| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Společenské děti mívají vyšší IQ

 Příspěvky 16 z 6 
Hapina
11.7.2004 23:36:26
Mám podobnou zkušenost. Vím o jednom známém, který má dost vysoké IQ, ale není schopen se začlenit do společnosti, vůbec přizpůsobit se, pracovat, mít partnera nebo cokoliv jiného. Zvláštní ale je, že vyniká znalostmi, cokoliv si jen jednou přečte, už to má v paměti. Pro mě IQ zas tolik neznamená, osobně mám tak 123... :o)
Marketka
1.6.2002 1:25:46
Vysoke IQ samo o sobe neni zarukou uspesnosti v osobnim nebo pracovnim zivote. Nazor vysoke IQ = schopnejsi jedinec je podle mne velice zjednoduseny. Kazdy z nas ma svoji kombinaci inteligence, emocialnich, socialnich a poznavacich schopnosti akorat u nekoho je ta kombinace lepe vybalancovana a u nekoho mene idelne vybalancovana.

BTW - Kolegu, clena Menzy jsme v praci taky meli a matematicky mu to palilo. V osobnim zivote mi ho bylo az lito, socialne a emocialne byl na tom dost spatne a i pres usilovne hledani se mu nedarilo najit si partnerku.
sally
31.5.2002 22:25:06
... a kromě toho... s IQ se toho nadělá... myslím, že jsou pro život důležitější věci než matematická představivost a kombinační schopnosti... Pamatuju, jak se nám na místo hlásil chlap - člen Menzy - a byl to vůl jak anděl. MOžná byl dobrej na matyku, ale sociální dovednosti na nule....
31.5.2002 22:20:57
jo jo Sally, mluvis mi z duse, taky me to napadlo, uz pri cteni podtitulku. Jenze to je ta vecna otazka, vis ... co bylo driv - vejce, nebo slepice? ;-)))))))
sally
31.5.2002 22:17:22
--- že děti, které mají vyšší IQ lépe a dříve chápou svět kolem sebe => jsou méně bázlivé => jsou komunikativnější???
Andrea, 1 syn 10 let
  • 
31.5.2002 9:37:52
Tak tomuhle bych docela věřila. Můj syn se od malinka bavil se všema sousedkama v baráku i s cizíma lidma a pořád mluvil až nás brněla hlava. Teď sice nevím jaké má IQ, ale je na jazykovce a horší známky než dvojky neznáme.
 Příspěvky 16 z 6 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.