| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Argumenty proti porodním domům

 Příspěvky 110 z 63 [Dalších 53 >>]
Mirka
  • 
29.7.2004 16:45:54
Nedá mi to a musím přidat svůj argument proti porodnici - argument, který tu zatím nebyl nikde uveden a kterému možná nebude nikdo věřit. Bohužel však je pravdivý a platí nejen pro porodnice, ale téměř pro všechny zdravotnické obory. Tím argumentem je současný čím dál horší stav zdravotnických zařízení. Horší nejen po stránce materiální (nedostatek přístrojového vybavení, zdravotnického materiálu, prostor, ubytování a stravy pacientů), ale hlavně personální (nedostatek ošetřujícího personálu a zkušených lékařů, neboť ti často utíkají za prací do zahraničí). Podle ministryně Součkové jsme měli nemocnic i zdravotníků přebytek a náklady na zdravotnictví zbytečně vysoké, ale lidé z branže - bývalí kolegové mé maminky - mluví jinak. A pacienti se bohužel přesvědčují o tomtéž. Nemocnice, při tom, co momentálně mohou poskytnout, rozhodně nejsou zárukou jistoty. Několik vážných omylů a pochybení s tragickými následky dokonce proniklo i na veřejnost. Jistě, ve skutečně vážném případě (nemoc, úraz) se na ně člověk přesto obrátit musí. Ale je takovým případem i zdravé těhotenství?
15.1.2004 20:35:29
Corro, souhlasím :o) Nicméně jako sestra taky vím, jak se kolikrát se stížnostmi nakládá, takže rozvířit to i veřejně taky neuškodí :o)

S.
Sylva
  • 
15.1.2004 19:58:43
Já si myslím, že cokoliv je lepší než sedět doma a tiše se užírat.
15.1.2004 19:37:14
Sylvie,já nemám nic proti tomu,když si maminy na Rodině nebo jinde sdělují své zkušenosti s porodu.Súpíše naopak.Ale pokud se jim něco nelíbylo v porodnici,tak by se měly obracet na kompetentní osoby.Tady si to možná někdo s doktoru,nebo PA přečte,ale moc s tím neudělá.
Ano,stěžovala jsem si na konkrétního doktora,jeho jednámí a zpusoby léčby(nebo spíš žádné léčby)nebyla jsem sama,kteá měla připomínky a nakonec byl ten lékař propuštěn.Ted momentálně mám babi už několik měsícu v nemocnici.V srpnu měla infarkt a ted už pár měsícu vypadá několikanásobně huř,než po infarktu.Jednání sester na interně-katastrofa,na následné péči ji lékařka nechala píchnout penicilin aniž si zjistila jestly ne něj není alergická(je,a má to v papírech),...........a spousta dalších podobných příkladu.
Víš,pokud se maminy nebudou ozývat proti jednání presonálu porodnic,moc se toho nezmění.Další věc je vybavení,ale chápu to,že nemocnice mají relativně málo peněz a potřebují investovat do nových přístroju třeba na JIP.Babi jezdí dvakrát týdně na dyalízu a když se jim tam pokazí jeden přístroj,tak tam jsou opravdu velké problémy.
15.1.2004 15:05:42
Corro, nejedná se o 100%, leč o docela vysoké procento :o( NIcméně je pravda, že od té doby se to pomalu zlepšuje :o)

A že si maminy stěžují na Rodině? Proč ne? Je to takové upozornění na to, co může dotyčnou čekat, když si NEDÁ POZOR. To, co jsem u prvního očekávala, pro mne problém nebyl - zvládla jsem si prosadit svou. Ale přiznávám, že se objevily věci, které mě ani ve snu nenapadly, a ty už jsem nezvládla. Třeba mě ani ve snu nenapadlo, že jsou lékaři schopní rodičku ZASTRAŠOVAT, jen aby dosáhli svého. Já fakt v první chvíli měla šílený srach, že se děje něco špatného s miminkem :o(((

Jinak nevím, jestli jsi zkoušela stěžovat - manžel ano, bezprostředně po porodu, na zcela konkrétní, faktickou (teda nesubjektivní) věc... a neuspěl. Stěžoval si, že nějaká PA udělala hanlivou poznámku o jeho přítomnosi na dokumentaci, která se mnou šla na oddělení - velkým tiskacím písmem na titulní stránce, jak si saniťák odložil papíry ke mne vozík, nešlo to přehlédnout. Žádal, aby se mohl s dotyčnou PA setkat a proříkat si to s ní. Hmmm, odpověď? Byl jste rozušený z porodu, NIKDO NIC NENAPSAL :O(((( Fakt je ten, že tohle byla poslední kapička, která mne nakrkla tak, že i já jsem si stěžovala, bez odezvy. Ale pravda je, že fněkteré věci, na které jsem si stěžovala, se tak čtvrt roku po mém dopisu v porodnici začaly měnit - soudě podle ohlaů z Rodiny. Takže je možné, že můj dopis, sice bez odezvy, byl jeden z těch kapek, které přispěly k tomu, že to v porodnici začaly řešit :o)

S.
15.1.2004 11:11:41
oprava překlep:Sylvie
15.1.2004 11:10:25
Sylvile,v tom výzkumu jsou uváděna procenta rodiček,které konkrétní věc podstoupily.Jsou sice vysoká,ale nejsou 100%Tady v té tabulce mě to připadá,jako by se všechno praktikovalo stejně ve vešch porodnicích.
Jenomže nic se nezmění,když si maminy budou stěžovat mezi sebou,na Rodině nebo na jiných servrech.Pokud se jim něco nelíbylo v porodnici,tak by to měly v prvé řadě řešit s primářem oddělení a s ředitelem nemocnice.Myslím si,že pokud vedení bude bombardováno stížnostmi,tak začne něco dělat pro zlepšení podmínek porodu v té jejich nemocnici.Jistě,jsou takové maminy bojovnice,ale je jich pořád ještě málo.
15.1.2004 10:22:38
Možná z porovnání praxe asistentky na sále a z toho, jak to chodí v porodních domech? Nebo z výzkumů Aperia, které oslovuje maminy i porodnice a např. vydává "Průvodnce porodnicemi"? Nebo i tady na Rodině je výzkum Aperia a STEM, dělaný mezi maminami a porodníky... tak zkus porovnat, jestli to souhlasí s tabulkou :o)

S.
15.1.2004 8:16:52
mužu vědět z čeho bylo čerpáno v tabulce Rozdíl mezi "normálním"nekomplikovaným porodem v porodnici a nekomplikovaným porodem v porodním domě.Zajímá mě ta část porodu v porodnici.dík
14.1.2004 18:46:42
Ale no tak, Sosane :o) Poslední dobou čítávám v novinách různé zvěsti, jak jsou na tom čeští školáci špatně v oblasti pochopení přečteného... občas tady na Rodině mívám pocit, že nejenom školáci, že se jedná o jev všeobecný :o(

I když možná bude problém jinde - kdo pochopit nechce, nepochopí. S touhle taktikou mám vlastní výborné zkušenosti z doby dospívání, kdy jsem dokázala i na běžných banalitách docela slušně rodičům pít krev ;o) nicméně jak je vidět z jiné momentálně probíhající diskuze, někteří jedinci si úmyslnou hluchotu či slepotu uchovávají i do dospělosti a úspěšně ji praktikují (nejen) v manželství :oD

S.
 Příspěvky 110 z 63 [Dalších 53 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.