| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodila jsem v USA

 Příspěvky 110 z 98 [Dalších 88 >>]
  • 
4.6.2009 10:57:08
Jsem moc ráda za Vaši zkušenost. Vzpomínám si na knížku Vejce a já od Betty MacDonaldové - myslím, že ona měla podobnou zkušenost jako vy. Takže to s tím americkým zdravotnictvím asi zlé nebude... :-)
Já jsem rodila 3x a klidně bych do toho šla i po čtvrté, kdybych mohla mít takový servis.
Dcera se narodila v roce 1991 - to ještě dozníval ve zdravotnictví socialismus. Rodila jsem v Ostravě v městské nemocnici a nebylo to zrovna to pravé. Mladší dcerka se v roce 1994 narodila ve stejné porodnici jako starší. Přísahám, že to už byl jiný špitál-jiné chování personálu, na pokuji jsme byly už jen dvě... Z tohoto porodu mám nejlepší pocit - taky byl nejpohodovější.
A do třetice-to mám ještě ve velmi živé paměti. Před necelými dvěma lety se mi narodil chlapeček. Zblblá televizními seriály a internetem jsem si vysnila porod přirozený, pohodový a pokud možno ve vodě-aspoň první dobu. Realita poněkud zaostala. Vana se nekonala , míč a horká sprcha ji suplovaly jen částečně. Sestra byla poněkud protivná-měla jsem kontrakce co 5 minuta a poslala mě, že se mám jít ještě prospat, že to nic nebude... Pravda, rodila jsem tentokrát na malém městě v nově rekonstruované porodnici, ale... Já jsem si po porodu odnesla zánět žíly, ve které jsem na sále měla infuzi a malý, který se narodil naprosto zdravý, ve třech týdnech měl na kahánku, protože mu selhávaly ledviny (zánět, jehož příčinu se nepodařilo zjistit). Tak nevím...
Ráda bych si i připlatila, ale obávám se, že i to by bylo k ničemu.
Takže Vám to upřímně přeju a tak trochu závidím.
Pokud vím, tak nejlepší v Praze je Podolí (my ho máme trochu z ruky). Abych citovala "klasika": "U Zity v Podolí žádný porod nebolí..."
Tak ať se vám to povede i napodruhé nebo i napotřetí. Moc přeju.
Lucka
  • 
1.10.2008 23:19:22
Moc dekuju za tenhle prispevek. Jsem ceska a bydlim v USA. S manzelem budeme chtit brzo miminko, ale ja jsem vzdycky bala, jak bych to tady zvladla a tak trochu jsem chtela cekat na to, az se prestehujeme zpatky do CR. Ted ale vim, ze se niceho bat nemusim! Tak dekuju! To me moc povzbudilo.
Iva
  • 
16.9.2007 21:51:46
Omlouvám se, nějakým nedopatřením jsem dala tento příspěvěk pod jiný článek.......
Iva
  • 
16.9.2007 21:49:47
Čtu o různých zkušenostech. Nemůžu nenapsat své dvě velmi dobré zkušenosti ze Znojma. První dítě jsme tam rodili už v roce 1985, za časů tuhé totality, kdy málokde jinde byla možná přítomnost i druhého rodiče. Další dvě děti, dvojčata tam z časových důvodů místo narození nemají. Poslední dítko, v roce 2000 bylo opět ve Znojmě, o patnáct let později a naprosto bez chyby. Bohužel vše šlo tak rychle, že se už ani na vanu nedostalo...
Píšu Znojmu jedničku, byli tam velmi solidní.
Veronika, jedna dcera
  • 
12.12.2006 3:08:20
ziji v USA a rodila jsem zde svou prvni dceru. Vybrala jsem si porod prirozeny bez epiduralu a pravda je, ze tento zpusob porodu ( bez tisicich prostredku ) tu praktikuje pouze kolem 15% zen. Nicmene o to vetsi pece je vam tu poskytnuta, jste tu spise hrdinkou. Mice, vaky, tyc a jine pomucky jsou tu k dispozici a jeste vrele doporuceny. Jak rikate vyber ze tri jidel, to je sice pravda, ale o kvalite jidla bych uz pomlcela. To bude asi uplne stejne jako v nemocnicich v Cechach. Jinak souhlasim s vami, ze zajem ze strany lekaru, zdravotnich sester je tu na vysoke urovni a tak by to melo byt i u nas v Cechach.
  • 
28.9.2006 1:24:04
ahoj,
ja jsem teprve v pocatku tehotenstvi a bydlime v Los Angeles. Nemuzu porovnat s CR, jsem poprve tehotna. Od kamaradek v Cechach mam "rozdilne" reakce. Jak muzu rodit v USA, zdravotnictvi tam je hrozne nebo naopak, ze zavidi. Tezko rict...
Kazdopadne preju vsem prijemny porod kdekoliv !!
5.10.2004 9:55:27
Milá paní Lišková,

píšete, že v Čechách těžko najdeme porodnici, kde přistupují k novorozencům a maminkám jako k lidským bytostem. Dovoluji si Vám oponovat. Já jsem třeba rodila v Motole, které spousta maminek říká továrna na miminka a mám s tamní porodnicí ty nejlepší zkušenosti. Příjemné sestry, ochotní lékaři. Ale asi opravdu záleží na tom, kdo zrovna slouží a také maminky mají různá měřítka pro to, co je pro ně přijatelné a co nikoliv.
Podle Vašeho vyprávění mám pocit, že některé Vaše reakce byly trochu nepřiměřené. Pan doktor na tom UTZ jistě nechtěl Vašemu miminku ublížit a věděl co dělá.
4.10.2004 22:45:59
Musím vyjádřit poněkud jiný názor, než jaký je prezentován v předcházejícím příspěvku. Já rodila v Kadani letos v únoru a přístup veškerého personálu mi připadal nejen profesionální, ale i velmi lidský. Už jen to, že se na vás sestřičky i lékaři usmívají, pozdraví a před vstupem na pokoj zaklepou, přispívá k tomu, že se cítíte jako vítaná návštěva a ne jako obtěžující hmyz. Myslím, že od porodu mé nejstarší dcery tj. za posledních 13 let, se i v českých porodnicích změnilo mnoho k lepšímu a výběr polohy při porodu, účast tatínka, přiložení miminka hned po porodu atd. je dnes ve většině porodnic běžnou praxí.
  • 
4.10.2004 22:27:03
Je to úžasné dozvědět se,že vůbec člověk může mít tak krásný zážitek z porodu.Já jsem rodila Jenou v Kadani a poté hrůze a přístupu personálu.Jsem už rodit nechtěla.A to jsem měla u porodu svého manžela.Byla jsem vyděšena jak se chovali k ženám,které tam byly samy.Žena která tam byla hlučná a sama,tudíž se jí neměl kdo zastat,tam titulovali kráva histerická apod...
Když jsme se s manželem po dlouhé době rozhodli pro další ratolest,tak jediné na co jsem se vůbec netěšila a z čeho jsem měla strach,byl porod.Jelikož se nám dcera měla narodit předčasně odvezli nás do Mostu,kde je prý speciální pracoviště pro dřívě narozená miminka.Stále jsem se bála,že manžel nebude moci být se mnou.Nakonec jsme se dozvěděli,že za příplatek 500,-kč může být přítomen.Při první vizitě jsem se dozvěděla,že dcera půjde na svět císařským řezem,atak musel manžel odejít.Bylo to pro mě velice stresující,jelikož dcera měla jen dvě kila a já za ní musela chodit na speciální místo,které bylo dost daleko od mého pokoje.Podotýkám,že všechny nadstandartní pokoje byly obsazeny.Jednou když jsem přišla k postýlce kde bývala malá jsem s děšením zjistila,že zde není a když jsem se zeptala kde jí mám,tak mi bylo zděleno,že jí o pokoj dál vyšetřují ultrazvukenm.Šla jsem k ní a ten děs bych vám nepřála nikomu vidět.Sestra malou držela za hlavičku a doktor jí dělal sono mozku.Jezdil jí docela hluboko ve fontanelce a já sděšením vykřikla,že to se snad nesmí.Myslela jsem si,že tohle místo je u dětí nedotknutelné.Doktor po mě vyjel,že to dělají preventivně všem nedonošeným dětem.A že šahat tam nesmím jen já a on ano!Malá se celá červená kroutila a řvala jako zvíře a sestra jí stále držela jen za tu hlavičku.Nic takového bych nikomu nepřála.Vlastně kdybych se tam ani nešla podívat jak se malé vede,tak bych se to ani nedozvěděla.Pro lékaře jsme jen bezcený kus masa.Takový dojem na mě dělal veškerý jejich přístup.A všem přeji jen ty nejlepší zážitky z porodu.Ale i co vím z vyprávění jiných žen pochybuji,že v čechách naleznete něco lepšího.
  • 
12.9.2004 11:09:08
Ahoj Simco, pokud jsi stale v San Diegu tak bych byla moc rada kdyby jsi mi napsala. Ja ziju se svym manzelem tez v San Diegu, ikdyz momentalne jsme na par mesicu na Aljasce, ale az se vratime zpatky tak bych se s tebou rada sesla.
Prosim Te, muzes mi napsat jmeno pojistovny u ktere jsi byla v prubehu tehotenstvi. My taky planujeme miminko a pojisteni ktere mam pres zamestnavatele pokryva pouze 60%
Mej se a snad v San Diegu
Klara
 Příspěvky 110 z 98 [Dalších 88 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.