| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O smýšlení o dětech budoucích

 Příspěvky 17 z 7 
  • 
24.7.2001 22:03:48
Jirko, asi jsi nechtěl říci "rozkaz" ale spíš radu, ne? Víš, přesto ale myslím, že to, o čem píše Magda, je trochu o něčem jiném, než co tady popisuješ ty. Všimla jsem si ale, že máš trochu nestandardní pohled na spoustu věcí. Ráda bych tomu přišla na kloub :-)). Jestli chceš, tak napiš, jo?
Jarka, dvě dcery
  • 
24.7.2001 20:13:24
Milá Magdi, to je počteníčko, ty sluníčko jedno. Úplně jsem se v tom viděla. Jsi úžasná, vydej knížku, opravdu - budeš naše Betty Mc Donaldová. Ujišťuju tě, že já bych si jí určitě koupila. Mohlo by to být na několik dílů - polde toho, jak slečny porostou. Období puberty je také velmi zajímavé. To už vím zase já. Měla jsem dříve ty samé myšlenky jako ty - moje dítě s cigárem? Nikdy, je to slušná holčička, která ví, co se sluší a patří. Moje dítě za školou? Pche, to by jí ani nenapadlo, to si musí každá rodič přece uhlídat, ne? Moje dítě klackovaté, hubaté, vulgární, líné, moje dítě zavalené bincem ve vlastním pokoji, ležící na neustlané posteli s pytlíkem brambůrek oblečené v tom, v čem ještě před chvílí seděla s kámoškama na chodníku před barákem? To se nikdy nemůže stát. A nebo dokonce moje dítě v zaplivané putyce s půlitrem piva v jedné a již zmíněnou cigaretou v druhé ruce? Fantasmagorie. Moje dítě prchající z domova k babičce, protože se důsledně trvalo na tom, že na tu diskotéku do vzdáleného města opravdu nemůže? To by mojí sladkou holčičku ani nenapadlo. Hahaha, odehrálo se všechno - do puntíku a ještě spousta toho návdavkem. K úplnosti ovšem nutno podotknouti, že se KONEČNĚ odehrálo a závěrečné dějství. Jednoho krásného dne se vyspala a místo kyselých obličejů, převalování slov na jazyku, jako že se musí strašně přemáhat, aby s nami zabedněni vůbec mluvila, přišla mezi nás usměvavá, příjemná a ochotná mladá dívka. Všem udělala snídani, poté umyla nádobí, vyvenčila pejska a stále rozdávala úsměvy na všechny strany. Nějakou dobu jsem byla ještě ostražitá, prostě jsem nevěřila a čekela jsem na další úder ze zálohy. Myslela jsem si, že jenom sbírá síly. Ale když za mnou před časem přišla, uvařila kafíčko, sedla si ke mě a s vážnou tváří se mi omluvila za všechno, co mi v uplynulých letech napáchala, rozplakala jsem se štěstím a od té doby vím, že už je opravdu dospělá. Ovšem - té mladší je teprve 15 - a já se začínám zhluboka nadechovat protože brzy se u nás začně promítat volné pokračování toho úžasného filmu, nazvaného Puberta.
  • 
23.7.2001 0:01:20
Chtel bych vsem ucastnicim dat rozkaz - nikdy si neprejte presne do detailu to, co by Vase dite melo delat. (1)Moje maminka si prala, abych dobre jedl (bratr byl pomaly jedlik) - vysledek je ten, ze jsem mel uz od svych deseti let nad vahu - nekdy vice, nekdy min. (2) Moje maminka si prala, abych netrhal kalhoty pri behu nebo lezeni - vysledek je ten, ze moje srdce je na moji velikost male, a neustale bezi asi o 10 tepu za minutu rychleji nez by melo. (3) Moje maminka si prala, abych byl nekde zavren ve vyzkumnem ustavu, ze pry v "situacich" neumim chodit. Vysledek je ten, ze jsem dlouhou dobu neumel mluvit se sobe rovnymi lidmi. - Techto extremu vidim na sobe dost. Dnes mam opravdu velmi silne poskozene zdravi, bratr ma z tech prani znicene manzelstvi, ja se s maminkou vubec nestykam atd.
Magda Silná
  • 
21.7.2001 20:01:09
Děkuji. Je moc milé vědět, že pomáhám nejen sobě tím, že se z těch všech silných zážitků "vypíši", ale že tím ještě někomu pomohu. Ano, nejste v tom sama a já se těším, na příštím setkání.
Magda Silná
  • 
21.7.2001 19:53:49
Děkuji za milou poznámku. Říkáš, že mám ještě šanci? Laděnka se zatím výrazněji neprojevuje, ale přiznám se, jiné děťáto co do temperamentu ani neočekávám. Bohužel, myslím, že to tak musí být, jak jinak by obstála před těmi strašími dračicemi. Měj se hezky, zdraví holčinám, pevné nervy Tobě.
Majda ,desetiměsíční dcera
  • 
21.7.2001 18:28:50
Milá Magdo,
Tvůj příspěvek přišel právě včas. Z mé holčičky roste raubíř a mně nezbývá než si zoufat nad svou vychovatelskou neschopností. A to jsem při tom učitelka...Ach jo...Aspoň tedy vím, že v tom nejsem sama.
Jinak děkuji za milé čtení. Téměř denně zjišťuji, zda není na Rodině další" Silný" příspěvek.
Majda
  • 
20.7.2001 21:40:55
Ahoj Magdo
Platí jedno okřídlené přísloví: "Nikdy neříkej nikdy!" a ve výchově platí dvojnásob.
Víš, jaký průšvih nastává, když první dcera splňuje téměř všechny představy a vyhlášení, jaké že budou MOJE děti vzorné? To pak chodíš jako pávice mezi všemi těmi maminkami, jejichž děti se zrovna zmítají na zemi v záchvatu vzdoru. A tehdy jsem si nejen pomyslela, ale i vypustila z úst, že MOJE děti NIKDY....
Příroda (nebo kdo či co ) se na mi pomstila v osobě druhé dcery.
Ahoj a pevné nervy.
A z Těch, co ještě NEVÍ si nic nedělej. V tom lepším případě poznají také jednou, zač je toho loket.
S.
 Příspěvky 17 z 7 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.