| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvojčata poprvé - je jak kojit?

 Příspěvky 110 z 10 
Hanka 75
31.10.2011 11:36:25
Musím také připsat svůj názor, protože mě stálo hodně energie naučit se kojit moje dvojčata současně. Měla jsem doma laktační poradkyni, zkoušela kde co, nešlo to. Každý má jiná prsa, jiná záda, jiné děti...

Takže já chci dát také radu, nevyšťavte se, že to musí za každou cenu jít. Já to vzdala, když shodou okolností kamarádka taktéž dvojčat, také na toto rezignovala a později i další. Tj. vím o třech. Ale co mě stálo energie a sebevědomí, když mi laktační poradkyni dokonce se zkušenostmi s dvojčaty zcela příjemně tvrdila, že to určo jde a já z toho měla pocit neschopnosti a že to prostě musím zlomit.

Nezlomila a kdybych slyšela od laktační poradkyně, že to někdy nejde, což je ted můj názor, ušetřila bych si nervy, snahu, spánkový deficit atd. atd.
hele :-)
  • 
13.9.2007 12:44:15
Určitě máš šanci! Vím, co jsou to rozpraskané bradavky a ještě teď to mám v živé paměti. Dcera mi dělala to samé. Zkus jí namazat před kojením bříško třeba flatulinem proti větrům případně podej i kapky sab simplex.Po kojení si na suché bradavky dej bepanthen nebo vlastní MM a nech prsa co nejvíce na vzduchu. Dobré je chodit bez podrsenky nebo do nějaké staré vystřihnout díry na bradavky.Snaž se kojit hlavně, když je dítě v klidu-po spaní nebo po vykakání. Chce to čas, nevím, kolik je tvému mimču, ale začátky jsou někdy těžké, hlavně to chce vydržet!Tak vydrž, určitě to stojí za to! Jo, ještě jsem někde četla, že prasklina by měla směřovat do koutku úst dítěte, tak si uprav polohu mimča při kojení.Ať ti to vyjde!
Cebinka, 16m. syn
  • 
13.9.2007 12:35:34
jo a ještě si dej hodně pozor na to, jak malého držíš. Technika kojení je k dobrému přisáti k prsu základ. Když budeš kojit z levého prsu, přidržuj si ho levou rukou a dítě drž pravou v oblasti zádíček, krčku a hlavičky. Když je malé, jde to, časem ho můžeš držet pohodlně v náručí, s přisátím už nebude mít problém. Hodně pomáhá i kojící polštář - mě se teda moc neosvědčil, ale spoustu maminek si ho pochvaluje.
Cebinka, 16m. syn
  • 
13.9.2007 12:32:34
ahojky, tak to moc dobře znám. Syn byl hrozně malinký, když se narodil a tím pádem i slaboučký. Prdíky nás trápily dobré tři měsíce, pak trochu povolily, ale do půl roku jsme s nimi bojovali - nejosvědčenější recept na ně snad ani není. Co se týče kojení, zkus mimi svazovat do plíny. Moc se mi to osvědčilo. Poradila mi naše pediatrička. Brouček se tak uklidnil, krásně se přisál a hlavně se nekroutil a neškrábal mě.
ju
13.9.2007 9:36:45
Zdravím,mám velký problém a začínám být při kojení zoufalá.Jestě nám není ani měsíc a já mám silně rozpraskané bradavky,že se kojení pro mě stává nesnesitelné.Dítě při kojení nemlaská,dvorec má v pusince,ale tlačí mi větry,prohýbá se v zádech a zvedá hlavicku.Při přikládání si cpe do pusinky rucicky,nebo mrská hlavickou ze strany na stranu,či hledá jakoby za sebou.První dceru sem kojila dva roky bez problému a kojení miminka se nechci vzdát,ale bolí to už moc.Mám šanci?
  • 
11.12.2006 20:28:18
Zdravíme všechna dvojčata a jejich rodiny,
Vaše články jsou skvělé. Kdybych si je přečetla před porodem, ušetřila bych sil metodu pokus omyl :-)
Vše jsou velmi dobré poznatky, hlavně neztrácet trpělivost, zkusit všechny možné přikládací polohy, nám se osvědčil "tanečník". Ještě se mi osvědčilo nahřivat prsa ve sprše před kojením. Já rodila císařským řezem, samozřejmě se laktace rozbíhala velmi pomalu a propadala jsem beznaději (nemám mléko, břicho bolí, s pohybem to není nejlepší..........), ale doma jsem se zcela rozkojila a zatím (musím zaklepat na dřevo)jsou holky plně kojené a prospívají.
Možná bych (ze své zkušenosti) doporučila si dvojčata alespoň na jednu dvě noci vzít na pokoj k sobě, ať si "křest ohněm " projdete ještě v porodnici. Pak jdete domů jištější. Já je vzala na tři a šlo to. Holky první noc prořvaly, ale byla to první a poslední "neklidná"noc.
takže všem přeji mnoho zdraví, štěstí a trpělivosti.
Karolína+Elizabeta+Agnes
Zuzika, Adrika a Jurko - 3 roky
  • 
13.9.2005 0:31:34
Ja mám trojročné dvojičky a kojila som 11 mesiacov. Deti sa mi však nechceli prisať, skúšala som to až do samého konca a výsledok bol taký, že som celý čas mlieko odstrekovala a dávala som im ho z fľaše. Neľutujem, deti sú zdravé, krásne a vývojovo zarovno s ostatnými deťmi, v niečom dokonca popredu :-)
4.2.2004 21:28:34
Prosíme maminku, která by poskytla našim nedonošeným dvojčátkům mateřské mléko (maminku, která jej má dostatek) o zavolání na 607956965. Pro mlíčko si přijedeme a zaplatíme Vám jej (v nemocnici nám provedou pasteraci. Potřebujeme jej kvůli nedovyvinutým střívkům. Praha a okolí.
  • 
1.4.2002 21:17:36
Milá maminko!
Velice děkuji za vaši zkušenost!Přivedla jste mě na výborný nápad,jak maminkám "demonstrovat" kojení.Pro nastávající dvojčecí maminky připravuji semináře,kde jim chci o všem popovídat.Na Vaše další připominky se těším na kallusi@volny.cz
  • 
20.3.2002 18:23:35
Krasny clanek!!! Ja rodila pred 3. mesici v Kalifornii a byla jsem ze zdejsi porodnice uplne nadsena. Samozrejme jsme absolvovali pripravne skoleni o porodu, kojeni a jak se starat o novorozenatko. Kdyz jsem se o tom zminila na zenein.cz. Tak se mi nektere pritomne zeny zeptaly "proboha, co te tam ucily o kojeni". No, rozebirali tam s nami (za pritomnosti tatinku) vsechny mozne a nemozne problemy jez mohou nastat a hlavne jak je resit. Zaroven jsme nacvicovali ruzne kojici pozice a dokonce si tyto pozice zkouseli cvicne s hadrovyma miminkama. Hned kdyz se Annabellka narodila (cisarskym rezem) tak nas asi 20 minut po porodu sestricka zacala ucit "jak kojit". Moc nam to neslo a tak za nami chodila ve dne v noci kazdou hodinku a ucila "prikladat" k prsu. Kdyz jsme odchazeli z nemocnice, tak nam jeste dali cislo na bezplatnou 24 hodinovou kojici linku, kam muzeme zavolat s kazdym problemem. Jiz jsem toho nekolikrat vyuzila. Navic, pokud opravdu mate problemy s kojenim, tak si muzete zaplatit sestricku, jez za vami prijde domu... Kojeni nam ted jde a ja kojim hrozne rada. Rada bych kojila minimalne do 1. roka nasi holcicky.
 Příspěvky 110 z 10 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.