| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co je porodní plán?

 Příspěvky 110 z 81 [Dalších 71 >>]
fofo
  • 
10.12.2005 21:24:26
neotravuj... je to daleko a urcite to nestoji za nic...
18.10.2005 23:25:54
prosím všechny maminky,které měly svůj vlastní porodní plán a jely rodit do Ostravy - Poruby,aby byly tak hodné a poslaly mi kopii do emailu a k tomu jednu dvě věty,zda bylo k němu přihlédnuto,budu vděčná všem,děkuji
matugi@iol.cz
Lenus
8.7.2005 16:20:21
Měla jsem sestavený porodní plán stylem - "pokud bude vše probíhat dobře, přáli bychom si...", který jsem vložila do těhotenské průkazky. Lékařka si ho sama tedy při prohlížení dokumentů pročetla, zeptala se mne na některé detaily. Já jí zároveň naznačila, že vše platí v případě, že nebude žádný problém a pokud ona z lékařského hlediska uzná, že něco musí být jinak, nebudu s ní diskutovat a nechám ji pracovat. Víceméně jsme si vyslovily vzájemný respekt a při samotném porodu pak skutečně lékařka provedla vše tak jak jsem si představovala a ještě lépe. Jistě to mohlo být individuálním přístupem dané ženy, která byla velmi vstřícná, ale rozhodně se sepsání porodního plánu vyplatilo!
26.7.2004 12:01:01
Za nedlouho se chystáme k porodu a porodní plán jsem si sepsala. Jednak proto abych ho mohla předložit na příjmu a už v tu chvíli byly některé věci jasné a pak abych si já sama mnoho věcí ujasnila.
Je pravda že mít porodní plán a vydat se do pordonice kde nemáte jistotu že je respektují a všechno řídí stylem "tady to tak děláme" tak máte s můlu a z porodního plánu si můžete udělat vlaštovku. Hledali jsme porodnici, kde se domníváme, že porodní plány respektují a u mnoha věcí je možná alternativa a hlavně mnoho věcí jde.

Porodní plán ANO, ale k němu najít porodnici kde PP respektují a porodnici která je schopna a ochotna určité zákroky provést či neporvést a na vaše přání možná je připravena....

Těžko se budete dožadovat epidurálu v noci, když vám už připrohlídce řeknou, že epidurál ano ale po-pá 8-16
A nebo si ulevovat ve vaně když žádnou vanu nemají....

Ćíst knížky je fajn, ale je potřeba i ta konfrontace s realitou.

Kačenka 37+2

A pak vám napíšu jak já pochodila se svým porodním plánem.

Karla
  • 
27.3.2004 17:54:03
Zajímalo by mne, jak se k porodnímu plánu (PP) v praxi stavějí v českých porodnicích. Zejména zda je vůbec někde PP respektován... Osobně jsem si pro porod svého děťátka zvolila porodnici ve Vrchlabí a ráda bych znala zkušenosti maminek z této porodnice - je zde PP, a přání matky obecně, respektován?
Ája, 28. týden
  • 
31.1.2003 20:31:35
Sosane, díky za informaci,

s tou důvěrou máš úplnou pravdu. Je mi jasné, že se může stát, že přímo "v akci" nebude čas na to rozebírat věci dopodrobna a že se člověk bude muset spolehnout na správnost úsudku zdravotníka, který mu bude právě asistovat. My se chystáme právě z tohoto důvodu do Vrchlabí ;o))), podle různých referencí ve mně tu důvěru budí právě jen tahle nemocnice. Naštěstí už máme tu možnost si vybírat, každý z nás má dobrý pocit z něčeho jiného a je dobře, že jste se konkrétně vy dva u Apolináře "trefili". To víš, že bych uvítala, kdybych nemusela jezdit až tak daleko, kdyby těch nemocnic, kde to berou tak, jak mně to vyhovuje, bylo víc. Ale zaplať pámbu, že tu je zatím aspoň to Vrchlabí. Doufám, že jich bude časem víc a že si tam každý z nás najde to, co vyhovuje právě jemu.

A mimochodem, s tím právníkem máš taky pravdu. Už mám s jedním domluvené, že se mého porodu zúčastní (shodou okolností je to můj manžel ;o)))
Sosan
  • 
31.1.2003 14:30:39
Je to porodnice v Praze u Apolináře. A světe div se, tento postup nám nějak zásadně nevadil. Ono je to hodně o důvěře k tomu lékaři. Při porodu není čas na dlouhé vysvětlování, co všechno se může stát a co všechno on bral v úvahu, když se rozhodl to udělat. Vždy jsme měli možnost se k prováděnému zákroku vyjádřit a bylo vidět, že náš názor vždy bere v úvahu, ale v konečném rozhodnutí to málokdy doktora ovlivnilo. Měli jsme tam velmi mnoho soukromí, většinou jsme byli sami v příjemném teplé místnůstce, kam jen občas nakoukla asistentka. A naprostá většina těch standardních zákroků, které tady vyvolávají děs, mojí ženě nevadila.

Jako klíčový bych v případě Áji viděl výběr porodnice. Při "tom" musí být v pohodě a důvěřovat těm, kdo se o ni starají. Pokud zde panuje místo toho nedůvěra či dokonce nepřátelství, nemůže to dopadnout dobře a žádný plán podepsaný od kohokoliv jí nepomůže. Její přístup mi přijde tak vyhraněný, že by asi měla mít u porodu jako doprovod svého právníka :-)

Ve velké porodnici je běžné, že zde rodí několik žen najednou a personál mezi nimi cirkuluje. Navíc se můžou vystřídat směny a ti, kterým jste něco složitě vysvětlila odejdou a ve finále nastoupí někdo úplně jiný. Pokud do porodnice pošlete něco předem, zcela jistě to nenajdou až tam přijedete. Když tam budete předem telefonovat, dovoláte se k někomu, kdo nakonec s vaším porodem nebude mít nic společného. To jsou mínusy. Máte tam ale zase lepší technické vybavení a zkušenější lidi, pravděpodobně i kvalifikovanější a je to tam blízko. Všude je chleba o dvou kůrkách.
Martina+18.t. brusko
  • 
31.1.2003 13:39:13
...apropo
teraz to s tym mojom planom robim tak, ze ked sa stretnem s nejakym porodnikom, tak mu to pri diskusii predlozim a prejdeme si ho spolu. Z toho vlastne vzniklo moje prekvapenie (poburenie presnejsie vystihuje moj stav), ze to a hento nemozem a to a hento naopak urcite musim... a pritom naozaj ziadam len legalne veci!
Martina+18.t.brusko
  • 
31.1.2003 13:33:36
Pokial si budem moct oficialne vybrat personal (al. len lekara), ktory mi bude pomahat pri porode, tak nie je problem - normal to spolu pri nejakom predporodnom stretnuti prejdeme... ak to vsak takto oficialne nepojde, co je velmi pravdepodobne, na porodnicke oddelenia vybranych nemocnic poslem (postou doporucene) vedeniu porodnice moj porodny plan s oficialnym sprievodnym listom a ziadostou o oficialne vyjadrenie k tomu, ci u nich na oddeleni je problem vo vseobecnosti akceptovat tento porodny plan (a ak ano, preco) a po konecnom vybere porodnice si tento plan necham podpisat vedenim oddelenia. Od pomahajuceho personalu pri mojom porode budem vyzadovat, aby si ho (taky podpisany ich vedenim) precitali skor ako zacneme spolu "interagovat" (toto bude obhospodarovat asi moj sprievodca) a takisto plan tesne pred terminom odovzdam na oddelenie vo viacerych exemplaroch a poprosim ich, aby ho nechali k dispozicii personalu. Ked to na nas pride, tak najprv budeme telefonovat do porodnice, ze priblizne za nejaky cas dojdeme a sluzbukonajuci personal si ma moznost prehliadnut moj porodny plan... Je to trochu krkolomne, ale inu moznost nevidim.
Nastastie som mala tu cest osobne sa stretnut s vedeniami porodnic, ktore pripadaju do uvahy a viem, ze ak na nich "pritlacim", tak mi sami poradia najefektivnejsi sposob realneho distribuovania mojho porodneho planu "na bojisku" ;-)
A ak nepochodim v ziadnej porodnici, tak stale mam este moznost za 17tisic CZK mat dostojny porod na Obilnom trhu v Brne (tamojsi primar Petrenko je Bratislavcan a aj sa trosku osobne pozname...) pripadne porodit doma (ak by som prehovorila nejakeho odbornika, aby mi pomahal a vsetko okolo tehotenstva by klapala tak dobre ako doteraz).
Je to smutne, ale ratam aj s alternativou, ze nepochodim v ziadnej dostupnej slovenskej porodnici... a to mozes vidiet, ze nic nenormalne neziadam. Skratka nie som ochotna pristupit na hru "Robime to vsetkym (uz 40 rokov ;-) )- budeme aj vam!"
Ája, 28. týden
  • 
31.1.2003 13:21:01
Pardon - mělo tam být Sosane.
 Příspěvky 110 z 81 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.