| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dřív, než se stačí narodit

 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]
19.1.2011 2:53:44
"pokud jde o otěhotnění jako nehodu, taky nebudeme chodit ze zlomenou nohou jen proto, že se to stalo a žádáme pomoc" Je mi do breku, nepřeháním. Ano, asi je správné, že ženy, které mohou přirovnat dítě ke "zlomené noze", mají možnost volby.~a~
Kristýna
  • 
10.9.2008 16:27:14
Maminko, ty mě nechceš? Necháš mě zemřít dřív, než se narodím? Vždyť ani nevíš-jestli jsem dcera nebo syn.

Maminko, ty mě nechceš? Bojíš se, že máš malý byt? Můžu se v koutku přikrčit.

Maminko, ty mě nechceš? Bojíš se, že si vezmu víc na lžičku? Vždyť by jsem jenom z drobků žil, podobný kočičce nebo psíčku, natrhal by jsem si z horských ostružin.

Maminko, ty mě nechceš? A co až proměníš se na stařenku, kdo se tě zeptá-maminko, co ti je? Kdo s tebou, možná chromou, půjde ven a komu zemřeš jednou v náručí?

Maminko, ty mě nechceš? Bojíš se, že Ti uberu z krásy? Já si tě celou přemaluji, jen jak trošku krásy vezmu si, můžeš se ve mně vidět každý den, vždyť v děťátku se vidí každá matka, nemusíš se do zrcadla dívat.

Maminko, ty mě nechceš? Že otce mít nebudu? Na co slzičky? Můžeš lhát, že na vojnu musel jít, že výstřel roztrhl vás jako hrdličky. Pověz, že jste se střetli a nenašli, když půjdeš do práce-dáš mě do jeslí.

Maminko, ty mě nechceš? Snad najdem proti rakovině lék, i proti stárnutí a začnem nový věk, pro vodu si půjdu pěšky-jak se chodí, domů se vrátím za tebou, pomazlit se, políbit.

Maminko, ty mě nechceš? Tak rád by jsem viděl dva nejkrásnější skvosty, sluníčko žluté, hvězdy třpytivé, rád by jsem viděl sýkorky a datle, když letí z hnízd, rád by jsem nebe, ale nejvíc tebe, maminko moje tebe.
mya
  • 
9.4.2008 19:05:07
souhlasim nikdy nevis co se ti stane a co te k tomu donuti me bylo 20 kdyz jsem otehotnela, ale nez sem na to prisla pritel me opustil a ani mi to nerekl zjistila jsem to az za tyden potom co se mi ho podarilo kontaktovat jsem mu to zdelila a jeho veta znela :"kdovi s kym to mas" a polozil mi telefon v takovem psychickem stresu se opravdu neda nic jineho delat a porodit dite a zit celej zivot s pocitem kdovi kde je jak mu je jestli ho nekdo adoptoval nebo skoncilo v decaku jsem opravdu nechtela
mya
  • 
9.4.2008 19:04:29
souhlasim nikdy nevis co se ti stane a co te k tomu donuti me bylo 20 kdyz jsem otehotnela, ale nez sem na to prisla pritel me opustil a ani mi to nerekl zjistila jsem to az za tyden potom co se mi ho podarilo kontaktovat jsem mu to zdelila a jeho veta znela :"kdovi s kym to mas" a polozil mi telefon v takovem psychickem stresu se opravdu neda nic jineho delat
Niky
  • 
5.2.2008 19:51:55
uplně souhlasím,být těhotná a vědět,že dítě nebude mít vše,co si zaslouží a bude trpět...to ženu prostě může donutit jít na potrat a to že člověk zapomene pilulku se prostě stane a zodpovědně se přitom chová.Na rovinu,po všem co mám za sebou že jsem se narodila jako nechtěné dítě bych to svému dítěti já neudělala-přivést ho na svět a dívat se jak se trápí,bez táty,bez věcí které mají jeho vrstevníci,bez podpory rodiny.
Jana
  • 
26.9.2007 16:21:37
Jen vám chci napsat,že mě mrzí některé názory.Já sama jsem byla před pár lety na interupci,byla jsem však v nezáviděníhodné situaci,přítel kterého jsem měla to dítě nechtěl a mě taky už pak ne,byla jsem moc mlada a rodiče mě tež nepomohli.Netušila jsem jak hrozně mě pak bude,nenáviděla jsem je i sebe.Ted vím že už bych to nikdy neudělala.Znám spoustu žen které nemohou mít děti a nikdy bych nechtěla prožívat to co oni.Nyní jsem v podobné situaci jako před pár lety a vím že to mimi chci,i když na to budu úplně sama.Tak si pořádně promyslete co je pro vas důležité.

Andrea
  • 
15.8.2007 15:41:12
Jestli můžu přidala bych svůj příběh.....měla jsem sedmi měsíční mimi, když jsem zjistila, že jsem znovu těhotná...ne že bychom druhé dítě nechtěli, ale bylo to přeci jen moc brzy....malá byla dost nemocná, takže jsem od porodu nespala ani jedinou noc celou...do toho se starám o maminku na invalidním vozíku a manžel je věčně na cestách...prostě vidina druhého mimi byla pro mě stresující natolik, že jsem se rozhodla pro interupci....po dalších osmi měsících kdy už jsme cíleně pracovali na miminku jsem přišla do jiného stavu a dnes mi lékař řekl, že jsme po třech týdnech těhotenství potratila....je mi hrozně a mám strach, že jsem si interupcí zničila život a budu si to nadosmrti vyčítat
Anežka
  • 
17.7.2007 18:55:47
Víš, jediná antikoncepce, která je stoprocentní je sterilizace a nebo žádný sex. Zajímalo by mě, co řekneš dívce či ženě, která otěhotněla přes prášky, při použití kondomu atd.? Zajímalo Tě třeba, že některé ženy nemohou brát prášky ze zdravotních důvodů? (a některé také nechtějí, protože to je a bude jenom samá chemikálie, o které zatím bohužel nevíme, jestli není dlouhodobě zdraví škodlivá)
Víš, život není jenom černobílý a každý jsme jiný a každý nemáme pevné zázemí, tak nesuď ostatní, pokud neznáš okolnosti.
Jít na interupci je velké rozhodnutí a myslím, že většina žen o něm hodně přemýšlí a hodně je bolí, buď ráda, že nejsi v té situaci, ale nesuď ostatní.
  • 
9.7.2007 17:40:53

Podle mého názoru je správné vlastní rozhodnutí, pokud jde o otěhotnění jako nehodu, taky nebudeme chodit ze zlomenou nohou jen proto, že se to stalo a žádáme pomoc. Nutit ženy k osudu který nechtějí je sadistické.
  • 
27.6.2007 16:44:30
Jsem ráda, že takové články tady jsou. Je v nich naděje k lepším rozhodnutím, než to které spousta žen v iluzi "svobodné volby" dělá. Právě nedostatek pravdivých informací o podstatě a zákulisí interrucí, spolu s mlčením lékařů způsobuje mnoho bolesti a neštěstí. Když někde čtu nebo slyším obrat "informovaný souhlas pacienta", tak mi kolikrát vyhrknou slzy z očí...
 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.