| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v New Yorku

 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]
BiancaM
20.5.2013 18:32:11
Myslím, že propuštění z porodnice je individuální. Já jsem rodila císařským řezem v Praze a propustili nás 5. den.
8.9.2010 10:22:05
Rodila jsem dceru v USA a byla jsem moc rada, ze mi pustili 3.den po cisari domu. Nedovedu si predstavit tam polehavat dalsi tyden ~q~

Jsem tehotna ted v CR, budu mit dalsiho cisare a mam strach, ze mi tu budou nechavat v nemocnici moc dlouho. Citim se mnohem lepe doma. Snad se domluvim s dr, kdyztak pujdu na revers.
  • 
10.10.2007 18:28:47
ahoj libusko doufam ze jse mi mozna ozves ale chtela jsem se zeptat skama jsi presne v new yorku ja jen ze zde ziju a momentalne jsem ve 3 mesici tehotenstvi a rada bych jse na nekolik otazek zeptala predem dekuju
MarkétaP + 4 dcerky
23.9.2007 13:41:07
Lenko, nepochopila jsem úplně, co tím chceš říct, ale myslím, že kdyby byly ženy častěji brány jako partneři a ne jako někdo, na kom se porod vykonává, přibylo by i těch, které si porod aktivně užily.
Lenka
  • 
23.9.2007 12:26:18
já jen tak, že když za tu dobu, co mám net a čtu i tady na rodině zážitky žen z porodu i co slyším od ženských, tak většina se nese ve stylu "porod samotný stál za ...., ale přežila jsem to...třeba i s následky - bolestivé nástřihy atd..." teď se nějak zotavím, mám dítě, nebudu na to myslet.

U většiny zážitků co znám mi jaksi chybí "to s gustem prožívané, to vychutnání si aktivní spolupráce" - většina je ráda, že to má "nějak" za sebou.

Tolik většina zážitků, co čtu a slyším. Takže at se na mě někdo nezlobí, ale myslím si, že žen, co si "užívají" průběh porodu zas tolik není. Ani těch, co by si vychutnávaly, že při něm mohou být aktiviní.

Takže se neřídím jen svými zážitky.
  • 
23.9.2007 10:42:55
ahojte. Neni som sice zena a neviem popisat vase trapenie pri porode ale zucastnil som sa pri mojom poslednom synovi. chcem reagovat len na starostlivost lekara, ktory pomahal a jemne sa spraval pocas kontrakcii. podotykam ze neviem posudit ako to prebieha bez pritomnosti manzelov,ale urcite vsetka ta ochota mizne a zenu nechaju viac trapit.Zaujem proste bez manzela nejako zmizne.v jeho pritomnosti pobehuju sa vypytovat, pomahat.... Na druhej strane to bol pre mna neopisatelny zazitok, akurat som si tam pripadal ako menejcenny,lebo som manzelke nedokazalm nijako pomoct od bolesti. ona to brala inak a zevraj jej to pomahalo. mozem vsetkym muzom vrelo doporucit a oznamit,ze je to celozivotny zazitok strihat pupocnu snuru a potom priniest zvedavej manzelke syna ...nevahajte pokial mate moznost.... lubos
Baba Jaga
29.8.2007 2:30:29
No prave Leosek je taky strasne aktivni a nevydrzi chvilku sam. Mne uz ted zacalo byt spatne {s nim jsem prozvracela prvnich 5 mesicu), takze klopim 5x denne a nemam na nej moc energie. Do toho jsme se vcera prestehovali, manzel samozrejme v praci, takze vybalovani vsech tech krabic na mne, Leosek do toho vresti, protoze se mu nevenuju a ja bych ze vseho nejradsi spala. Mam z toho dost depky, bojim se, ze to se dvema detma nezvladnu. Jen doufam, ze to druhe bude hodne, vsichni mi rikaji, ze druhe deti byvaji hodne, kdyz ty prvni jsou vrestidla.
bohunak
25.8.2007 23:59:49
Byl to "zahul", ale zvladli jsme to:0) Muj druhy syn byl zlaticko zhruba prvnich 6 mesicu prospinkal, potom uz to bylo horsi-0)
No tehotenstvi bylo unavne, otehotnela jsem,kdyz malemu bylo 7 mesicu, no pomalu 8. Chodil uz kolem nabytku, on byl sileny rychlik,v 9 a pul m. zacal chodit bez drzeni, byla to pomerne sila, ja byla ze zacatku dost unavena a ke konci uz taky:0)
Ale pro me byla nejhorsi etapa asi, kdyz mel starsi 3 a mladsi 2 roky.Ale prezili jsme:-))) Ted uz je to fajn, no neni:-))vyvadeji, jak zbesili, nejvetsi certiska z ulice a jeste, kdyz se k nim pridaji dalsi dva certi od sousedky, tak to je potom des:-))Ale jsem rada,ze jsou v odstupu ani ne 2 roky, i kdyz jsme to takhle neplanovali je to dobre.Ted uz mi jdou obadva do skoly, teda starsi do skoly, mladsi do pre-K.Mam uz trosku vice casu.To zvladnes, muj manzel taky nebyl od rana do vecera doma a ted uz neni vubec, je od pondelka do patku mimo stat a prileta vzdycky na vikend.Ale, jak uz jsem psala, da se to zvladnout.Nikoho tady nemam, teda krome jedne sousedky, ktera je taky bez manzela(Irak)vidi se 2krat za rok. Tak si pomahame aspon psychicky:-)Mej se hezky a neboj zvladnete to.Bo
Marketa
  • 
23.8.2007 18:21:51
A jak jsi to zvladla? Ja z toho mam docela hruzu, maly je hrozne aktivni, uz mesic chce porad chodit za ruce, nevydrzi chvilku na miste, porad se mu musim venovat, neumi se sam zabavit a ted do toho mimco... tak se docela bojim, ze to bude fakt zahul. Nastesti manzel je super, hodne mi pomaha, ale taky dost pracuje, takze vetsinou jsem na vsechno sama.
bohunak
23.8.2007 16:31:53
Marky, moc stesti k druhemu porodu, to co pises je silene,je to hruza,kazdopadne zmen nemocnici.Ty jsi tehotna se stejnym vekovym odstupen deti, jak ja.Otehotnela jsem podruhe, kdyz malemu bylo 7 mesicu:0)
Hodne stesti Bo
 Příspěvky 110 z 25 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.