| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kojení během těhotenství

 Příspěvky 13 z 3 
Šárka, dva kluci 2 1/2 roku a 5 měsíců
  • 
14.5.2004 11:09:10
Ahoj, svého syna jsem kojila ráno a večer celé druhé těhotenství (měl 18 až 25 měsíců) a říkala jsem si, že když nepřestaneme ani po porodu, aspoň v něm budu mít "přirozenou odsávačku". Nakonec jsem ho ale asi měsíc před porodem odstavila. Dostal lahvičku s dudlíkem a tak se postupně vzdal mámina prsu. Po porodu jsem mu zkusila ještě prs nabídnout, ale nechtěl. Takže mladší brácha převzal štafetu naplno.
Šárka
  • 
20.4.2002 20:31:45
Potřetí jsem otěhotněla, když bylo mému druhému synovi 15 měsíců a kojen byl jěště hodně. Kojil se až do svých 21 měsíců (6.měsíc mého těhotenství), kdy se sám od sebe kojit přestal. S prsy jsem žádné problémy neměla a i mléka jsem měla, myslím, dost. I když Péťa pil hodně často (možná i 5-8x denně a to i noci). Pak najednou prospal celou noc a do týdne bylo i po kojení ve dne.
Radana,2 kluci
  • 
8.2.2002 15:20:35
Otěhotněla jsem podruhé,když bylo mému staršímu synovi 18 měsíců a byl kojen ještě docela hodně.Během těhotenství jeho chuť na mateřské mléko neklesala a já byla sama zvědavá,jak dlouho mu vydrží.Ke konci těhotenství bylo jasné,že mléka je málo,ale syn trval na této výživě a já mu slibovala,že až se narodí bratříček,že bude mléka habaděj.Byly mu už dva roky,měl z toho tudíž rozum a vyčkal.Ještě v porodnici,kdy matky šílely z množství mléka,které jim z jejich decentních poprsí udělalo melouny,já jsem měla svého odsavače pohotově.Natěšený starší syn při návštěvách odstranil přebytky a mladší bratr si pěkně v pohodě ládoval břicho z nepřeplněných zdrojů.Měli jsme z toho prospěch všichni.Paralelní kojení probíhalo ještě asi 2 roky,pak zůstal u zdroje jen ten mladší.
Během těhotenství jsem nepociťovala běhěm kojení žádné nepříjemné pocity,jen mne mrzelo,že ke konci těhotenství bylo mléka méně,dokonce z jednoho prsu nešlo vůbec.
 Příspěvky 13 z 3 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.