| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O praní, sušení a jiných vymoženostech, které každá správná žena miluje

 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]
28.3.2002 14:43:31
Majdo, poradím ti. :o))) Ložní prádlo také nemusíš žehlit. Já ho věším hezky za boční švy, pěkně uhladím, proklepu, při sundavání rovnou hezky složím a pro klid duše přežehlím po té vrchní straně, aby to "pěkně vypadalo". Doby, kdy jsem kvůli tomu měla výčitky svědomí dávno minuly a od té doby se mi nehromadí v koši stohy povlečení. A úplně nejraději povlíkám v létě. Ráno vyperu, večer to samé znovu povléknu. Z balkónu rovnou znovu do postele. :o)))
Lenka P.
  • 
27.3.2002 18:37:31
Ahoj všechny nerady žehlící holky,
problém košil jsem vyřešila externí službou. Jednou po nepříjemné diskusi na téma "chybějící vyžehlená oblíbená košile" jsem vzala psa a šla to rozchodit, cestou jsem vylepila několik /3/ inzeráty s nabídkou domácí práce - žehlení košil. Asi nade mnou stál můj anděl strážný, protože se mi ozvaly hned dvě paní z okolí mého bydliště. Nakonec jsem se domluvila s jednou z nich - paní, pro kterou je žehlení zábavou a hobby - sama jsem se divila, že někdo takový vůbec existuje!!!
K mému velkému údivu je manžel dokonce ochoten prádlo dokonce na žehlení odnášet a přinášet a automaticky je uklízí z košíku do skříně.
Já se na něj mile usmívám a vždy zdůrazním, jak je fajn mít o ty neprožehlené hodiny více času na sebe.
Není to asi všemocná rada, ale u nás to funguje bezvadně.
Lenka
21.3.2002 12:56:05
To je pokus o vtip, ne? Kvůli něčemu takovému jste se rozváděl??? A nemyslíte si náhodou, že partnerka = služka?
Juraj Král
  • 
21.3.2002 11:25:49
Jo, to mi ta moje začala dělat tři měsíce po svatbě. Naštěstí tak brzo, takže nebyl problém s dětmi ani s dělením majetku. Teď už šest let žiju s jinou. Je to asi hloupé, ale je to tak - já neměl problém si najít takovou, které toto uspořádání vyhovuje (podruhé jsem se raději zeptal předem...), bývalá má velmi zúžený výběr a stále ještě hledá.

J.
  • 
13.3.2002 21:34:21
Posílám příspěvek do diskuse, také mám tchyni, která žehlila vše i ponožky, po svatbě jak přibývaly děti jsem jí to odnaučila. Také knedlíky musely být zásadně domácí, dnes už to není pravda.,poté co jsem ovdověla a zůstala s dětmi sama, jsem si po letech našla přítele a i toho je nutno od začátku trochu krotit a směrovat. Protože třeba byl zvyklý, že to, co je na stole se může s prominutím sežrat a ostatní? jaksi na to zapomínal... A taky jiné neřesti. Pokud jde o žehlení a úklid věcí, tak to je u nás tak, že vyžehlím a narovnám na mřížku na dosušení a pak to přítel to svoje, moje a Tomáškovo posbírá a uklidí..sice se rozčiluji, protože Tomáškovi to do skřínky dá všelijak, pak jsou slipy mezi mikinami a tak...ale schová.. A ostatní věci dvou starších dětí pilna tchyně uklidí sama...však i tomu nejstaršímu strká svačinu do aktovky. ne a ne ji to odnaučit.
A mladému to prochází, onehdy zapomněl doma celou složku se sešity a prošlo mu to.
Ubrusy? Při třech dětech máme omyvatelný, oni jsou prasátka všichni, nejen děti, ale i ostatním se občas zadaří. Tak se mějte. Samozřejmě na Vánoce máme ubrus látkový a pěkně ozdobený stůl...
Šárka
  • 
10.3.2002 22:55:09
Milane,
máme sušičku jen krátce, cca měsíc, ale za tu dobu jsem nežehlila nic, a vyprali jsme kompletně všechno včetně košil a povlečení. Slyšela jsem kdysi od kamarádky, že jsou věci ze sušičky přesušené a žehlí se podstatně hůř. Nemůžu to potvrdit. Nevím,jak jiné sušičky, ale ta naše je skvělá (Siemens, číslo nevím, ale je to ta nejnovější). Ubylo mi hodně práce!
Adriana, 2 děti 6 a11 let....
  • 
7.3.2002 11:19:47
Nevim, proc si tak dotčený(á), nikdo nemluvil o cvičené opici, ale o manželovi, který pochopil co se mu od začátku předkládalo. Osobně to považuji za výborný nápad- odpadne diskuse an téma " Kam si mi to proboha zase dala....!" Moje děti se to naučili dělat, mažela asi v životě nepředělám, ale neulehčuju mu to. Za chvíli by nevědel ani kde je jeho skříň. Je to totiž velmi, velmi pohodlné nechat si všechno předkládat až pod nos...
Adriana, 2 děti 6 a11 let....
  • 
7.3.2002 11:19:15
Nevim, proc si tak dotčený(á), nikdo nemluvil o cvičené opici, ale o manželovi, který pochopil co se mu od začátku předkládalo. Osobně to považuji za výborný nápad- odpadne diskuse an téma " Kam si mi to proboha zase dala....!" Moje děti se to naučili dělat, mažela asi v životě nepředělám, ale neulehčuju mu to. Za chvíli by nevědel ani kde je jeho skříň. Je to totiž velmi, velmi pohodlné nechat si všechno předkládat až pod nos...
markéta
  • 
13.2.2002 9:30:02
Jsme na tom stejně. Taky si myslím, že umýt okna dvakrát za rok stačí. Hlavně, když je přes ně vidět. A kdo si myslí, že je to málo, tak ať mi je umeje. Nemeju je na vánoce a velikonoce, ale podle počasí. Na jaře a na podzim, když je hezky, teplo a svítí sluníčko. Nevím, proč bych si měla máchat ruce ve vodě na mrazu jenom proto, že bude Štědrý den. A taky jsem si pořídila takovou tu gumovou stěrkou. S tou je to rychlá a suchá práce. S rámy je to horší. Ale kromě plastových typů nebo paní na úklid mě žádný zlepšovák nenapadá.
markéta
  • 
13.2.2002 8:57:27
Četla jsem kdysi článek o tom, jak vznikly puky. Je to údajně český (resp. moravský) "vynález" a stalo s to takto: V 19. století dodával OP Prostějov (nebo nějaká podobná firma) oblečení do Ameriky. Do té doby se kalhoty nosily bez puků, prostě roury. Jedna dodávka (pochopitelně lodní) šla hrozně dlouho a kalhoty v ní byly naskládány na puky a hodně na těsno. Po dodání do obchodu je obchodník začal prodávat tak, jak byly. Zboží s novou fazónou šlo na dračku a tak si napsal na Moravu pro další zboží takto "upravené".
Za pravdivost článku neručím, jak jsem koupila, tak prodávám. Ale nebylo to aprílové číslo.
 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.