| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Milešovka

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
  • 
11.5.2011 8:31:35
Chystám se zítra na Milešovku, tak snad vyjde počasí na podívanou... :-) Jinak s článkem souhlas...
  • 
7.11.2006 22:33:24
Ahoj, ten výlet opravdu mohu doporučit. jako dítě jsme s rodiči jezdili do Milešova k příbuzným. Moc hezký výšlap je i na Ostrý, což je malý kopec proti Milešovce se zříceninou malého hrádku. O něm nám teta vyprávěla, že ho obývali loupeživí rytíři. Až tam půjdete, možná tam někde na kameni najdete vyryté srdce s písmeny M+P. To nám teta vždy ukazovala, že to jsou písmena jejich jmen, stará no bratru teď už hodně přes 50 let. Krásné počasí přeje viki.
  • 
10.8.2006 11:43:04
Díky za zajímavý námět na výlet, zkusíme to nahoru i s kočárkem, protože není místo, kde by náš teréňák neprojel :)

Jinak další zajímavé tipy na výlet s dětmi můžete najit na www.rodinnevylety.cz , snažím se rozšiřovat zajímavá místa, tak jestli máte nápad, kam s dětmi jet, neváhejte a ozvětě se mi prosím. Předem děkuji.
2.11.2005 19:49:21
Ten motorest ve Velemíně se jednoduše jmenuje MOTOREST VELEMÍN :-))

Eva B.
  • 
20.5.2005 15:45:32
tak Mirku, v zimě mohu jen doporučit....
Byli jsme tam s přítelem v polovině ledna, všude sníh, nádhera! Sice se hůře šlape do toho strmého kopce, ale za ten výhled to opravdu stojí!
celik
  • 
21.2.2005 10:53:51
Tak jsme se zdárne vrátili a všech 11 lidi žije :))) ... byla to nádhera, zimní cesta nahoru je úžasná. Cesta byla lehce prošlápnutá, trošku podjížděly nohy, o to víc jsme funěli, ale stálo to za to. Zazvonili jsme na observatoř, pán nás pustil nahoru za poplatek 25,- Kč a jako správný nadšenec nám po četných dotazech dal perfektní výklad. Nejvíc nás zaujala skleněná koule, která měří intenzitu slunečního záření a vypaluje se na proužek speciálního papíru. Bufet byl také otevřený, co víc si přát :o). Tip od místních z Bílky: z tohoto směru po červené pokud bude dole stát stříbrný Mercedes, bufet je dozajista otevřen :))) Cestou dolu jsme padali jak kuželky, ale trošku si za to můžeme sami, protože jsme blbli, každopádně bych doporučovala sněžný návleky, pokud chcete přijít dolů se suchou ponožkou a nohavicemi.
Na zřícenině Ostrý jsem vyzkoušela nejjednodušší typ "Nesmeků" (180,-Kč) a mohu vřele doporučit, ostatní lezoucí po čtyřech po zmrzlých schodech mi záviděli.
Nakonec bych ráda pochválila Motorest ve Velemíně, kam jsme došli již za tmy. Nevím, jak se jmenoval, ale na fasádě měl velkou reklamu na Staropramen. Za levno jsme se napucli a příjemná obsluha se starala o dostatek pivního moku. ;)
  • 
18.2.2005 20:40:26
Mám chalupu u Velemína a mohu potvrdit, že je tam krásně. Ale je pravdou, že v zimě jsme tam nikdy nebyli. Takže ani nevím, jak tam mají nahoře otevřeno. Ale když je sníh, tak to asi musí být nádherný. Přeji hezký zážitek.
celik
  • 
17.2.2005 15:57:56
A máte někdo tucha, jak vypadají cesty teď v únoru? Jedeme tam v sobotu a nevím, jestli se mám připravit na brodění se po kolena ve sněhu, nebo jestli bude cesta schůdná? Půjdeme po červené z Bílky. Díky
Mirda
  • 
26.12.2004 18:29:55
Je to naprosto v pohodě. Již několik let je tam otevřen stylový bufet, takže je kam si sednout. Já tam mimo jiné roční období chodím na Silvestra. Asi je to pro mě osudné, protože jsem tam byl poprvé ve svích 6 měsících, ale to si bohužel nepamatuju.Mirda
Marek
  • 
23.12.2004 10:44:56
Ano, Milešovka je moc krásná. Ale zkusil tam už někdo jít v prosinci? Jaké to je? Chystáme se na malou pánskou výpravu, tak se ptám.
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.