| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O stříhání vlásků

 Příspěvky 14 z 4 
Jitka, Ríša 3 roky
  • 
28.8.2001 12:39:44
Ahoj Magdo, nemám sice tři princezny, ale jen jedno zvíře, které je možné ostříhat pouze ve vaně, když má naprosto mokré vlasy, připláclé k hlavě a pozornost odvedu nějakou hračkou. Horší je, když se rozhodne ostříhat ho babička - v jejich paneláku je to z jedenáctého patra slyšet snad do přízemí.. Ať je to jak je, v obou případech, ať už ho stříhám já nebo babi, dostane následně záchvat tatínek - protože jeho představa je, že jeho synáček bude mít vlásky jako lord Byron, tedy dlouhé,vlnité, přes ouška, s ofinkou... zřejmě zamrzl někde v minulém tisíciletí.. Vysvětlovat mu, že už takhle má ksichtíček jak holčička, s holkou si ho pletou odmalička, a ještě ty vlásky, navíc je v tom horko, atd...Mám pocit, že to vysvětluju spíš někomu ve věku Ríši, a ne jeho již dost dlouho plnoletému otci...
V každém případě celá procedura chce pevné nervy...
ahojky Jitka
Lenka
  • 
27.8.2001 19:49:31
Magdo,
obdivuji Vás. Mě když maminka jednou v životě ostříhala, tak mě vlekla k holiči se slovy : "Řekni, že jsi se ostříhala sama".
  • 
27.8.2001 18:43:22
Ahoj Magdo,
uplne jsem videla v te kuchyni s nuzkami v ruce sebe!! (Jen s tim rozdilem, ze krome nuzek pouzivam i strojek, kluci se strojkem "delaji" lepe). Nutno jen dodat, ze tohle je prace, kterou delam nejradeji beze svedku. Prave kvuli tomu neporadku kolem!!!
Vzpominam si na jeden takovy podvecer loni na podzim: na plotne mi bublal gulas, do vecere zbyvala hodina a tak jsem si rikala, ze toho casu vyuziju. Umyla jsem si vlasy, obalila hlavu rucnikem a pustila se do strihani deti. Deti nejak vyciti, ze prave nejsou "pod kontrolu", protoze zatimco jsem strihala jedno, ty dalsi dve dokazaly obdivuhodne rychle rozkramarit vsechny hracky. Kdyz jsme byli vsichni v nejlepsim, prisel mi uplne necekane remeslnik vymerit velikost oken, ktera jsme chteli menit!!!!!! Navic jsem mu jeste musela pomahat (pridzovat pasmo a odtahovat postele....) a stale jsem mela ten rucnik na hlave a mikinu plnou detskych vlasu! Divim se, ze jsem mu ty dvere tenkat vubec otevrela!!!

Katka Chrobakova
Miška
  • 
27.8.2001 7:08:00
Jednou jsem svého syna, když měl asi 6 let, střihla nedopatřením /jak jinak/ do ucha. Odstřihla jsem mu kousek kůžičky z povrchu. Chudáček. Nemohla jsem zastavit krvácení, druhý den už jsem volala doktorce, že nemůžu oddělat náplast, protože to pořád krvácí. Ona řekla, že když to nepřestane, mám přijít. Třetí den konečně ouško přestalo zlobit.
Bylo to utrpení, protože si dokážu představit, jak to muselo být nepříjemné.
Od té doby jsem je sama nestříhala, chodili k holiči. Teď máme strojek a oba jdou vždy do 1 mm.
Dceru nestříhám, protože má krásné kudrnaté vlásky. Jednou jsem ji zastřihovala, ale to se dělá s dlouhými vlásky lépe.
Ale stříhám sebe /po zkušenostech i s kadeřnicemi, že co si neudělám sama, to nemám/, chodí ke mě i kamarádky, protože stříhám dobře.
Proto vím, jak je velice příjemné mít v kuchyni nebo v koupelně takové ty jemné kraťoučké vlásky, které lezou hlavně všude tam, kam nemají.
 Příspěvky 14 z 4 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.