| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deset největších šoků novopečené maminky

 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]
Ramonka, dospívající syn
  • 
21.1.2008 13:19:08
Tak to mi teda mluvíš z duše. Já fakt nechápu, že se někdo dokáže takhle zbytečně nervovat. Celý je to o psychice, jak říká můj gynekolog - jde to dovnitř, půjde to i ven :)
fatma01, 35tt
  • 
9.9.2007 16:22:26
Taktez se bojim porodu a noveho miminka a vseho, i kdyz tohle uz bude moje druhe. Ale tenhle clanek je pravdivy a vystihuje situace velice presne. Pripsala bych jen bod 11) ze na bolest se zapomene a vsechny nesnaze jsou vicemene docasne
Deti
5.1.2007 0:40:46
Katko, kde budeš rodit, že píšeš, že jdeš určitě do epidurálu? To máš domluvené, že ti ho píchnou? Máš na mysli chodící či nechodící epidurál? V naší malé porodnici chodící epidurál nepíchají a už vůbec ne na požádání. Zajímá mě jestli to jde někde domluvit předem - že to píchnou.

  • 
4.1.2007 16:34:50
Ahoj,
vim, o čem mluvíš, mám za sebou už dva porody, také trvající více než 30 hodin, ale konec toho druhého s epiduralem. Nesouhlasím ale s tím, že u epiduralu jde hlavně o psychiku. Pomohl mi vypořádat se s fyzickou bolestí, a navíc jsem se díky němu konečně zbavila křeče, kvůli které porod nepostupoval a po příšerných hodinach strávených oddechem mezi po 2 minutách opakujícími se kontrakcemi, jsem 20 minut po jeho zavedení porodila bez potíží a nástřihu hezounkou holčičku. S kalamitou, kterou pro mě byl příchod na svět staršího syna se to vůbec nedalo srovnat. U něj jsem bez epiduralu nakonec ani nevěděla, jestli jsem ráda, že ho mám, šili mě vevnitř i venku a celé šestinedělí jsem si nesedla. Teď mám těsně před termínem 3. potomka, a jdu do epiduralu bez nejmenšího zaváhání.
Katka
29.12.2006 17:24:57
sylvi jojo tak tohle s emi líbí:-)
taky to vidim nějak tak:-)
Jindra,Tomášek 7 týdnů
  • 
29.12.2006 14:35:21
tak s tímhle naprosto nesouhlasím!Rodila jsem v 36tt,voda odtekla a porod nezačal,tudíž mi ho museli vyvolávat,rodila jsem přes 30 hodin a myslela jsem,že u toho umřu a přesto,že epidurál je spíše o psychické podpoře,rozhodně bych ho při příštím porodu podstoupila.Nevidím v tom žádný zásah do přirozeného porodu,každá to bohužel nemá za hodinku či dvě za sebou!
Lonkue, no kids!!!
  • 
27.9.2006 17:24:05
Krizaly? Ses posrala, ne..?????:)))))
Lenka a 3měs. holčička
  • 
12.5.2006 20:05:38
Ahoj,
desatero mi mluví z duše. Vystihuje přesně mé pocity i zkušenosti. Porod mi trval 2 dny, kontrakce byly 2 minutové s půl minutovými pauzami! a tak intenzivní, že na monitoru nebyly "čepičky" a přitom k otevírání cest nedocházelo. Nebýt epidurálu, věřím tomu, že bych to nevydržela. Zvracení, krvácení nejen z porodních cest, problémy s dýcháním i kolaps...to vše + obrovské bolesti. Máme krásnou holčičku, a to orpavdu zaslouženě. O dalším miminku zatím neuvažuji. Těhotenství plné komplikací a porod z něhož mám stále husí kůži jsou zatím příliš živou vzpomínkou.Viděla jsem i jiné - snesitelné porody, takové ženy pak s desaterem souhlasit jistě nebudou. Já to štěstí neměla...
eva
  • 
7.9.2005 10:51:17
Ahoj,
rada bych se zeptala, jestli mate nekdo zkusenost se susenim jablicek. Mam pujcenou susicku a neni u ni navod. Jak poznam, ze krizaly uz jsou dostatecne ususene...diky moc
Evi
  • 
7.9.2005 9:31:51
Ahoj Marti, tak citala som si tie vase reakcie o epidurale. Je uzasne, ze si mala tak krasny porod a ze uz sa nevies dockat druheho, zial nie kazda moze tak pozitivne o tom pisat. Samozrejme, ze ten nadherny pocit ked ti daju do ruk babätko sa neda opisat ale na samotny porod veru nerada spominam, pretoze som rodila 48 hod. Tie bolesti boli neopisatelne a i ked som uz davno na ne zabudla-nerada by som ich prezila znovu. Samozrejme mi to nevzalo chut do toho aby som druhy krat neotehotnela. No tentokrat si dam epidural...mam 3 kamaratky, ktore odrodili s epiduralom a boli nadsené-tie vedlajsie ucinky o ktorých pises mozu nastat ale je to individualne. Myslim si, ze bolenie hlavy a zvracanie prezijem lepsie ako tie porodne bolesti...Tym ta nechcem nejak kritizovat ale tiez by si mohla mat trosku pochopenia i pre tie zeny co sa rozhodnu pre epidural.
 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.