| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zoubky našich dětí

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
Xylitol
  • 
12.1.2015 10:50:52
Dobrý den,

zkažené zuby jsou problémem nejen u dětí. Zubní kaz způsobují bakterie, pro které vytváří cukr vhodné prostředí. Dnes ale existují alternativy k běžnému bílému cukru. Xylitol je přírodní látka, která dokonce podporuje zdravé prostředí v ústech (kromě jiných pozitivních účinků na lidské zdraví)! Má stejnou sladivost a je bez pachutí, takže je možné ho používat vždy, když používáte běžný cukr.

Více informací naleznete na http://www.brezovycukr.cz
kateřina
  • 
30.11.2007 18:41:07
já se moc bojím zubaře poradítemi aby jsemse nebála zubaře
8.6.2007 22:48:39
Další informace naleznete také na www.dentocult.cz Tento test může udělat i Váš zubní lékař, pokud má potřebné vybavení. Test se vyhodnocuje po 48 hodinách a možná Vás vyjde i levněji. Proto se ptejte svého lékaře, případné kontakty (ale asi ne úplně aktuální) najdete i na výše uvedených stránkách.
Mikrobiolog
  • 
14.9.2006 11:37:50
Poznámka o bakteriích je velice správná. Přenosu kazotvorných bakterií z matky na batole lze zamezit. Ne každý je ale infekční. Nyní existuje nová možnost vyštření, která určí riziko přenosu nákazy. Více informací zde http://www.gentrend.cz/sluzby/smutans

Přeji pevné zdraví
Lenka
  • 
1.9.2006 15:10:25
Dozvěděla jsem se u svého zubaře, že je možnost nechat si změřit množství kazotvorných bakterií. Bližší informace jsou na stránkách www.gentrend.cz
Ahojky
*Aida*
6.6.2004 21:53:38
Milado diky,
jo zijeme ve VB a tady je zdravotnictvi na dve veci. Neplati se nic, je to hotovej socialismus, ani se clovek u lekare nicim nemusi prokazovat. No podle toho to taky vypada. Na ty testy se budu muset zeptat, ale nevidim to nijak optimisticky.
Musim letet, dite rve a nechce spat....
Milada.
6.6.2004 11:51:23
Ohledně toho KM a sojového mléka (nejsem žádnej odborník, ale myslím si tohle):

Teď nevím, kde to přesně žiješ (je to VB?) a jak jsou tam dostupné alergotesty - zda si to platíte či jak to tam máte....ale pokud máš pocit, že dítě má intoleranci či alergii na nějakou složku KM, není dobré dávat ani mléko sojové. Je potřeba udělat testy jak na KM, tak na sóju. Souběh alergií na bílkoviny KM a na sóju se totiž nachází v 50% případů. Výrobky se sóji pak tudíž nejsou řešením.

Pokud je alergie na bílkoviny KM prokázána alergotestama, tak zde, v ČR máme tzv. hydrolizovaná mléka, pozor nejsou to HA mléka. Příkladem je Nutrilon Pepti.
Kopíruji z poradny zde na Rodině:
Speciální mléko může předepsat alergolog, gastroenterolog i dvouatestovaný pediatr. Předpis není vázán na věk pacienta a doplatek za mléko se rovná zhruba ceně běžného Nutrilonu.

Milada
*Aida*
6.6.2004 0:51:57
Milado,
prisla k nam do playgroup nedavno sestra od zubare a delala nam prednasku, takze odtud mam tu informaci. Bylo to cele zajimave, napr. co se tyce zubu, je celkem jedno, jestli dite sni bonbony dva nebo pul pytliku najednou. Rozhodne je lepsi jist vice najednou nez si brat po jednom bonbonu cely den. Sladke jist po jidle, kdy je zvysena tvorba slin. Nejhorsi jsou pry zelatinove bonbony a zvykaci bonbony (Fruitella apod). Jo a taky dzus, i kdyz 100%, by se nemel pit ve vetsim mnozstvi nez jedna sklenice denne. Zuby kazi v ruznych limonadach nejen cukr a chemikalie, ale i bublinky. Tudiz i perliva voda kazi zuby (to me predtim nikdy nenapadlo). Jo a s tema zvykackama co davaji v reklame je to pry pravda, ale ten zminovany kousek tvrdeho syru poslouzi stejne dobre k neutralizaci "ustniho prostredi". Mam sklerozu, na vic si nevzpominam.
Jo jeste bylo uchvatny, ze plechovka koly obsahuje 7 lzic cukru (to jsem tak nejak vedela) a jeden Mars bar jich obsahuje 8 (to jsem nevedela). Pri predstave, kolikrat jsem si dala nejakou limonadu a k tomu Mars, Snickers ci podobne, padam do mdlob :o).
Kdyz uz Te mam na drate, tak mam takovy dotaz odjinud. Tusim u dcery jakousi netoleranci kravskeho mleka. Tedy od te doby, co jsme presli na sojove jogurty a mleko (pouze do jidla, jinak porad kojim), neni zahlenena a netrpi casto na zanety ucha (predtim antibiotika kazdy mesic a zahleneni non stop). Tak se chci zeptat, co bych ji tak jeste krome toho sojoveho mleka mohla dat pit (slozeni toho mleka me nijak neuchvacuje). Ted je ji 13 a pul mesice, kojit jeste asi nejakou dobu budeme, ale zase ne roky (doufam hahaha). Jak je to s umelym mlekem? To je taky z kravskeho ne?
6.6.2004 0:27:20
Jo - jinak než genama to asi vysvětlit nejde :)))
Ale babiččin bratr byl bez jediného zubu ještě před padesátkou, tak nevím :))))))
Kdo ví, jak to s tou čokoládou vlastně je :))))))
Milada.
6.6.2004 0:18:19
Romischco,

mno, já si vysvětluji genama :-)) Ve svým věku:-)) a je mi hoooodně přes 30 :-)) mám plombu jednu..pravda, nepracuji v čokoládovnách :), ale pamatuji si, jak mne všichni strašili těhotenstvím, kojením atd... To kojení, to je úplnej nesmysl, kojení vliv na zuby nemá, říkal mi to zubař vždy, když jsem mu tu myšlééénku vnucovala.


Milada
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.