| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Odklad školní docházky (Pedagogicko-psychologická diagnostika)

 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]
Slávka, 2 děti
  • 
29.4.2009 18:34:48
Vy jste maminka a pokud hcete udělat svému dítěti dobře, tak mu udělejte. Pokud mu chcete škodit, tak škodíte i sobě. Výška dívky nehovoří o její připravenosti do školy. Každé dítě se rozvíjí i roste jinak. Já bych nepřemýšlela. Dobře jste zvolila jste radu dvou odborníků a teď je to na vás.
Martina, dvě děti
  • 
9.6.2008 17:10:52
Dobrý den. Máte někdo zkušenost s odkladem pro špatnou výslovnost sykavek a ř, špatné držení
tužky. Moje dcera je narozena v únoru 2002, ped.psych.poradna i logopedka nám doporučily odklad, jenže holka je už nyní o vyšší než děti se kterými by měla jít do školy a ostatní činnosti zvládne dobře. I když už jsem rozhodnuta pro odklad, chtěla jsem poznat nějaké názory od maminek.
  • 
21.2.2008 13:22:13
Mám osobní zkušenost se zápisem do školy. Ve školce mě upozornila paní učitelka, že bychom měli navštívit odborníka a poradit se, zda nezvolit odklad školní docházky. Syn se narodil 28. 7. a je to věčná hračička. Ve škole mi však paní ředitelka několikrát opakovala, že pokud ho nedám do školy, že ublížím mnoha dalším dětem, neboť nebudou moci udělat dvě třídy, ale pouze jednu. A že je to na mě. Tlačila mě ke zdi a dost tvrdě. Podlehla jsem. Pak to vyřešil manžel, odložil rozhodnutí. Byli jsme v poradně a chlapec zůstal ve školce.To samé mi vykládolo již více matek. Dnes jsme rádi, protože se chlapec zcela změnil a nyní je ten správný čas... Radím, zápis do školy není vyšetření a pokud váháte, zeptejte se ve školce na jejich názor a navštivte odborníka. Protože chce škola udržet učitele, nemusíte trpět vy a vaše dítě. vše má svůj čas. Marie
Romana,dítě 7 let
  • 
18.2.2008 23:31:59
Dobrý den,reaguji na článek odklad ano či ne? Mám syna,který se narodil 31.8.,takže musel k zápisu v roce 2006. Už předtím jsem byla přesvědčená,že budu žádat odklad školní docházky,ikdyž mě učitelky ve školce a posléze u zápisu přesvědčovaly abych své dítě nechala nastoupit do první třídy.Jako matka,která se svým dítetem trávím veškerý svůj čas,ho znám natolik abych byla schopna posoudit,že to na školu opravdu nevypadá.Absolovali jsme návštěvu u dětské lékařky,která s tím také souhlasila,poté v pedagogicko-psychologické poradně,kde mi pan doktor sdělil,že mé dítě opravdu na vstup do školy není připraveno,a doporučil abychom ho ještě rok nechali ve školce.Velmi mu to prospělo a v září šel do první třídy,a teď patří mezi nejlepší žáky.Myslím si,že kdyby odklad neměl,určitě bychom se potýkali s velkými problémy,jelikož je to pro děti dost velká změna a ne každý dítě ji zvládne tak jak by mělo.Proto se přikláním k tomu odklad ano,ale samozřejmě jen u těch,kteří to opravdu potřebují.
Sylva, učitelka
  • 
19.1.2008 8:52:01
Jednou jsme na naší škole připravili zápis formou pohádky, ale tato forma se podle mě moc neosvědčila. Potřebujeme zjistit, zda se dítě dokáže alespoň na 10 minut zklidnit, soustředit, navázat kontakt. Při formě pohádkových stanovišť fáze zklidnění a klidného sezení nenastává.
14.4.2007 11:10:18
Ano přesně tak to bylo u pětileté prohlídky u obvodní lékařky,kluk nenamaloval postavičce krk ani 5 prstů a také jak ho to mohlo napadnout a i mne,vždyť postavičky z večerníčků mají někdy jen tři prsty nebo čtyři,tak jak pak má vědět pokud mu to někdo neřekne,že se maluje správně 5 prstů !!!
Mně to naštěstí někdo řekl a tak jsem den před lékařskou prohlídkou naučila kluka kreslit krk a učila jsem ho,že se maluje 5 prstů na ruce.
My jsme měli taky odklad,ale z mé strany,kluk byl hodně nemocný a citově na mně visí,jeden psycholog kam jsme docházeli byl pro odklad,ale u zápisu to nestačilo,museli jsme to mít od státního psychologa,tak jsem šli ještě ke státnímu a bála jsem se že ho do školy pošlou,přitom se téměř automaticky dává odklad klukům od Března a holčičkám od Července.
Psycholožka ho pochválila,že má velkou slovní zásobu atd atd,ale že neudrží pozornost,řekla jsem si sláva,máme odklad.
Ve školce na nás koukali,proč mu dáváme odklad,vždyť je velkej,ale že se neumí začlenit,nechá si ubližovat,ráno pláče při mém odchodu atd atd to už nějak pozapomněli.
Letos v Září do školy nastupuje,už se i těší,sám se naučil číst a píšeme si po Skype a naopak mám obavy co na to řeknou ve škole,ale odklad si nevyčítám i syn sám řekl,že nechce ještě do školy,že si chce s dětmi ve školce hrát,letos se už na školu těší a vím,že je i sociálně připravený
kristina vitkova, studentka
  • 
7.8.2006 10:25:14
nastoupila jsem do 1. tridy v necelych sesti letech, protoze jsem narozena v prvni tretine zari a nezdalo se mi, ze by me moji spoluzaci brali jako mene vyspelou, to prave naopak. spis si myslim, ze pro takoveho zaka je nevyhodou, kdyz se dostane do pozice urazeneho a ponizovaneho ditete. pak maji vetsinou navrch starsi deti, protoze mladsi jeste nemaji tolik zkusenosti na to, aby se dostatecne (slovne, ne fyzicky) ubranily. pokud se jedna o introverta, mozna je take dobre, kdyz jde do prvni tridy s kamaradem, nestane se mu pak, ze sedi nekde mimo, protoze nikoho nezna a boji se nebo stydi se s nekym dat do reci. ale celkove bych rekla, ze se dnes deti na vek uz moc nekoukaji, spise posuzuji to, co vidi primo. docela casto se totiz ve stale nizsich rocnicich setkavame s tim, ze se nekomu deti smeji, protoze ma aktovku "jak z doby krale Klacka" nebo auto, ktere neni na vysilacku a je proto hrozne. bracha se s tim setkava uz i ve skolce. proto si myslim, ze by si deti do skoly nemely tahat hracky (jak se docela casto deje) a pokud to je mozne, vemte je, az pujdete vybirat jejich skolni pomucky, s sebou. protoze treba i pouhe nuzky s disingem krokodyla dodaji diteti trochu sebevedomi a zvednou mu naladu =D
Milada.
10.3.2006 9:45:36
Janky,

ja Te chapu, ale...

Muj syn odklad ze zdravotnich duvodu mel, ale byly tam i jine problemy (dosud navstevuje logopedii a motoricky na tom nebyl v predskolnim veku zrovna nejlepe..). Nemocny je furt a
lepsit se to moc nebude. (Do skoly sel az v 7mi letech a a 8 mesicich)

A ted dcera: Tenhle tyden jsme byli na imunologii/alergologii. Nemocna je taky stale, mozna se u ni vyvine i astma... Do skoly ma jit pristi zari. Lekarka mi tenhle tyden OSD nedoporucovala, vi, ze je sikovna, na logopedii uz chodit nemusime - uz vsechno umi, dcera furt kresli, hraje si na skolu, plnime ukoly pro predskolacky apod..do skoly by s odkladem sla a bez 2 mesicu by ji bylo 8. Lekarka mi rekla, ze budeme prvni tridu urcite delat "dalkove", tj. doma, takze musim pocitat s "domaci skolou":-) i v dalsich rocnicich.. Pro mne to je na zblazneni, budu tedy soukroma ucitelka uz pro dva chcipaky:-(( ..ale do skoly ji dam v normalnim terminu, cili ji bude temer 7 let.

Jinak: dnes uz vsechny deti do PPP kvuli odkladu musej, to neni o reditelce. Tohle vymyslela Buzkova a jeji uzasny novy skolsky zakon. (ale navstevu PPP opravdu neberu jako neco spatneho, ba prave naopak..ale je tu problem, ze....ne kazda psycholozka je clovek na svem miste).

Takze muj zaver: Dite prvni tridu zvladne, i kdyz bude pul roku chybet, zvlast dite sikovne. Pokud jsou tam vsak dalsi problemy, tak bych vecne nemocnemu diteti asi OSD dala (samozrejme zalezi na konkretnich diagnozach).
Janky
  • 
10.3.2006 9:12:50
Jsem hrozně ráda že nejsem sama v této zapeklité situaci.I my jsme podaly žádost o odklad a k tomu spousty potvrzení od doktorů protože jsme pořád nemocní ani do školky nechodí je jen semnou doma.Když jsem to ředitelce školy oznámila byla na mě hodně zlá a taky nás hned posílá k psychologovi i když podle mě je to zbytečé.Dcera je šikovná školu by zvládla ale né když bude půlku roku chybět kuli nemoci.Jsme z malé vesnice kde potřebují každého žáčka ale s tímto přístupem u mě skončily. Udělám vše pro to aby sem příští rok nenastoupila.Vám bych určitě doporučila nezávislého psychologa.Přeji hodně štěstí
  • 
28.2.2006 15:38:09
Při požádání o odklad a uvedení důvodů z mé strany, mi bylo řečeno, že oni to jako problém nevidí. Při mé otázce"Na důvodech, které jsem uvedla vůbec nezáleží" mi bylo řečeno"to už není Váš problém".Měla bych jít pro posudek k příslušnému pedagogickému psychologovi, ale půjdu k jinému.
Mám strach, že protože nemůžou naplnit třídu, tak by ten jejich psycholog napsal posudek ve prospěch školy.
Taky se bojím, že posudek který přinesu já nebudou brát v potaz.
Moc Vás prosím o informaci, zda se můžu taky nějak bránit když mermomocí budou chtít mé dítě do školy.
Lucinka je narozena 8.8.2000 a myslím, že ten jeden rok jí jen prospěje.
Předem děkuji za Váš čas. Mařádková
 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.