| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak žijí maminky ve Švýcarsku

 Příspěvky 18 z 8 
  • 
29.2.2008 15:28:12
Ahoj Nino,
chci se te zeptat na par dulezitych veci ohledne Zatim ahoj a kdyz budes hodna napis na muj mail janalanska@seznam.cz
  • 
14.11.2007 17:24:17
Ziju ve Svycarsku uz sedmy rok.Mam 4leteho Filipka.Zijeme na horach v male vesnicce muj syn navstevuje spielgruppe jednou v tydnu a to od 9.00-11.00.Takze je to pro me takova skolka k nicemu prijdu domu a za chvilku se muzu otocit a jit pro nej.Zjistila jsem ,ze zdejsi ucitelka materske skolky ma jen nejaky kurz!!!Tady muze delat ve skolce snad kazdy...dost me to prekvapilo.Je mi moc lito ,ze skolka tady neni kazdy den.Tady jsou zeny zvykle se starat jen o deti.Hodne mych znamych maji uz 3deti!Kdyz jsem si jednou dovolila rict,ze bych byla rada kdyby Filip skolku navstevoval casteji tak me pohledy jinych maminek malem ukamenovali."Jen si uzivej ,ze mas kluka doma rychle Ti vyroste"to slysim jeste dneska.Tady prece nejde o me ale o deti.Taky jsem prisla na to ,ze muj syn ma problemy s vyslovnosti.Kdyz jsem se na to zeptala odpoved byla"to neni tak hrozne na to se kouka az na zakladni skole".....no nevim ..A jeste jedna perlicka muj syn si sebou musi nosit svacinku hned v devet rano svaci ..takze sebou svacinku a piticko!a To za ty dve hodiny platim..je to tu vazne zvlastni dela me problem si na to zvyknout.Snad se to zmeni rozhodla jsem se odejit od muze jen nevim kdyz budu chodit do prace kam dam dite na tagesmutter nemam penize....vsechno nejak dopadne do cech bych se vratila hned ,ale to bohuzel nejde ,aspon zatim muj muz me tam nechce pustit...preju Vsem moc slunicka a dny plne usmevu.....Zdravi Eva
Dita ( 1 dítě)
  • 
15.9.2005 13:57:54
Měla jsem možnost strávit několik dní ve švýcarské rodině a setkala jsem se s několika maminkami. Ještě několik týdnů po návratu jsem měla příšerný pocit a švýcarských dětí je mi moc líto. Jsem ráda, že jsem tady!!!
  • 
21.4.2002 11:27:35
Cetla jsem tu dva clanky na tema: skolky ve Svycarsku. Je pravda, ze jen vlastni zkusenost ukaze pravy obraz o tom, jak to vlastne s tema skolkama v tom Svycarsku chodi....

Nepredelam to ani ja a nejspis ani nikdo jiny, i kdyz verte mi udelala bych to velmi rada.

Z Cech vim, ze skolky funguji nejen proto, aby se dite naucilo szivat s kolektivem, ucilo se necemu novemu a pomalu se pripravovalo na skolu, ale take proto, ze rodice chodi do zamestnani a ne vzdy jsou po ruce hlidajici babicky.

Ve Svycarsku se nezna pojem suplovani a tak neni vyjimkou, ze se v 7 hodin rano ozve telefon, ze dnesni skolka odpada, protoze je pani ucitelka nemocna. Co ted?

Tech bodu minusu by se naslo pomerne dost a ja bych se v hodne vecech opakovala v tom, co bylo jiz napsano prede mnou.
Snad jedine co jeste chci rict je bodove hodnoceni ve znamkach... svycarskych skolek...mile Svycarske skolky je to za ctyri.

Hezky den.
Dáša ( 3 děti )
  • 
4.9.2001 16:26:08
Není to u nás zlé. Všude jsou lidé, kteří mají stejné problémy jako my. Možná, že mají jinou mentalitu, jinou životní úroveň, jinou přírodu ve své zemi, ale copak je to všechno důležité? Važme si více naší hezké přírody,nenechme si ji ničit a nezáviďme ťem venku, není co. Spíš si vezměme to dobré a ne všechno bezmyšlenkovitě přejímat. Byli jsme v Anglii, Německu, teď ve Švýcarsku, tak si člověk myslí, že už přece jen něco maličko poznal. Víte ,když si odmyslíte ty hranice, tak jsme snad všichni pořád ještě lidé.
Daniela
  • 
31.8.2001 13:38:58
Zapomnela jsem ti napsat mail.
gaudenz.christoffel@swisscom.com
Trochu jsem se zacetla a zjistila, ze Nina je tady teprve kratce. Takze vsechno nejlepsi Vam obema. Ta moje uz pekne radi, myslim, ze to nebude dlouho trvat a zacne behat.Kde bydlis.My jsme bydleli v Churu, ale ted jsme v Kilchbergu uz pres rok. Je to u Zurichu. Tak se ozvi jesli mas chut budu se tesit
  • 
31.8.2001 12:08:54
Ahoj Nino s mamkou;
mluvila jsi mi uplne z duse.Prave premyslim jestli mam dat moji 10 mesicni dceru do kinderkripe, nebo sehnat si baby sitter. Chci jit do skoly pristi rok, a tenhle rok se budu na to pripravovat.Takze bych chtela dat Noemi na dve odpoledne nekde do dobrych rukou. Tim,ale nastal problem, kde ji dat. Kinderkripe ma dlouhou cekaci dobu, tak min. rok. Na Au-pair bych si asi doma nezvykla. No a kdyz zacnu premyslet o tom az ja pujdu pracovat a Noemi pujde do skolky tak mam z toho hruzu. Jak jsi to vyresila ty? Jsi s Ninou doma, anebo mas hlidani
jestli chces napis mi na muj mail
Miška, 3 děti
  • 
31.8.2001 7:26:45
Nevím, ale vždycky, když čtu články ze zahraničí, tak jsem ráda, že žijeme tady. Že by to nakonec u nás opravdu nebylo tak zlé?
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.