| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Existuje lék na zapomnětlivost?

 Příspěvky 18 z 8 
xena , 2 děti školou povinné
  • 
9.1.2012 16:46:49
Já si tou zapomětlivostí vysloužila ještě v době komunismu jako školou povinná v 7. třídě - sníženou známku z chování tedy 2, jinak bych měla vysvědčení s vyznamenáním tedy samé 1 a 2. A kvůli bolestem hlavy mi v 1. těhotenství dělali EEG vyšetření a tak mi přišli na epilptické výboje, které byly mimo jiné zdrojem několikavteřinových výpadků vědomí,což mohl být také důvod mého zapomínání. Jenže podle třídního učitele bylo vše lajdáctví....?!
Evelyn1968,2děti
23.8.2002 22:17:25
Ahoj Babůnko,
my jsme taky celé prázdniny byli doma, kromě výletů a prodlouženého víkendu v Doksech. Syn na tábor za žádnou cenu nechtěl, tak jsme se mu to snažili s pomocí babiček vynahradit. Někdy jel někam s námi, jindy s babičkou a když byl doma manžel, někdy jsme si je dělili, že " kluci " třeba jeli na celý den na kolo a "holky" se popelily v parku na písku, nebo já jsem se se synem jezdila koupat a tatínek hlídal. Syn říkal, že mu to nevadí a někdy se mu ani nikam jet nechtělo, aby si užil hračky líp než ve školním roce. Jak to budeme řešit za rok vůbec nevím. Někdy mi ty prázdniny připadají nekonečné:o))).
E.
Babůnka, 3 kluci
22.8.2002 22:18:10
U nás jedna ponožka skončila včera i v záchodě, dokonce i nějaká hračka se tam i vykoupala, mrńous jak uvidí dveře od téhle místnosti otevřené, tak okamžitě letí tam. U nás se za celý den nakřičím věty "zavírejte dveře" několikrát, mrně hned využívá situace a prchá...
Evelyn1968,2děti
22.8.2002 22:07:13
Ahoj Babůnko,
tak to schovávání mrnětem teda sedí, dcera šla ještě dál, jednou synovi uklidila ponožky před šuplík, kam patří, protože byly někde pohozené a když je nepořádník jeden hledal, šla najisto :o))). Ale jinak je u nás pořádek jen když mimi usne a nemá šanci hospodařit.
S tím nezapomínáním úkolů jste úplně skvělí, je vidět, že syn tu disciplínu teď odnese i za tatínka :o))) Jdu do sebe a budu přemýšlet, kolikrát jsme neměli úkol my :o))).
E.
Babůnka, 3 kluci
22.8.2002 14:56:51
No, manžela už převychovávat nebudu, myslím že budu mít dost práce s dětmi, toho staršího syna se snažím učit, jak už psala Miriam, dávat určité věci na stejné místo, třeba oblečení, on někdy tu snahu docela i má, jenže je zase problém v tom, že on si třebá dá ponožky dejme tomu tam kam patří a ten nejmladší mrňous je sebere a dá je někam jinam, přinejhorším je schová. V první třídě jsem synovi sice každý den prohledávala každý sešit, aby nezapomněl napsat nějaký úkol, myslím že v této době by to ještě nemělo vadit mu takto pomáhat, ale ve druhé už jsem mu vysvětlila, že už je dost veliký, aby si už na ty úkoly myslel sám, a za ten celý rok asi jenom pětkrát zapomněl na nějaký ten úkol. To je docela slušný, ne? A ta "okýnka" to má manžel taky docela často, já jenom někdy. Ale to asi každý. Jinak Evelyn, můj syn šel na tábor dobrovolně, protože se o prázdninách nudí, nikde žádný děcka, protože jsou právě na táborech nebo na dovolených, my na dovolenou nejezdíme, tak jsme poslali aspoň jeho. Ale nevím jak to bude příští rok, když jsem se ho zeptala, jestli bude chtít zase na tábor, řekl, že neví. Měl tam nějaké problémy s klukama, ale třeba si to za rok ještě rozmyslí.
Mirka, 1 dítě
22.8.2002 13:22:34
Ano, může...jednak je vyvolána životním stylem, jednak je to jakýsi...já nevím, jak to napsat...druh LMD - a ta je také (mimo jiné) podmíněna dědičně...a navíc může být dána stresem, který ji samozřejmě zhoršuje. Dál tam může být jakýkoliv zlozvyk (odkládání věcí někam, kde nejsou vidět - na střechu auta), který se "dědí" tím způsobem, že dítě si sice vybere jiné místo, ale stejně "šikovné", a nebo nemoc, která obsahuje "okýnka" - člověk něco položí a v ten moment zapomene, kam to bylo. Prevence je, pokud vím, náročná - všechny důležité věci odkládat na stále stejné, dobře viditelné místo, které je "po ruce"...a nedůležité oželet. Problém nastane v momentě, kdy důležité věci odložit nejde - vidím to u mě - klíče od bytu dávám zásadně na skříňku s klíčemi, jenže když mám v obou rukách nákup, trávu pro morčata a ještě ty klíče, musím nejprve odnést nákup někam, kde se o něj nebude zakopávat, tam pak položit klíče, položit nákup, rozdělit trávu do všech klecí...a kde jsou ty klíče? Nóóó...jednou jsem je pečlivě zabalila do papíru od másla a dala do ledničky...
Evelyn1968,2děti
21.8.2002 23:50:39
Ahoj Babůnko,
já jsem zapomínala celé dětství a částečně i mládí asi do 17-ti let. Naposled si pamatuju, že mi " esenbák" nesl domů kabelku s doklady klíči a peněženkou a platila jsem pokutu za tu občanku. Naštěstí to někdo odevzdal, protože ztratit klíče a u toho mít občanku s adresou.... Ale je pravda, že se to vždycky tak sešlo, že jsem ¨i dost věcí našla, třeba hodinky, peníze a tak. Když jsem se v necelých 18-ti letech seznámila se svým budoucím manželem, nechápal jak takhle chaoticky můžu žít - on byl hrozný suchar:o)), nikdy nic neztratil, ale ani nenašel a prostě se mu povedlo mě to odnaučit. Na manželově převýchově jsi asi málo zapracovala, zkus to u syna - jsem důkaz, že je to možné :o))))
Pozn. já mám taky osmiletého syna, jak se Ti povedlo ho dostat na tábor ?
E.
Babůnka, 3 kluci
21.8.2002 23:15:28
Moje tchýně zapomíná, nebylo návštěvy, aby si u nás něco nezapomněla, a to nejen u nás. Jednou si odložila v parku kabát, zapomněla že si ho tam sundala a až doma si vzpomněla, kde ho nechala, ale už bylo pozdě. Kabát už měl jinýho vlastníka. Další zapomnětlivec je její syn - tedy můj manžel. Věčně mu musím něco připomínat, už mě to kolikrát ani nebaví, takže když mu onu věc nepřipomenu, tak prostě zapomene. Teď jsem si vzpomněla, že jeden čas zapomínal různé věci na střeše auta. Jednou to byla peněženka, docela plná, ale jízdu přežila. Pak to byly dětské boty, které se údajně ztratily v mateřské školce a až po několika letech jsem se od manžela dozvěla, že se neztratily ve školce, ale právě jízdou na střeše auta. Jenže i manžel si myslel tenkrát, že se ztratily ve školce, vůbec si nevzpomněl, že by je na to auto dával. Další zapomnětlivec, je manželův syn z prvního manželství. Když k nám chodil na víkendy, bylo pravidlem, že u nás něco nechal. A poslední v řadě na koho teď myslím, je náš 8letý syn, co ten už ztratil věcí takovým způsobem, že je někde zapomněl. Naposled to byla úplně nová kšiltovka, moc pěkná, ztratil ji když jel na tábor, nechal ji v autobuse, a už má určitě nového majitele. Tak co myslíte, je zapomnětlivost dědičná, nebo je to jen náhoda, že mám ve své rodině tolik zapomnětlivců. Já si zase naopak dávám děsnej pozor, abych někde něco nezapomněla a zatím se mi to nestalo. Aspoň doufám.
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.