| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Deníček atopického dítěte aneb Máme doma ekzém 1

 Příspěvky 110 z 101 [Dalších 91 >>]
loudal 46 let
  • 
21.5.2012 14:48:44
Dobrý den, máte pravdu, že ekzém je běh na dlouhou trať. Objevil se mi ve třech něsících, po celém těle. Do šesti let věku se zkoncentroval na ruce od zápěstí a nohy od kotníků. Většínou v zimě horší, v létě lepší, pomáhá koupání a slunění, koupání čím déle, tím lépe. Strupy a ranky se odplaví a zhojí se celkem dobře. Bezkonkurenční je středozemní moře, doporučuji alespoň tři týdny v kuse, nejlépe na konci sezony, kdy máte relativně zhojené ranky. Tak částečně překryjete období podzimu a zimy. Vydrží až šest měsíců. Vystřídal jsem za svůj život hodně doktorů - je mi 46, co dr. to názor. Všeobecně se shodli na tom, že snad v pubertě vymizí. Snad jsem na konci puberty. Mám třeba čtyři měsíce klid, pak se objeví, po měsíci-dvou, jak přišel, tak zmizí. Na stravu v dětství kromě česneku snad nic, dnes ani česnek nevadí. Tvrdě reaguje na penicilinovou řadu, neopakuji. Nemám zájem o nevšední zážitek měsíční neschopnosti. Nemám představu, co je spouštěčem, za celou dobu svého života jsem to neodhalil. Nijak neměním svůj jídelníček, zvyky, hygienu- snad jen že se denně sprchuji čistou vodou a mýdlo používám s nižším PH na místa nutná. Držím palce, ať máte lepší průběh.
sykorka3011
18.8.2011 11:23:23
Dobrý den, prosila bych Vás o jméno bylinkáře, který vyléčil Váš atopický ekzém. Mám doma zeťě, který se s touto nepříjemnou věcí již trápí mnoho let. Chtěla bych mu pomoci, ale nevím jak. Děkuji Sýkorová
LiTr
3.11.2009 21:20:17
Dobrý den, přes pět let mou tetu trápila lupénka, ve vlasech, na čele a na rukou. Léčila se víceméně neúspěšně a pomalu se už začala smiřovat s tím, že se svého problému nezbaví. Rozhodla se vyzkoušet bylinné produkty české společnosti v Brně a účinek byl opravdu rychlý a dokonalý. Téměř za 1,5 měsíce si mohla dovolit změnit účes, protože jí lupénka nejen zmizela, ale už se nevrátila. Doposud nikdo pro její sebevědomí neudělal tolik, co výrobky! :-)
Mohu Vám poradit, jak se lupénky zbavit. Jsem k dispozici. :-). Kontaktujte mě.

email: chaloupkovamichala@gmail.com
  • 
17.5.2009 23:22:46
Prosím vás o pomoc a radu s tým exzémom, píšem za manželku- trpí ním 25 rokov. Je telesne postihnutá(bezvládna) a oto vyše ma trápi ešte aj tento jej kríž.Ďakujem
  • 
20.4.2009 10:28:26
dobry den jmenuji se mirka je mi 20let ja tež trpím atopickym ekzemem je to tak že už ho mam od malička tět když jsem už dospěla tak už to není tak strašní jen to byvalo v dětství mam prítele o rok starší než jsem ja a je to fajn ja jsem už nedostala měsíčky naposledy jsem je měla 12března a skončili mi v pondělí 16března a od tí doby už nic tak jsem si koupila těhotensky test a vyšli my dvě čarky takže čekam miminko jsem ve čtvrtem tydnu těhotenstvy no a pravě ten ekzem to mi děla problemy nepřala bych si aby moje dítě to mělo po mě tět teda když jsem těhotna tak jsem vysadila prašky na ekzem jenom zatím používam mastičky a to taky nevím jestli to škodí no musím se na to zeptat tak se mějte hezky mirka
iveta
  • 
16.4.2009 16:42:00
mam hrozne svrbenie z atopickeho exzemu na tvari,prosim vas,mozete mi poradit ako ho aspon zmiernit.
Evule
  • 
13.12.2008 12:54:35
Z vlastní skušenosti mohu kozí mléko jenom doporučit.Již od narození trpím AE a mléko mi na spoustu let pomohlo.Když jsem ho přestala pít,tak se po nějaké době opět oběvili flíčky.Mám 2,5letého syna a tuto nemoc zdědil po mě.Na kozí mléko jsem se ptala kožní lékařky a ta nám ho moc nedoporučovala.Jenže u syna se hned po narození oběvila silná forma AE a lékařka nám neuměla pomoci.Skoušeli jsme spoustu mastí a bez nějakého většího úspěchu.K lékařce docházíme pořád,ale stím,že kozí mléko pijeme a problém zmizel.Jen bych doporučila pít mléko přímo od kozy a né v sušené formě.Dnes není takový problém si toto mléko obstarat.Přeji hodně úspěchú v léčbě AE.
  • 
6.10.2008 13:58:48
Môj 3-ročný synček má tiež atopický exém a preto ma zaujal váš článok. Ak máte možnost mi poslat kontakt na toho bylinkára, tak by som bola rada keby ste mi ho poslala. Vopred dakujem
*Jitka*+3 děti
9.8.2008 14:35:15
Dobrý den, doma máme 2leté dítě s atopickým ekzémem. Minulý týden jsme dostali kontakt na MUDR. Doris Danielovou.
www.celostnilecba.cz

Chtěla jsem se zeptat, zda s tím máte někdo také zkušenost.

Předem děkuji za informace a přeji pěkný den :-)
Ester 19/10 2007+Rudi18/1/2009
9.8.2008 10:37:52
ahojky no kortikoidy jsou v tehotenstvi nebezpecne, ale ja se nachazim v takovem stavu, kdy nic jineho nepomuze.Normalne bych zustala s tim na nemocenske. Nemam je tak silne a nesmimi se s nima mazat kazdy den.Na vetsinu prirodnich veci jsem alergicka a ekzem se po nich jeste zhorsi. Ten olejicek k pozivani co mi napsal ma byt na zklidneni tak jsem zvedava.
jinak na mokvani mi napsal Tanno-hermal lotion. Stal 140kc a je k dostani v lekarnach a pomohl mi.
Jinak olejicky na koupani jak tu nekdo psal taky nemuzu a po vecech z thc se osypu. mozna kdybych sehnala neco cerstveho jenze to nas stat zakazuje a odsuzuje-coz nechapu, kdyz to nekomu muze tak zazracne pomoc.
 Příspěvky 110 z 101 [Dalších 91 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.