| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co to znamená být na mateřské dovolené aneb kdo má právo si dovolovat?

 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]
6.1.2008 13:34:23
Historie radaru v česku - zatím nedokončený příběh lží, zamlčování a manipulací

:-ANEB JAK Z NÁS DĚLAJÍ IDIOTY!!! shédni až do konce

http://video.google.com/videoplay?docid=8988743492919612368&hl=en
Rena
  • 
5.1.2008 13:43:47
osvěžující to je, ale musí být ten čas. A toho mám pocit je na RD zoufale málo...:-)
Radka,tříletý syn
  • 
19.2.2002 21:04:05
Mám jedno dítě a je to pohoda,všechno se daří bez problémů,času je dost pro všechno,samozřejmě na prvním místě jsou synovy potřeby a zájmy.Se dvěma a více dětmi to musí být skutečně mnohem náročnější a pro každé z nich je pak času mnohem méně.
Martina, syn 10 měsíců
  • 
6.9.2001 20:53:48
Ahoj Marcelo,

pokud bude tvá maminka ochotná tvé miminko hlídat, tak ti určitě ten jeden den v týdnu v práci doporučuji. Určitě to bude velmi osvěžující. Brala bych to všemi deseti, ale chybí bohužel ta ochotná babička.

Martina
Marcela, první těhotenství
  • 
6.9.2001 15:09:48
Ahoj holky,
je mi 26 let a jsem ve druhém měsíci svého prvního těhotenství. Na miminko se já i můj muž moc těšíme a všechno tak nějak promýšlíme, plánujeme ... No a v tom promýšlení se snažím vžívat do toho, jaké to bude na mateřské, jaký bude - s tím spojený - odchod z mého současného zaměstnání (už teď se snažím dávat si věci do pořádku, aby je mohl někdo další převzít v nějakém lidském stavu), jestli zvládnu být s maličkým sama celý den doma a přitom být vnitřně spokojená a tak vůbec, však to asi taky znáte. V téhle souvislosti koketuji s myšlenkou ponechat si v práci částečný úvazek (jen v minimální míře, tak 1 den v týdnu), abych přišla na jiné myšlenky, dostala se mezi lidi, neztratila kontakt s profesí (právo, státní správa) ... Manžel mě v téhle myšlence podporuje(rozhodně mě k tomu ale nepřesvědčuje), ale říká, že si to nakonec stejně budu muset rozhodnout sama, abych byla spokojená. Na druhé misce vah je to, že by bylo nutné nechávat maličké po dobu, co budu v zaměstnání, zřejmě u mojí maminky (přitom nejsem příznivcem odkládání dětí u babiček), možná obvinění okolí, že nejsem dobrá matka, ale kariéristka, a navíc nejistý výsledek, co se týká mého vnitřního pocitu uspokojení z takového řešení (nebudu víc unavená a rozlítaná, než na té klasické mateřské?, nebudu mít pocit, že šidím jak dítě, tak profesi?). Byla bych moc ráda, kdyby na můj příspěvek zareagovaly maminky, které se rozhodly skloubit mateřskou dovolenou a částečný úvazek v zaměstnání, kdyby napsaly, jaký z toho rozhodnutí mají pocit, jak to funguje, probíhá, kam na tu dobu "odkládají" svoje broučky a berušky, jaký druh zaměstnání mají, jak dlouho po porodu byly plně doma a kdy začaly praktikovat systém "chvíli dítě, chvíli zaměstnání" atd., však víte. Děkuji moc za tuhle možnost internetové komunikace, je úžasně inspirující spojit se s lidmi, co řeší podobné věci jako člověk sám. Přeji všem maminkám, aby svoje mateřské dovolené prožily krásně a držte palce i nám, abysme to všechno - včetně toho, co tu vlastní mateřskou dovolenou předchází - ve zdraví zvládli.
Ahoj Marcela, Brno
Magda Syn 7mes.
  • 
28.8.2001 16:16:25
Neda mi ,abych nereagovla.Mne take pripada, ze vsechny ostatni deti jsou nadsene jen z pouhe jizdy kocarkem, z moznosti lezet v postylce a cucat hracku, nebo jet v nakupnim kosiku a zuzlat rohlik.
Nas Honzicek jel v sede v kocarku pouze 2x a ted uz kleci nebo stoji, snazi se take brzdit kolecka, podavat spadene veci ze zeme. V zidlicce na krmeni sedi zasadne celem vzad, nebo se z ni snazi seskocit. Rikala jsem si,za mesic to bude lepsi, budou ho vic zajimat hracky, lidi atd. Hracky okoukal behem par dnu a hura na odpadkovy kos, zahon ruzi, rozdivocelou kocku, nestacim se ani vycurat a to jsem si myslela, ze se pomalu vratim ke svym zalibam.
Babicky a hlavne dedecci i tatka, ktery je vecne pryc, jsou nadseni jaky je to zivy a zvidavý chlapecek.
A to jsme na zacatku!
Je fakt, ze se ale porad smeje a je pro kazdou hloupost, snad mi vystaci trpelivost a nadseni.
Nejsi sama. Moc Vas zdravim.
Magda
  • 
28.8.2001 15:18:46
Je to naprosto a úplně přesné, nad vodou mě drželo jen to, že jsem psala podobné (rádoby)vtipné články do jednoho ženského časopisu a těšila se zoufale, až se vrátím někam do práce. Což je sice s každodenním doháněním školky, případně vlečením dětí ještě do redakce, protože "maminka má ještě moc práce a táta taky" rovněž drsárna, ale pořád menší než ty nekonečné dny na tzv. mateřské dovolené. Zdraví Martina
Dana, dvojčata
  • 
26.8.2001 11:49:44
Tedy Magdo, tohle je úplná BOMBA! Těžko někdo vyjádří mé vlastní pocity tak, jako Ty v tomhle článku. Úplně se vidím, culík, kaše ve vlasech, na jedné straně místnosti jedno řvoucí dítě, na druhé straně druhé, připalující se večeře a do toho optimistický otec :-)): "Až povyrostou, bude to lepší". Není, teď se zase perou a pořád utíkají. Ale jsou zdraví a mají dovolenou, tak proč jim to nedopřát, že jo? Díky moc za to, žes to tak krásně vyjádřila.
Andy,2 dcery 14 a 8 let
  • 
24.8.2001 11:11:47
Ahoj Magdo,myslím že ani paní Pawlovská by se za tenhle článek nemusela stydět.Super - výstižný, milý, k pousmání, k zamyšlení. Přesně tak jsem své "dovolené" prožívala já. Možná bych Tvůj článek doporučila přikládat k letáčkům typu:"Chcete mít děťátko?" - i když zkušenost (dobrá či špatná)se bohužel (bohudík??) nedá přenést.
Člověk to špatné ale rychle zapomíná a přicházejí "větší" starosti s většími dětmi. Kam na střední školu, první lásky, koupit prezervativy sama nebo důvěřovat, trvalou nebo melír, "tyhle kalhoty jsou nemožný,ty přece nemůžu nosit" - i když ještě loni byly dobrý, jak stihnout vydělat peníze a přitom nakoupit, uklidit...
Někdy se mi po těch věčně sbíraných dudlíkách vyhozených z kočáru zasteskne. Ale všechno má svůj čas.
Držím palce, ať dovolenou svých dětí přežiješ. Možná se zkus věnovat psaní, fakt je Tvůj článek super!!Andy
  • 
20.8.2001 22:47:14
Milá Mirko,
vyprávění Magdy se mi moc líbí, ale u toho Tvého příspěvku jsem se tentokrát zasmála ještě více. A je to i proto, že jsem 5 let studovala na Slovensku a slovenčina sa mi veľmi páči :-))) Ináč naša paní doktorka hovorí, že ak mama čiapku nemá, tak ju nemusí mať ani dieťa. Snad Tě potěší, že v tom nejsi sama - Andulce bude za pár dní 15 měsíců a sedět v kočárku je občas za trest (asi pro obě najednou) - snad by pomohlo nějaké to lepidlo, i když momentálně zabírá kornoutek od zmrzliny, ale to je opravdu jen na chviličku, a pokrývka hlavy, která není pevně přivázána pod krkem, letí během pár sekund z kočárku.
Majte sa obe pekne a veľa trpezlivosti praje Petra
 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.