| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O ranním maratónu

 Příspěvky 18 z 8 
Marcela K.
  • 
26.2.2008 9:28:00
Jsem taky na mateřské s druhým dítětem, starší dcera (6/03) chodí druhým rokem do školky. Musím říct, že jsem nikdy neměla nejmenší problém s jejím vyzvedáváním po "spa". Kromě pravidelných pátků a občas i jiný den. První měsíc chodila domů po " o", pak už bez problémů odpoledne. Protože má po školce i různé kroužky, načasovávám si vyzvedávání tak, že rovnou plynule pokračujeme dál. Jen o prázdninách bych ji ráda dala do školky ten týden, kdy fungovala ta naše, to bohužel pro děti maminek na MD nebylo možné. Ale aspoň jednou si šla s kamarády pohrát na zahradu a já zatím klábosila s učitelkami. Během kratších prázdnin během školního roku školka normálně funguje. Kromě vánočních. Dcera je hodně společenská, ve školce je od počátku moc spokojená. Nosí si každý den nějakou svoji hračku, má kamarády. Díky bohu za školku, doma by se mnou asi přece jen nudila. Moc nerozumím některým maminkám, kterým je líto dát dítě do školky. Že je ni dítě fixované, podobných zařízení si ještě užije atd. Dětem je nejlépe mezi dětmi. Všechno je vždycky o lidech.
Marcela
egida-holky10/02+4/05
24.2.2008 13:33:49
Dobrý den, souhlasím s tím co píšete. Příjde mi, že ve všech školkách to je stejné a změnou školky by jste si nepomohla. I já jakožto na mateřské si připadám jako obtížný hmyz. Dcera začala chodit do školky od 3 let a Elišce bylo 6 měsíců. Škemrat jsem tam přišla v září s tím,že dcera si strašně vynucuje chození do školky.Scény to byli nekonečné.Je hyperaktivní, takže když něco chce je to neskutečný boj.Uvolnilo se místo a paní řiditelka jí od října doopravdy umístila. Nikdy si nedovolili říci, abych jí třeba nechala doma třeba mezi svátky,ale cítím, že by to chtěli. Hned bych na ně vyrukovala s tím, že měsíčně platím 500 Kč jako ostatní maminky a proto chci celodenní péči jako ony. Žádnou slevu nemáme, když bychom je brali po obědě, tak co. Dcera je ve školce šťásná a spokojená, tak ať tam chodí. Když mají problém s dětmi co mají maminky na mateřské, tak je nemají brát!!!
  • 
8.6.2002 16:54:20
Magda není sama. Jelikož jsem ve stejné situaci, stává se mi pravidelně taky. Naposledy asi před 6 týdny, kdy se řešila návštěva dětí o prázdninách. Naše školka bude otevřená jen poslední týden prázdnin a jelikož nechci kluky vodit daleko, tak budou celý prázdniny doma a do školky chodit jen ten poslední týden. A tak jsem taky musela spolknout poznámku paní učitelky, že "prázdninová" školka je jen pro děti zaměstnaných maminek.
Klára (Kryštof+břísko)
  • 
8.6.2002 10:31:36
Ono je asi problém vysvětlit holkám, že školka, ve které si našly kamarády a kde se jim líbí, kde znají paní učitelky (ať už ty dobré nebo ty horší), je špatná a musí do jiné....
Lenka, Kara 4 roky
  • 
4.6.2002 15:18:31
Mám podobné zkušenosti s úžasným přístupem učitelek. Naše školka
v malém městě funguje, bohužel, jen do 16.00 hod. A jelikož já (rozvedená)pracuji do 15,30 a firma nesídlí 2 metry od školky (ale v 6 km vzdáleném městě), trvá mi nějakou dobu, než se přemístím. V "naší" školce strašně vadí, když přijdu 15,55 (sice s vyplazeným jazykem, ale to nikoho nezajímá - určitě jsem se někde flákala). Paní učitelky, včetně paní ředitelky ví, že když jedu autobusem, tak ho nedonutím jet dříve, ale vždy se nezapomenou zeptat, jestli by to opravdu nešlo o pět minut dříve. Co jim tak asi na to můžu říct? Že bych změnila jízdní řád? (Jednou dokonce údajně volaly do práce, jestli se mi něco nestalo, ale když měla dcera ve školce úraz, to usoudily, že volat není nutné.) Začala jsem jezdit autem a i když sem tam (max 2 x za měsíc) jedu autobusem, nechtějte slyšet ty přednášky. Dříve chodila dcera do jiné školky, kde byl úplně opačný přístup, ale byla zrušena.
Alice, trileta dcera
  • 
4.6.2002 6:46:48
Mila Magdo,
uplne s tebou citim. To je tedy sila, protoze sama vim z vlastni zkusenosti, ze dite potrebuje spolecnost a kamarady urcite nejsi takova matka, ktera si chce od ditete odpocinout a proto ho chce nechat cely den ve skolce. Ale neco podobneho jsem uz slysela od sve kamaradky, ktera ma take problemy se skolkou a kdyz si tedy sla promluvit s pi .reditelkou, tak j i bylo receno, ze maji problem udrzet ucitelky za tak nizky plat, ktery dostavaji, a tak pry jsou radi, ze vubec nejaky dozor maji:(
To je fakt sila... Moc Ti Magdo fandim mej se ahoj Alice
3.6.2002 15:22:49
Ja mam pocit, ze se skolkou je Magda spokojena (a holky take), spise bych si o jednani pani ucitelky popovidala s pani reditelkou...
Eva, syn 5 let
  • 
3.6.2002 14:20:42
Milá Magdo,
velmi ráda čtu všechny Tvé články (sama to neumím - dislektik, disgrafik), ale tento mne přivedl k otázce - Nestálo by za úvahu změnit školku? Tohle se mi nezdá jako vhodný způsob jednání s rodiči.
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.