| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Postelové scény

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
lida dvě dcery
  • 
24.10.2002 14:47:04
je fajn, že máš hezký pocit z uspávání dítěte, ale musím říct, že je nutné to nepřehnat. víš, dítě (nemyslím ti malá mimča) vycítí co si může dovolit a zkouší kam až může zajít, co všechno za něho a pro něho uděláš. jsem učitelka na prvním stupni a občas jezdím s prvnáčkama a druháčkama na školu v přírodě. nedokážeš si představit, jak je to pro mě drsné, když tam mám třeba pět šest dětí, které v žádném případě neusnou sami, kterým i v těch šesti letech musím povídat pohádku a hýčkat na rukou (jsme na ně dvě maximálně tři), není to fakt žádný med. i ostatní děti to vidí a posmývají se jim, že jsou maminčini mazánci atd. a my pak místo abychom děti učili poznávat stromy a zvířátka musíme neustále někoho kdo brečí konejšit a těm otrlejším vysvětlovat, že se spolužákům nemůžou smát atd. abych ti řekla pravdu je to rok od roku horší, mezitím co před šesti lety jsem takhle uspávala maximálně jedno dítě (což ještě šlo) tak teď už to fakt bylo těch šest. možná se to tebe netýká, ale já po každé škole v přírodě nebo výletě jsem na ty rozmazlené dětičky úplně alergická, v poslední době dokonce myslím na odchod ze školy (asi se to vyřeší samo hodlám mít další dítě). mám dvě dcerky a vím o čem mluvím, když říkám, že nerozmazlit dítě není zas tak těžké. ještě bych chtěla podotknout, že se to převážně týká starším maminek (40 a více), u nich je to skoro pravidlem, že svému dítěti vymetají cestičky životem.
11.12.2001 18:45:00
Koukám, že se stále z času na čas objevují ohlasy na článek. No a vzpomněla jsem si, že jsem vám vlastně nenapsala, jak jsme dopadly.

Článek jsem skončila ve chvíli, kdy jsem malou prostě nechala vyřvat. Jestli si dobře vzpomínám, trvalo asi tři hodiny, než usnula. Stejná situace - Verča tři hodiny řvala v postýlce a já v kuchyni - se opakovala ještě dvakrát. Pak už jsem si řekla, že na manželovy experimenty nemám nervy a že jestli i tentokrát bude brečet, tak ji házím do kočárku a opět vyrazíme na naši noční procházku. Řvala. Přesně těch deset vteřin, co jsem zevlovala u její postýlky. Jen se za mnou zavřely dveře od pokoje, byl klid. Znervózněla jsem, nakoukla k Verče - a opět se ozval neskutečný řev. Zabouchla jsem dveře - byl klid. Do pěti minut mé dítě šťastně spalo. Takhle to unás pár dní dní probíhalo - vztekající se dítě ukládám do postýlky, jen od ní odejdu, je klid a malá si spokojeně hraje s hračkami, až z toho do několika minut usne. Takovéhle divadýlko s námi hrála tak týden, možná dva - to už si nevzpomínám. Potom už se ukládání do postýlky obešlo bez zbytečných scén. O dva měsíce později už dokonce vůbec nechtěla spát se mnou v posteli. Hrát si, to jo. Ale na spaní jsem ji musela přendat do její vlastní postýlky, kde si chytla do rukou plyšovou Méďulku a teprve tehdy sladce usnula. Abych nezapomněla - když se vzbudila, šel za ní manžel. Od něj se vždycky napila, lehla si a spala dál. KDyž jsem k ní šla já, byl z toho velký cirkus. Samozřejmě, manžel chodil jenom dokud byl vzhůru (cca do půlnoci), pokud se Verča vzbudila později, zbylo to na mne.

Takže za tři prokřičené večery jsme získali:
- Verunka začala v pohodě chodit spát i přes den - dříve něco naprosto nemyslytelného
- při jízdě autem v pohodě usne v autosedačce - dřív řvala a řvala a řvala, dokud jsem ji nevyndala a nevzala do náručí
- večer klidně usíná během několika minut - dřív byla protivná, ospalá, a přesto ne a ne zabrat, trvalo třeba i hodinu než usnula.
I když systém "nechat vyřvat" asi nebude univerzální, jsem ráda, že u nás se to povedlo a že manželův rozum převládl nad mými emocemi. Mám totiž pocit, že jsem tím pomohla především Verunce.

A vám, kteří se k tomu nechcete odhodlat, bych chtěla říct, co nám vyprávěla instruktorka na plavání - do kurzu k nim chodila rodinka, kde v manželské posteli spali rodiče, mezi nimi miminko a v jejich nohou se různě choulili další dvě děti. A všichni (minimálně děcka) byli moc spokojení... :-)

S.

PS: Těch osmi měsíců, co spala Verunka s námi v posteli, rozhodně nelituji a vůbec mi nebude vadit, pokud i naše další děti stráví prvních pár měsíců s námi.
  • 
9.12.2001 20:53:01
Milá Sylvie.
Právě sedím u počítače a koukám, jestli tu není nějaká ta usínací inspirace, abychom se z toho všichni nezbláznili... No a ty máš vesměs zkušenosti podobné. Naše Anička usíná normálně okolo desáté večer, ale v poslední době jsme dosáhli i takových rekordů jako jedna i dvě hodiny. Ráno sice spí třeba do devíti, ale jinak tomu během dne tolik nedá. V podvečer si na posliněnou schrupne pár minut u prsu a pak vydrží s nejlepší náladou do hodin, kdy mi padáme. Je jí deset měsíců. Postýlku od malička nesnáší a vpodstatě jí tam musíme pokládat už spící, jinak nepřetržitě řve. Zkoušeli jsme vyřvání v postýlce, ale asi nám to přijde zcestné a vydržíme tak maximálně půl hodiny. Jinak spí Anna s náma. V noci jí kojím a i večer usne vpodstatě ukojením a trvá to stráááášně dlouho třeba tři čtvrtě hodiny a to se po tom někdy třeba zase vyspalá zvedne a jde si zase hrát a to mě už fakt dost naštve. Jediné, co mě utěšuje, je to že každé dítě je jiné a tak si to asi nějak spolu potřebujeme užít a tajně doufám, že na to nějak společně vyzrajeme. Takže držím palce. Vám i nám. Zuzana
Mirka, 1 dítě
20.11.2001 16:16:47
Nejen, že si to myslím, já to vím...Velice jednoduchou metodou: když jsme se přestěhovali, nemohla jsem kluka brát s sebou na nákup - jediný obchod v okolí byl bez přístupu pro kočár a já dítě neunesla (měla jsem sádru...) Prostě kluk přišel do postýlky, já šla na nákup...poprvní řval jak tur, pak míň, za týden jsem ho dala do postýlky ve dne - stočil se na polštářek a spal - ani nekvíkl...odnes mě mrzí, že jsem v noci nevydržela a brala ho k sobě!!!
Milada.
19.11.2001 22:51:26
Kajo,
nezoufej, jsem na tom stejně a ne jen poslední měsíc :-)) Zprava doleva a zase nanovo. U syna to bylo také takhle, takže jsem v tom již zkušená.

Milada
Kaja, Miki 11 mesicu
  • 
19.11.2001 22:16:02
Zjistuju,ze muj "problem" je jeste vygradovany a jiz jsem zrala tak na Bohnice. Nas 11mesicni syn to dotahl dokonce tak daleko,ze usne pocucavanim meho prsu a posledni tyden se od pulnoci budi dokonce kazdou hodinu, kdy si ho prehazuju zleva doprava, abych se trochu vyspala. Vlastne v tom s manzelem jedeme obcas dva. A i kdyz obcas realizujeme hodinu revu, po prvnim kojeni skonci v posleli a jedeme starou znamou metodu :zleva -doprava...
Upozornuju, ze syn pres den spi tak maximalne hodinu na prochazce a energie ze sebe vyda dost.
Myslite, ze to chce byt vazne zasadovy a odolny vuci revu?
19.11.2001 15:46:32
Ahoj Silvie, jsem rada, ze jsem nasla tvuj clanek. Moje Alzbetka ma devet mesicu a vecer kdyz jde spat tak problem nemam. Ted se dokonce snazim, aby spinkala celou noc, chodi spat od sedmi do osmi a vetsinou se budila o pulnoci, ale ted uz dva dny az po treti hodine. Muj problem je spani pres den.Ja jsem udelala chybu, protoze jsem ji nechavala pres den spat v kocarku a ona si na to zvykla. Ted je ji kocarek na spani nepohodlny (alespon me to tak pripada). Cely tyden jsem ji ukladala do postylky i pres den. Dopoledne od desiti - rvala asi hodinu, pak usnula na dvacet minut a rvala znovu. Tak jsem to nevydrzela a vzala ven. Odpoledne od pul treti rvala hodinu a skoro nikdy neusnula. uz jsem myslela, ze to vzdam. Dneska je opet pondeli a malou jsem dala spat uz v devet rano a sedla si k internetu a ctu tvuj clanek. Po pul hodine rvani, jsem tam sla a mala mela dudlik na zemi, tak jsem ji ho dala, chvili u ni byla a ted spinka. Hura. Jen to nesmim zakriknout, at spi co nejdele. Jedine co na to rict - vse chce vuli a vydrz a hlavne male deti. Alzbetka se na svuj svatek naucila spat v postylce. Jake mas zkusenosti se spanim pres den ty?
  • 
1.9.2001 8:42:37
Sylvo,moc se mi líbil tvůj příspěvek.Některé odstavce jako bys psala z mého života.Ale musím tě povzbudit.Také jsme bojovali,ale nakonec malý zjistil,že noc je na spaní a spal už celou noc bez probuzení od 1,5roku až do 3 let.Jenže teď bojujeme znovu,protože jsme mu konečně zařídili pokojíček a přestěhovali ho z ložnice do jeho pokoje.Přes den je tam moc spokojený,hraje si i po obědě chodí hezky spát,ale večer chce být s námi a vytrvale chodí co půl hodiny do ložnice kontrolovat jestli tam jsme.Má noční můry. Bojí se,že někdo rozbije okno a vleze k němu do pokoje.Nevím kde na to přišel.A tak do nekonečna vysvětluju,že máme dobře zavřená okna,zamčené dveře,že ho hlídáme a nikomu nedovolíme ,aby mu ublížil.Doufám a uklidňuju se tím,že je to zase jenom období,které si musíme prožít a že brzy zkončí.
Pavel K.
  • 
22.8.2001 22:26:01
Hlas otce 2lete: Vaše zkušenosti jsou mi povědomé (jsem ten - občas - vstávající otec). Vyčtené rady o rituálech možná na někoho platí, ale na naše děti ne. A myslim, že ne jenom na naše. Teď už myška v pohodě usíná, docílili jsme toho cestou nejmenšího odporu. Zdravý rozum říká, že nechat svítit lampičku, aby mimčo neutpělo trauma, a zároveň ho řvoucí opustit a zanechat osudu je protimluv. Trpělivost a spolupráce rodičů - nejlepší recept na pohodové nebojácné dítě.
Jana, dcerka a ještě mladší syn
  • 
21.8.2001 20:20:55
Ahoj Sylvie,

musím Ti napsat, že Ti určitě občas "tiše závidím", ale co naplat - co si kdo uvaří si také musí sníst. Ale jak jsem již prve psala - vyhovuje mi to a určitě je to znát už jen z toho, že kdyby nevyhovovalo - hledala bych jiné řešení. Musím ale přiznat, že je u uspávání nevýhoda, chce se-li někam jít a samodřejmě brouček chce jen maminku. Díky bohu u nás začala zabírat i jedna babička (která je pro veškeré rozmazlování - proti ní jsem břídil), takže jí často využíváme. A také musím přiznat, že většina mých kamarádek to dělala jako ty a jsou v pohodě. Já jsem jen chtěla říci, že si myslím, že uspávání není tak zavržení hodné, a že určitě nemá tolik vliv na děti jako spíše na maminky, protože se tím dost okrádají o čas. Měj se moc hezky a přeji Tobě i všem ostatní - hlavně zdraví, protože to ostatní už záleží jenom na nás. Ahoj Jana.
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.