| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O zatínání zubů

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
2.7.2009 0:03:01
No tak teda, jestli má potřebu někdo být někomu uřitečný tím, že ho bude finančně jistit, jsem ve frontě, potřebovala bych sice i učesat a vyléčit, ale finanční jištění mě nadchlo. Nebo jsi snad myslela pojišťováky?

Na jejich nelehké roli je hezky vidět, jak se to nemá přehánět s potřebama bejt někomu cizímu prospěšný.
Lisa, 1letá dcera
  • 
1.7.2009 23:06:22
Protože to je velmi agresivně napsáno. Autorka má zřejmě fungující vztah založený na totální specializaci a dělbě práce, a to navíc v tradičním stylu (muž vydělává, ona se stará o domácnost). Proč ne. Možná autorce není líto toho, že také nedělá něco "specializovaného" a že není prospěšná jiným lidem než své rodině (např. taky nějaké vědecké experimenty jako její manžel). Jistě, ne každého to baví a naplňuje. Ale jsou lidé (včetně žen), kteří mají potřebu trávit den i s jinými lidmi než s vlastní rodinou, a kteří mají potřebu být užiteční i jinak než (výhradně vlastní rodině) vařením a uklízením. Například vyučovat, léčit, oblékat, česat, finančně jistit apod. jiné lidi v rámci své profese. A těmto lidem také fungují rodiny, také mají vyrovnaný vztah a šťastné děti. Autorka zcela bez jakýchkoliv podpůrných argumentům přisuzuje takovýmto párům vyšší rozvodovost a napadá jejich efektivitu (prý dvě půlky je méně než celek, nebo jak to tam bylo). Já toleruji její životní styl, ale ona zjevně neuznává nic jiného.
stepanka mikezova
  • 
22.9.2007 15:07:30
dostala jsi moji zpravu?Stepanka
  • 
22.9.2007 14:55:28
Ahoj Lenko.Tady je tvoje segra Stepanka.To co jsem dneska cetla co jsi v roce 2002 napsala,tak to mas pravdu.nasla jsem te tak ti pisu a doufam ze tahle E-mail jeste existuje a ty mi odepises.Moji E-mail jsem vyplnila nahore.Tak zatim ahoj a doufam ze odepises.Stepanka
Slávka Hajná,tři dospělí synové
  • 
29.5.2007 9:07:17
Dost dobře nechápu,proč vám ten článek připadá tak strašidelný.Měla by jste dcerám dát přečít všechny ty články od dopisovatelky.Popisuje opravdu pěknou rodinnou atmosféru i pocity ,které jsou jen její a myslím ,že kdyby bylo takových rodin více,asi by nebyly rozvody tak samozřejmé.
Anna, dvě dcery (22,16), 23 let šťastně vdaná
  • 
16.4.2007 13:51:38
To je tak příšerný, strašidelný a deprimující článek, že mi připomíná články ze socialistické čítanky. Taky se furt budovalo a dřelo a očekávaly se světlé zítřky, brr. Musím ho dát přečíst svým dcerám, aby pochopily, jak v životě neuvažovat.
Nebo že by to nepsala ženská ...?
Ještě tam mohla autorka taky doplnit citáty z koránu. :-)
A teď mě kamenujte ...
Lida a 2holky
22.7.2002 13:12:22
Taky mam jednoho takoveho skveleho chlapa doma. A moc ho miluji. Vzdycky mi pomuze, kdyz jen to jde - zrovna v sobotu dal holkam snidani a privedl je zpatky az 10:00 (abych se mohla vyspat) a potom hned bezel nakoupit nas "tydenni nakup".
21.7.2002 0:21:58
Milá Katko, děkuji za krásně napsaný příspěvek. Moc ráda čtu, že nejsou na světě jen samé feministky. Když občas vidím dnešní "ženy", je mi opravdu smutno. Martina
  • 
30.6.2002 13:03:10
Díky, Katko! Není vždycky jednoduché si uprostřed prádla, vaření, zamazaných dětí, s občasnou chutí praštit muže po hlavě poslední rozečtenou knihou (rozečtenou tak před půl rokem...), uvědomit, že oni v tom vážně jedou s námi. A je taky pravda, že koncentrujíc se na výše uvedené nemáme občas ani mlhavou představu, co ta společná jízda znamená pro ně.

Někdy ztrácím soudnost a trošku zuřím. Není to tak dávno, co jsme s mým mužem debatovali o půl na půl, o tažení stejným směrem a tak. Vrzaly nám totiž trošku kolečka. Žijeme teď v Německu, on tady má zajímavou práci, já jsem tu svou nechala v Čechách a starám se o mimino a dům. Není pro mě jenoduché přehodit ve svém mozku výhybku na úplně jinou kolej. Někdy mu trošku závidím, někdy si připadám trošku opuštěná, někdy mám dojem, že úplně všechna práce, kterou dělám a která mi přerůstá přes hlavu, je zbytečná a někdy to všechno trošku přeháním... A můj muž to všechno chápe a vždycky to vyřešíme.

Mám doma poklad. Až se probudí, půjdu mu to říct. Spí teď po obědě, ráno se totiž staral o Maxe, abych mohla spát já...
Karkulka
  • 
25.6.2002 0:37:53
Je to tak, človek občas není schopný vidět všechno zcela objektivně, a přepadne ho pocit, ze je na všechno sám a nikdo mu nepomůže. A tohle Vaše připomenutí mi bylo skutečně třeba. Protože to tak není. Mám báječného muže a hned zítra mu to řeknu (dlouho už jsem to neudelala, zato výčitek si občas pár vyslechne). Díky.
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.