| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je mi to moc líto…

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
Tana, 2 deti
  • 
3.9.2002 1:46:55
Ivule,

USA je mozna jednim z nejvetsich znecistovatelu ovzdusi, ale to jenom proto ze ma z rozvinutych zemi nejvice obyvatel. Co takhle porovnat USA s EU? To by sedelo vic.
2.9.2002 7:11:37
Ahoj sally - já přece nemám názor, že USA může za povodně. Pouze jsem řekla, že je nejvíc přispívá k ozónové díře - a to je fakt. Nic víc, nic míň. Já nevěřím, že by za to mohla ozónová vrstva, ani že za to může Uran nebo bůhvíco.
17.8.2002 12:00:45
Henri,
co říci ... - držím palce, ať se z toho nějak postupně vzpamatujete.
sally
16.8.2002 17:45:06
Henri,
já taky děkuju.... že vím, že to funguje i tam, kam se nám zatím nepodařilo dovolat.... na 10 000 km je každá zpráva dobrá.... Moc na vás myslíme....
16.8.2002 15:55:48
Milá Katko, dík že na své přátele Čecháčky myslíš :-)
Mám v Praze (mém rodišti) a jiných zaplavených místech příbuzné a kamarády, některá místa důvěrně znám – ale taky podobně jako Ty pozoruju situaci z relativního sucha – z chaloupky na kopci. Paradoxní je, že náš kraj patří mezi ty nejvlhčí v republice – jenže u nás na horách jsou možná právě proto lidi na velkou vodu zvyklí... Další paradox je, že máme rovněž vystěhovaný barák – ovšem provádíme zateplení, rekonstrukci apod.- což je jistě o hodně optimističtější, než vyklízení bahna...
Proto i můj názor je jen prázdná sláma. Zaujala mě ale Tvá zmínka o „spravedlnosti“ – kterou určitě stodvaceti(nebo-kolika?)-letou vodu nelze měřit...
Určitě i v minulosti bývaly pravidelně obrovské povodně – jednou za X let prostě zapršelo tak, že si to vyžádalo svou daň... Ale dnes? Kromě globálních průšvihů, které již věda prokázala – ať si říká kdo chce co chce (od ozónové díry, El Niňo až třeba po skleníkový efekt), se zdá, že i v lokálních poměrech příroda zvlčila. Když vedro, tak pořádný, když sucho, tak taky, když voda, tak teda taky... Pěkně si to lidičky vychutnejte - nemyslím, že by to od matičky Přírody byla jen taková hloupá zlomyslnost... Poručíme větru – dešti, betonová koryta nejen řek, ale i potoků, a přehrady ať všechno zachrání!! Nechci tvrdit, že by to bez vodních nádrží bylo lepší – to určitě ne – ale celková „industrializace“ krajiny, všechny její změny – monokultury místo skutečných lesů na větší části území, zemědělská půda udusaná těžkou technikou, nebo dokonce zastavěná – to všechno pak vede k nemalé dani za náš tzv. pokrok! I já se na tom podílím – už tím, že tu buším do stroje. Nemyslím, že je vhodné si po povodních jen sypat popel na hlavu - místo něčeho konstruktivnějšího. Ale trochu zamyšlení by „těm nahoře“ i nám všem nezaškodilo. Nazývat zeleněji smýšlející občany ekoteroristy není asi to nejlepší řešení... Ze socialismu máme ještě vůči krajině pořádný dluh, a zatím to nevypadá, že by se ho někomu moc chtělo ho splácet...
Je to smutné, ale „spravedlnost“ v rozdělování srážek, tepla, větru a koncentrace čehokoliv jiného v přírodě asi nebude – a pokud člověk nezmění své chování k Zemi, bude si říkat o ještě větší disproporce a katastrofy. Sice nějaké ty snahy o různá zlepšení tu jsou, jen v celoplanetárním měřítku spíše zanedbatelné... Podobně jako snahy tzv. bohatého severu o pomoc tzv. chudému jihu...
Na tomto místě to bohužel nevyřešíme, snad se zamyslí i někdo někde jinde...
Tolik moje mlácení slámy :-)
Ester
16.8.2002 11:07:24
Děkuji Kateřino za podporu, děkuji dobrovolným hasičům, kteří vyprostili kluka a holku od sousedů, který se kvůli silnému proudu vody po krk (dospělému chlapovi po pás) nemohli dostat ze dveří ven i za vyklízení naší studny, do které nám nateklo bahno a sklepa, kde nám spadla klenba, děkuji vojákům za stržení krovu, který podemlela voda z potoka, děkuji sousedce, která nás přichýlila, když nás během 15 minut zaplavilo, děkuji za vyprání věcí, protože novou pračku můžeme vyhodit, děkuji za balíčky humanitární pomoci, haldy pitné vody.
Myslím, že to tady funguje. Prahu sice zná každý, ale ani na vesničky o pár stovkách lidí se nezapomíná. Jsme od Bavorova - v pondělí jedno souvislé jezero, ale pomoc funguje opravdu skvěle.
Děkujeme moc
sally
16.8.2002 6:53:23
Ivule,
děkuji za objasnění příčin povodní.... samozřejmě že za ně může USA - taky za ty ostatní, tj. v roce 1118, 1180, 1272, 1342, 1359, 1481, 1501... 1890.... jo jo ty amíci... buď pošlou mandelinky, nebo velkou vodu.... :-)))
  • 
15.8.2002 21:52:36
Myslím si, že nová vláda a hlavně Špidla povodně docela zvládli s přehledem a že máme prezidenta jsem si uvědomila až teprva, když noviny psaly o tom, že se vrátil. Já osobně si myslím, že prezident je příšernost - tedy v naší zemi. Jsem pro monarchii! Havel se tu jen ukáže, nechá se vyfotit a nic. Kdyby alespoň šel příkladem, že by vzal pár svých miliónků a dal je na oběti záplav a veřejně vyzval ty poslance, co mají platy nadměrné aby se alespoň nějakých peněz vzdali také, ale takhle?

Je mi líto všech obětí záplav ale, poslední dobou totiž všude slyšíme Praha Praha Praha. Praha čeká na pomoc, ... chtějí pomoci Praze, vždyť ji všichni znají... Ano má taky škody, ale myslím že například Krumlov, Budějovice, Písek a mnoho nejmenovaných vesnic jsou a budou na tom o mnoho hůře než Praha. A tak mám obavu aby pomoc ze zahraničí ať už finanční, nebo vysoušeče.... neskončily převážně v Praze. Vždyť ta je přeci vidět a co na nějaké vesnici, kde spadlo pár baráků?
Chápající
  • 
15.8.2002 16:21:03
Hlavně, že funguje záchranný systém pro lidi, kteří zůstanou úplně bezradní. Jinak je lepší si pomoci vlastní silou.
15.8.2002 12:10:32
Ahoj,
já nechci řešit, kdo za to může, nebo ne. Jestli je to ekologií, nebo není. To by jsme stejně nevyřešili. Holt se stalo. Sami za naši republiku to nevyřešíme, tuším, že největší přispivatel ozónové díry je USA a na tom těžko naše zemička něco změní..
Moc obdivuji práci hasičů, policistů, vojáků.. prostě všech, kteří pomáhají. Je na nich vidět únava.
Zažila jsem záplavy v r. 97 a myslím, že tentokrát je to všechno mnohem lépe organizované.
Co se týká pana prezidenta, taky zastávám názor, že tu mohl být mnohem, mnohem dřív. Nejde o zatahování kohoutků - ale přece jenom je to hlava státu. A pokud se ve státě děje něco hrozného, měl by být ve svém úřadě.
Přeju všem lidem, které to postihlo, aby byli co nejdříve doma, aby vůbec měli nějaké doma..
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.