| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod doma v Anglii

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
31.1.2008 2:09:40
Tak ja bych mohla mluvit o uplnem opaku.V Anglii ziji uz 10let a doktoru jsem vystridala jiz nekolik,zatim vsak bohuzel jsem nikdy nenasla tzv.odbornika.Moje zkusenost je takova,ze si klidne muzu predepisovat leky sama,nebot uz predem vim,co mi bude receno a predepsano a to jsou antibiotika za kazdych okolnosti.K lekari malokdy chodim,nebot sedet a cekat 3 hodiny v cekarne na to aby mi predepsal antibiotika jako obvykle vazne nemusim,to si to vzdycky radsi nejak preckam. Porod v anglicke nemocnici byl sileny,zdravotni sestry jsou tu hrube a doktori neschopni. Zdravotnice co bezne chodi navstevovat meho syna je nevzdelana a dokonce mi rekla,ze ona neni expert a tudiz si zadane informace musim najit na internetu a posleze ji o tom rict. Muj pritel tu mel pred 2ma lety nehodu,doktori mu sice zachranili zivot,ale nasledna pece na jednotce intenzivni pece byla desiva a uboha,pritel jeste ted trpi na nocni mury,ale ne z nehody,spis z chovani sester a zdravotniho personalu v nemocnici.Nemocnice jsou spinave a nemalo pacientu tu chyti infekce(napriklad MRSA),ktera je snad nejznamejsi a casto diskutovana. V ceske nemocnici jsem bohudik nikdy nebyla,takze nemohu porovnat.
Andrea
  • 
2.6.2006 12:21:05
ahoj, odhodlala jsem se napsat, prestoze se teprve chystame otehotnet, ale uz jsem mela bohuzel moznost poznat anglicke bezplatne zdravotnictvi na vlastni kuzi. diskutujete tu sice o porodu,ale me desi predstava bezne "zdravotni pece" v tehotenstvi. nemuzu si dovolit soukromou kliniku nebo gynekologa, jsem tedy odkazana na nhs. jak jsem se docetla, mas tu narok na odber krve 3x za dobu tehotenstvi, sono pouze pokud je realna hrozba downova syndromu nebo podobne dedicne choroby, coz mi pripada naprosto nedostacujici. ziju tu necele dva roky, takze v cesku nejsem pojistena a ani si nemohu dovolit doletavat na kontroly, eventuelne porod do prahy. jak jste resily tehotenstvi v anglii? nebo bylo vzdycky vsechno v poradku?
diky za odpoved
morg
Jana 22, 40.tyden
  • 
13.5.2003 19:41:44
Edit ja teda nevim, kde konkretne jsi v Anglii rodila. Ja taky ziju v anglii a uz ted muzu rict, ze priste jedu rodit do Cech. Nase prvni dite rodim uz tyden, zajem lekaru?- tak ten je na bode mrazu. Manzel me porad vozi do nemocnice, mivam stahy i kazdych 30 vterin, trvajici i 2 minuty, sileny bolesti...........bohuzel, jsem se za cely tyden dostala jenom na 2cm, odtekla mi zadka, a zacalo vytekat docela velke mnozstvi zluteho hlenu, krome toho porad zvracim, pokud si nedam sprchu, tak nejsem schopna jit na zachod a pokud bych nemela podporu a peci manzela tak tady asi umru. Ja chapu, ze toho moc nechcou delat dokud se nedostanu aspon na 4cm, ale co pak, jestli ten porod pujde takovou rychlosti, tak skoncim s cisarem. Budu totalne vycerpana a my telo nebude ani tvorit mleko, uz tak jsem za ten tyden dost zhubla, nejsem schopna jist a i kdyz se snazim spat kdykoli to jde, tak vic nez hodinku vskuse to nejde. Ne, ze bych vas chtela obvinovat, ale ten vas pribeh mi pripada divny a dost pohadkovy, ja totiz nejsem jedina, kdo tady zazil uplne stejny porod a "zajem lekaru" jako zazivam ja. Jana
23.8.2002 19:50:01
Zní to jako pohádka.Vůbec se to nedá srovnat s péčí o budoucí maminky u nás.Tady v ĆR je to jak monopol,všechny maminy čeká ta samá vyšetření,nic se tu nedělá z precizností je to prostě rutina.Líbí se mi na vašem článku to,že si mamina může vybrat polohu pro narozeni svého dětátka a že manžel může zůstat u porodu.Já jsem rodila také císařem a manžela tam nepustili-moc jsem ho chtěla mít u sebe hrozně jsem se bála.Držím palce všem budoucím maminám a přeji zdravá miminka!Iva
Lida a 2holky
23.7.2002 17:17:09
Mimochodem,
cetla jsem nedavno v Anglickych novinach, ze je tu nova a daleko presnejsi metoda merit nosni kost - deti z DS ji nemaji tak vyvinutou jako deti normalni. Ale je to uplne nove a ne vsude to delaji.
Lida a 2holky
23.7.2002 17:12:16
Jen tak mimochodem, k cemu Vam to bylo vedet, kolik Vase miminko meri? Vaha ano, ta je dulezita pro posouzeni zdravi (a potom hlavne pribyvani), ale proc delka?
15.6.2002 20:58:35
Terezo,
rada bych zareagovala na Vas prispevek o britskem zdravotnictvi. Ja ziji v Britanii 4. rokem, na peci sve GP (vseobecna lekarka) nemohu stezovat, naopak mi to tak vyhovuje vice nez cestovat ke specializovanemu lekari (napriklad na gynekologii kvuli antikoncepci). Ma lekarka me zna a tak vim co od ni ocekavat a k nasemu synovi se chova velice hezky a s detmi to vubec umi krasne. Myslim ze jen zalezi na tom najit si dobreho doktora ale to je ostatne take tak v CR. Na kontrolu sluchu a zraku naseho syna jsme vzdy dostali pozvanku a kontroly zoubku si preci kazdy zodpovedny rodic zaridi sam.

Co se tyce vyhozeni z porodnice po par hodinach po porodu, v porodnici kde jsem rodila ja davaji na vyber a spise trvaji na tom aby matka a miminko naopak zustali dele. Navstevy porodni asistentky po propusteni nam velice vyhovovaly a domnivam se, ze v CR takoveto navstevy nejsou vsude bezne.
Kdyz jsem tu jeste nemela vyrizeny trvaly pobyt a nebyla jsem jeste vdana, chodila jsem k jednomu velice hodnemu vseobecnemu doktorovi, ktery byl velice setrny a trpelivy pri gynekologickych vysetrenich coz, jak tak ctu na Rodine, se v CR take bezne nestava.
Za zadne vysetreni jsme dosud neplatili.

Nerikam, ze britske zdravotnictvi je bez chyby, ale urcite neni horsi nez ceske, staci si jen precist clanek Porod doma v Čechách (v Praze), s podobnym zachazenim byste se tady v Britanii urcite nesetkala.

Andrea

Lubylu
14.6.2002 18:25:45
Ahoj Terezo,

nejdrive jsem se nechtela obtezovat vubec odpovidat, ale napsala mi Andy a ptala se me jestli jsi jsem vedoma, ze na Rodine se nekdo vyjadril k tomu, ze bych rada rodila doma a tak jsem si rekla, ze bych se k par vecim asi vyjadrit mela.
Na vasi pripominku, ze rodit doma je nezodpovedne asi odpovidat nebudu, jelikoz to je vas nazor a kdyby to nezodpovedne pripadalo me, asi bych se pro tuto variantu nikdy nerozhodla a tudiz k tomu se znovu vyjadrovat nebudu, ale co me zarazilo je vas negativni postoj k britskemu zdravotnictvi.

Nebudu tvrdit, ze se mi britsky zdravotni system zcela zamlouva a hodne veci me prekvapuje, ovsem dnes je nasi dceri 14 mesicu a pokud byl duvod navstivit pediatra, jako treba kvuli mozne novorenecke zloutence, byli jsme velmi rychle objednani do nemocnice. Do dnesniho dne jsme za zadne vysetreni neplatili, ba naopak, po dobu tehotenstvi a do jejiho 1 roku jsme mely veskere vysetreni a prasky zadarmo a to i zubare.
Kdyz mluvime o zubari, je to zodpovednost rodicu sve dite k zubari zavest a zadny doktor vas k zubari neposle, tudiz pravidelna kontrola zoubku je na vas.
Co se tyce testu sluchu a zraku. Tak zrak i sluch se zde kazdemu diteti kontroluje kolem 8. mesice a pokud je duvod tak se dite posle do nemocnice na dalsi testy.
Znovu Apolence budou zrak i sluch testovat mezi 18 - 24 mesicem veku a nasledne mezi 3 - 3,5 lety, takze nad vasim tvrzenim, ze se zde sluch, zrak a pater nekontroluje jen kroutim hlavou a nejsem si jista, ze zijeme ve stejne zemi :o)
Pater i nozicky (kycle) diky jeji poloze v deloze (koncem panevnim) mala dcera kontrolovano pravidelne a to v podobe jednoho ultrazvuku a dvou rentgenu.

No a poporodni pece? Nezlobte se, ale jeste jsem neslysela a nezazila, ze by maminku po porodu z nemocnice nekdo vyhazoval. Zena ma pravo odejit po sesti hodinach a nejdele zustat 7 dni a to i presto, ze nebyly komplikace.
Deset dni po porodu dochazi na kontrolu porodni asistentka nikoliv zdravotni sestra, ta prevezme peci az kdyz vas porodni asistentka preda ze sve pece, protoze je spokojena s vasim progresem.

Tak zatim

Ed
Tereza,dve dcery
  • 
12.6.2002 23:44:17
Edit uprimne preji, aby ji porod dopadl co nejlepe. Mam ale pocit, ze po cisarskem rezu je porod doma dost nezodpovedny. Ziji v Anglii jiz paty rok, obe dcery se zde narodily. Nastesti, v soukrome nemocnici, vse skoncilo cisarskym rezem v obou pripadech. Anglicke statni zdravotnictvi je velice benevolentni, clovek si muze delat i s detmi, co chce, ockovani neni povinne a kdyz o neco opravdu jde, "vseobecny" lekar s trochou stesti posle cloveka i na specializovane vysetreni. Zde v Londyne vysoupnou ze statni nemocnice maminku po par hodinach z porodnice a pak par dni opravdu dochazi zdravotni sestry na kontrolu... Pokud chcete, aby decko videl pediatr, musite si zaplatit, protoze mate k dispozici zmineneho vseobecneho lekare, ktery osetruje i Vas atd. Soukrome pojisteni i na deti mam od te doby, co nas obvodni lekar predepsal memu miminku spatne davkovani antibiotik. Deti zde rostou dost zivelne, bez kontrol zraku, rustu zubu ci patere a podle toho obcas lide na ulici vypadaji. Prostoru pro alternativu je zde dost, ale v pripade deti mi to prijde dost nezodpovedne. Zlate nase zodpovedne zdravotnictvi, mile ctenarky, co bych za to dala, moci chodit se svymi detmi k me detske pani doktorce v Praze. Ale jinak, drzim palce, Edit detatko za tuto akci opravdu nemuze.
  • 
24.5.2002 12:48:03
Pokud je mi známo, nedělá se v Čechách ( nevím jak na Moravě a ve Slezsku :-) ) při poloze plodu koncem pánevním císařský řez automaticky. Záleží na konkrétní situaci. Spoustu maminek jsem viděl porodit KP spontánně. Hezký den :-)
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.