINY, JEZDÍ K MOŘI SE MNOU A JEŠTĚ S TÁTOU. MYSLÍM SI, ŽE JE V POHODĚ A TO JE DŮLEŽITÝ. MARTINA
3.2.2006 9:54:57
a otom to je :-)
3.2.2006 9:49:44
Aleno, mí inteligentní, zralí a odpovědní rodiče se přátelsky rozešli, když mi bylo osmnáct a bohužel mě to do dněška deprimuje:)
2.2.2006 23:39:20
Álo!!!tohle mi příjde dost nadnesené a ještě jsem neslyšela, že by se tohle někomu povedlo. Možná si to jen myslely, ale pravda je trochu jinde.Já jsem boužel taky takové představy o našem rozvodu měla vždyť on ublížil mě a já jsem přeci tak velkorysá, že to ani nechci moc rozvádět a vše chci provést v co nejvědším klidu, ale ono to nějak nejde, když se ten druhý chová jako, že on nic a za vše můžu přeci jen já. Tak ať chci nebo ne tak se mám co udržet abych občas po něm nevyjela a nevyškrábala mu oči ale dobré je že se zatím držím a doufám že ještě dlouho budu.
maruska
  • 
22.2.2005 17:11:21
Když moje máma odcházela od otce se mnou v náručí a mě byly tři roky, naříkala jsem kde je tatínek, že počkáme na tatínka.De facto jsem tak rozhodla o něčem, o čem jsem neměla ani páru. V duchu jsem se za to několikrát mámě omluvila. Co bylo dál - normální běžné manželství - občas hádky, přibyly další dvě děti - a to už se těžko odchází. Mám tříletého syna a vím, že odejít je těžké a zůstat nemožné. Budu připravená, dopředu připravená až se zeptá.
M.
1.10.2004 9:26:32
Ja se teprve rozvadet chystam,ale mam dost hruzu z toho,jak bude reagovat manzel.Zatim se me snazi presvedcit,abych zustala,ale lepime to takhle uz nejmin podesaty.Je mi 27,vdavala jsem se v 18,manzelovi bylo 23,byli jsme jeste takovy telata.Hadky nastaly brzy po svatbe a sproste nadavani ze strany manzela je na dennim poradku.Bohuzel zacal rvat i na kluka/je mu 8 let.Nevim,jak z toho krome rozvodu ven,obcas je to dost neunosny,ale ja se bojim,aby mi to malej jednou nevycital,ze jsem mu vzala tatu.A pokud zustanu,aby mi nevycital,ze mel hrozne detstvi.Ja fakt nevim.
Petr , syn 6
  • 
3.9.2004 21:17:25
Asi jsem v příspěvcích jediný muž a tak bych rád sdělil i něco z "druhé strany" . Myslím si ,že rozvod děti bude deprimovat v případě, že rozvedení rodiče oba a nebo jeden budou řešit své vztahové problémy na úkor dětem. Nejen pro dítě je totiž takováto změna deprimující a právě v tom je problém. Pokud totiž rodiče po rozvodu ( hovořím o rozvodu, který je žádoucí ze strany obou partnerů )dokáží veškeré problémy a vzniklé situace s rozumem a s láskou k dětem je velká pravděpodobnost, že se do tohoto prostředí s úspěchem velmi brzy zapracují právě děti a svým projevem a citovou vazbou na oba rodiče mohou nastolit řád velmi blízký komunikaci v rodině, který jim dá víc než předchozí "pevný" vztah. Ono je to právě o rozumu a osobní toleranci bez pohledu na minulost.
Ilona,syn 10 let
  • 
23.5.2004 14:12:48
Jsem půl roku rozvedená, prošla jsem rozvodem jak se zde píše asi vyzrálým. Snažíme se s bývalým manželem chovat slušně a tvářit se před synem, že je vše v normálu akorát bydlíme odděleně. Je to velmi náročné a mohu zodpovědně řící, že ani tento způsob rozvodu a komunikace, mé dítě neošálí. Je zmatený stejně jak všechny jemu podobně postižené děti a já mu nedokáži pomoci. Bylo by pro mno jednodušší na tátu naházet špínu a mít jednoznačný názor než se tvářit, že si nerozumíme jako partneři, ale jako rodiče jsme v pohodě.
tunta
  • 
5.1.2004 13:24:14
no jajo, kdo porad zduraznuje inteligenci je minimalne socialne hodne neinteligentni - a co se tyce vztahu tak jedine skutecne potrebne je mit, a mit v poradku dlouhodobe pusobici emoce (tzn. city), inteligence je (od urcite velmi nizke hranice)nepodstatna - problem dneska je ze sme inteligentni, mocni, ale citove nedospeli tot vse b
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.