| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem si vychutnala mateřství...

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
Mirka
  • 
3.6.2004 9:22:32
Přeji hezký den, my jsme s tím spaním také spekulovali, dávali ji spát až v 8 večer ale pak jsme z toho dne neměli vůbec nic. Docílili jsme toho, že nevstávala v 5, ale před půl šestou. A tak jsme to opět posunuli na 7 večer. Ráno teď vstává zase mezi půl šestou a šestou, takže se to jaksi srovnalo. Ale ze zkušenosti vím, že to je zase jedno období. To mě vždy uklidňuje, že to je přechodné období. U těch dětiček se vše rychle mění. Ráno si na 1-1 1/2 hoďky schrupne a spí opět po O (tak kolem 13.00), taky stejně dlouho. A pak vydrží do večera.V noci už nejí, jen občas, většinou jí stačí dudlík.
Chci se zeptat, kdy jsi začala s nočníkem. Já u Péti na 24.týdnu a fakt to fungovalo. Sama si samozřejmě neřekla dlouho. Ale pak nastal zlom a na nočník nechtěla vůbec (tak kolem roka). Takže Viktorku nechávám být, ale nevím kdy asi začít - aspoň na velkou. Měla totiž zánět ledvin a infekce se jí dostala právě ze stolice, protože neměla vyvinuté příklopky do ledvin a ta moč jí tam cirkuluje a způsobila zanět. Takže by bylo fajn, kdybych aspoň tu velkou zachytila. Ale zase nevím, abych jí to neznechutila jako Pétě.
V září jde Petruška do školy, to bude asi teprve fofr, že? Vůbec nevím, co mě čeká a co mě nejvíc překvapí. Sice píše a čte, ale než se třeba nasnídá, umeje, zaváže tkaničky, to je doba. A vždy u toho frfňá.Někdy bych ji roztrhla, zvláště, když Vikča kňučí a vzteká se, protože je už oblečená a je jí třeba vedro. To mi tečou nervy, ale pak si řeknu, hlavně, že jsou zdravé.
Přes víkend budeme doma bourat - zvětšovat dětský pokoj, tak to bude maso. Hezký den.
3.6.2004 8:29:27
Ahojky.S tím srovnáváním dětí máš docela pravdu.Naše Tereza bylo takový stvoření co stálo dřív než sedělo,hodně brzy chodila,mluvila jako trhovnice celýma větama.Zato nespala,ječela,vztekala se.Kubík byl takový miloučký medvídek a pravý chlap-nacpat si břicho,5krát za den si hodit šlofíka,byl rád že vůbec v těch 10měsících usedí,natož aby lezl,nebo se alespon plazil!To si lehl na břicho a plakal dokud mu to segra nepodala.Chodit začal ve 13měsících,to Terka už v tý době mohla jít pochod Praha-Prčice!A když píšu začal,tak opravdu začal-krok sun krok!No a dneska je Terda líná jako bernardýn a Jakub je dlouhá vylítaná tyčka která usedí jen u počítače v klidu a ač v učení exceluje,tak mi nosí poznámky že neustále hopsá a hopsá.Terka když po ní něco chci,tak se mě s tím svým pubertálním výrazem zeptá:A není to náhodou pohyb?to já nemůžu!:No a naše Kačka to je kombinace obou.Nedělá nic,jenom sedí a to ještě jen v případě,že nic nechce,protože pak jde hned na nos.Když jí dám na břicho,tak začne řvát,sem tam nadhodí prdelku ale to je tak vše.Zato jí pusa jede jako starý bábě,hodně si sama zahraje a je děsně spokojený človíček:)Taky se sadomasochisticky koukám na děti co lezou už v jejím věku,nebo alespon pěkně seděj,ale pak si řeknu,že jsem fakt prdlá,že ona sama nejlíp ví kdy jí co půjde.Jinak na jídlo se budí taky ještě tak v těch 23hodin-plus-minus.Ráno ale vstává tak kolem 5hodiny,pak jde spát tak v pul8když odejdou dárečci do školy.Tak v 9je vzhůru a jdem ven a pak zase tak v těch 12jde spát.No a koupem tak n těch 17 a jde už spát natvrdo!Někdy ale je unavená a do těch 17nevydrží,tak ji šoupnu třeba ještě odpoledne tak na pul hodiny a o to pozděj koupeme.Od toho koupání už s tím jedním jídlem spí do těch 5,ale taky někdy dost blbne!Zkoušeli jsme jí dávat spát později v bláhové naději že bude ráno spát dýl a stejně vstávala v těch 5,takže je to prašt jako dej ránu:)Naštěstí sice vstane v 5ale neječí,jen povykuje a vyvolává a hraje si.Alespon to!!Tak budu končit-přeju v rámci možností(počasí)hezkej den!
Mirka
  • 
2.6.2004 21:06:51
Jé, díky, fakt jsem se pobavila a zasmála. Už se těším, až bude doma taky takové čóro-móro.
Viktorka se začala plazit až na 9 a půl měsících, na 10.měsíci si poprvé sama sedla a počítám, že na roce určitě chodit nebude. Stále ji srovnávám se starší a chvílemi mě to docela mrzí, že je taková pomalá. Zvláště, když vidím stejně staré děti, co už umějí. Na druhou stranu si zase říkám, hlavně, že je zdravá. Pravdou je, že je to větší pohoda - ve smyslu, že mi neuteče a nikam nevleze.
A propo, jak to máte se spánkem. Jak spinká Kačka přes den. A co v noci, budí se na jídlo? My vstáváme velmi brzo, ale byly doby, kdy se budila v půl páté a zbytek dne prokňučela. Ale už jsem si zvykla. Chodím spát mezi 21. a 21.30. Zprávy jsem neviděla ani nepamatuji. Jěště jednou dík za úsměvné řádky. Až budu mít něco veselého, vrátím ti to. Dobrou a klidnou noc
2.6.2004 13:10:58
K tomu věkovýmu rozdílu:Já mám dvě segry-jedna je o rok starší a druhá o 9let mladší.Naši to tenkrát brali stylem:jste starší,tak musíte hlídat,musíte......!Jak my ji nenáviděly!Všechno se točilo jen kolem naší Malé sestřičky(mimochodem ji tak berem i ted,když má sama mimino!)Vztah k ní jsme našly až jako dospělé ženské.Takže já jsem se snažila děti brát jako partnery ve všem.A osvědčilo se to-na miminko se těšili,ultrazvuky byly u nás na videu oblíbenější než filmy v TV.Video z porodnice byl pro ně nejhezčí dárek.Takže malou milují(a nekriticky rozmazlují!!)Ale zase je to i tím,že jsou od ní o 9 a 13let-to už jsou pololidi,kterým když to vysvětlíš,dokážou to pochopit.Tím chci říct,že vaše malá je přece jen ještě malý človíček(píšeš že chodí do školky takže má tak 6,vid?)Naše holka byla z bráchy v tomhle věku taky střídavě nadšená a znechucená-to tak ber.Hlavně to neber tak,že jste ji o něco miminkem připravili.Dali jste jí o moc víc-bude mít spiklence proti vám,bude mít komu říkat věci co se rodičům neříkaj a taky se bude mít s kým prát:))))Já je rvu od sebe průběžně tak 2-3krát za den,střídavě poslouchám tituly jako v JZD,věčně se mě jeden či druhý ptá proč jsme mu pořizovali tak blbýho sourozence atd.No a vím,že jakmile bude jeden mimo domov víc jak den,ten druhej bude žhavit mobil a psát SMS jak se mu po tom druhým stýská:)))Jo a co se týká toho lození k nebezpečným věcem-to se musí vyloženě uhlídat,jinak jsem na nic nepřišla.U Káti to zatím neřeším,ta bude mít ted 8měsíců a neleze ani se neplazí,tak mám čas:))))))AHOJKY
Mirka
  • 
2.6.2004 9:07:51
Jo, nemám chodit po O, ale po Spa, už mi to nemyslí. To brzké vstávání mě likviduje mozkové buňky.
  • 
2.6.2004 8:44:01
Ahoj, naše malá kňoura právě spí, tak můžu poklidit, posnídat (vstávala v půl šesté) a počíst v internetu-to je hrozný, jak to zabírá čas. S tím věkovým odstupem je to taky relativní. Péťa byla dlouho sama a brali jsme ji jako rovnocennou. Lyžuje, chodí plavat, byly i dovolený a doma klid. A teď jsme jí všechno vzaly. Hlavně ten klid. Sama si to uvědomuje, neboť při odchodu do školky povídá:"Mamko, přijď pro mě až po O, ať tady nemusím poslouchat to kňučení." I to mi je líto. Jinak ji miluje, ale asi jí to jde taky na nervy. Navíc jsem se jí plně věnovala, což byla taky asi chyba. Mno, snad se to zlepší. Až bude Vikča chodit a víc vnímat.Jo a s tím jídlem, ono strašně záleží na apetitu, Péťa nechtěla jíst nic, co neměla ozkoušené. A trvá to dodnes. Co ta u toho jídla stihne, a to má nejvíc práce právě u jídla. Ani se nedivím, že to kojení nešlo. Zato Viktorka jak nemá něco v puse, tak je nervní. To je jedno co, samozřejmě jídlo je nejlepší a ochutná a sní úplně vše, co jí dám.Začíná se víc avíc plazit a Petruška má v pokojíčku samé nebezpečné věci - lego, botičky od Barbie atd. Máš nějaký ověřený recept, jak zabránit nejhoršímu? Ahoj Mirka z Boleslavi
2.6.2004 7:34:12
Ahoj,hezký den!Tady vykukuje sluníčko,tak to vypadá na docela hezký den.Ještě k tomu jídlu,já bych taky docela Kačce dala i jiné věcio,ale je zatím strašně umíněná a nechce si moc zvykat na novinky.Vzpomínám si,že děti v tomhle věku už jedly třeba kostičky chleba s máslem atd.My zatím všechno plivem ven,jen rohlík berem jako hračku do kočárku,ten natrhá a naplive ven.Ale třeba i na zeleninu jsme museli přijít časem,vždycky jsem jí ji dala a ona se málem poblila a tak jsem jí to nenutila a zkusila to zas další den a jeden den se chytla:))S tím kojením to je fakt-nedá se to brát jako kojíš-výborně,nekojíš-totálně jsi zklamala.Je to jako všechno v životě relativní.Já mám štěstí na doktorky-starší děti měli rozumnou pediatričku a ta říkala,že vystresovaná kojící matka která rve dítě na váhu po každým kojení je pro ně horší,než lahev s mlíkem.Ted u Kačky protože jsme se přestěhovali mám jinou ,ale stejně rozumnou ženskou.Ta vždycky říká-máte tři děti-asi sama nejlíp víte jak co děláte a co vám vyhovuje.A je to v pohodě.Jinak si myslím,že tři děti v tomhle věkovým odstupu jsou zvládnutelnější,než když jsou dvě po sobě:)Děti byly o 4od sebe a byl to větší zápřah než ted(ale co ti budu povídat,znáš to sama:))Navíc holce bude za chvíli 14 tak to už je chůva k pohledání a dá se říct,že ty dva jsou už opravdu:samoobslužní:Jen já zjištuju,že dřív jsem byla o hodně tvrdší a přísnější a ted nějak Kačce dovolím všechno,víc mě to nějak bere:))O manželovi nemluvě,tomu bude41 tak si to představ,ten by nejraděj ani do práce nechodil a pořád byl jen s malou!!Tak zatím ahojky.
Mirka
  • 
1.6.2004 21:23:58
Ahoj, tak to krmíme úplně stejně, jen jsem už povolnější než u první dcery. Dávám i rozinky, kukuřičné lupínky, rohlíky, chléb, lučina... S tím kojením si mně připomněla, jak jsem hrozně trpěla u 1.dcery, kojila jsem ji jen 3 měsíce. Při dnešní popularizaci kojení jsem si připadala jako naprosto špatná matka, která svému dítěti nedopřeje to nejlepší. Ale ono to prostě nešlo. Myslím si, že se tomu kojení fakt přikládá příliš velký význam a ztotožňuje se to s mateřskou láskou. Hrozně špatně jsem to nesla a pořád si to vyčítala. Je to nesmysl - dnes už to vím.I dnes se na mě "maminky" dívají skrz prsty, že chci sama své dítě odstavit. Je to mé právo a nemyslím si, že bych měla Viktorku míň ráda než ony. Jinak máš můj obdiv, zvládnout tři děti, já mám co dělat se dvěma. Tak ať jste zdrávi, a máš pravdu, tabulky jsou nanic, jen člověka frustrují.
1.6.2004 16:03:34
Ahojky.S tím kojením tě asi zklamu.Já jsem bohužel ani jedno z těch tří nekojila dýl než 6týdnů-prostě to nešlo,ne že bych nechtěla.Ale ačkoliv jsem jistě v dnešní době pro hromadu matek kojících první ligu odsouzeníhodná,nemyslím že by to na dětech zanechalo nějaké následky.Důležité se je jim dát cit a pomazlení a to jde i s lahví:Jinak moje sestra kojila holčinu do 7.měsíců,potom přešla na lahev a bylo to v pohodě.Asi záleží jak to ty sama budeš chtít a cítit.Mě třeba i vyhovovalo,že jsme se mohli v noci vystřídat s manželem u krmení a taky na mě nebyla Kačka tak závislá.Jinak ted máme asi takový jídelníček:Ráno sunar,na svačinu jogurt(smetánek,tvaroh)Na oběd zeleninu(všechny druhy uvařit a namixovat)+sunar,na svačinu odpoledne přesnídávku,večer kaši,nebo sunar.No a ještě pořád se budíme občas v noci na sunar-jak kdy.Ale koupeme a ukládáme se k chrnění nejpozděj do 18(spíš dřív),takže na ten sunar se budí potom tak kolem 23hodiny.No a to je zatím vše co je ochotná sníst.Ještě do toho přes den šoupnem pár piškotů.Doktorka tvrdí,že takhle je to v pořádku,tak nevím.Ale i kdyby to nebylo podle příruček,nikdy jsem se neřídila tabulkama pro vývoj,nebo těma co mají jíst.Takže asi to taky záleží na tobě a Viktorce co jí chutná:))))
Mirka
  • 
1.6.2004 9:05:36
Děkuji za slova útěchy, včera to bylo o kapku lepší, kvičela jen dopoledne a všem cizím dokazovala, jak si vymýšlím. Mně je 33 a řekla bych, že to souvisí i s věkem. Těm "mladším" maminkám to jaksi nevadí nebo to tolik nevnímají. Můžu se zeptat, co papáte v 8 měsících? A přece jen jsi zkušenější matka, jak dlouho bych asi měla kojit? Přiznám se, že se mi nechce kojit do dvou let. Navíc to malá ani tak nevyžaduje. Jo a s tím jménem děkuji, protože jsme se toho opravdu báli. Navíc babičky to jaksi nemohly skousnout. Přeji hezký a klidný den. Mirka
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.