| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O náušnicích a síle ženství

 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]
Bachratka
14.1.2018 7:22:31
Mně taky nenechali píchat uši, že si to rozhodnu sama. A jsem za to ráda, protože mi to nikdy nevadilo, nosím jine šperky a vadila by mi díra v uchu. Nikdy bych si nenechala nic propíchnout nebo tetovat. Takže bych to nechala na dítěti, někdo ma propichane celé uši a někdo nesnáší bolest a nenechal by si uši píchat.
KM
  • 
10.11.2008 22:03:10
Taky jsem dceri nedala pichnout usi. ALE - ted jsou ji 4 roky a jedine, co si k vanocum preje (a prala si to uz loni), jsou nausnice. Ze k nim patri pichle usi jsem ji nalezite vysvetlila a doufala, ze si to rozmysli (jsem trosku matka sadistka). Ale kdepak - "mne nevadi, ze to bude chvili bolet, jen kdyz budu pak moct nosit nausnice". Priznavam, ze jsem necekala, ze si o ne rekne tak brzo a tak durazne. Ale nez dalsi rok poslouchat o nausnicich, tak to je holt Jezisek letos prinese :-). Taky jsem nebyla velky priznivec "trapeni miminek", ale ted zpetne to uz nevidim tak radikalne.
1.1.2003 12:28:14
Štve mě, že někdo sbírá přezdívky na jiných webech a potom se s nimi tady prezentuje.... tohle už je druhá. A zrovna moje.
Lotka
  • 
1.1.2003 12:14:40
Já jsem měla náušnice jako dítě od malička.Mojí sestře píchali uši jako větší a strašně u toho brečela,co brečela,řvala,opravdu děs.
Mojí dceři jsem nechala píchnout uši až po pátém měsíci,dříve to nechtěli u dětského doktora dělat a ani nás nebrali radši dovnitř a holčička taky brečela(ale méně,než sestra).Ted jsou dceři 4 roky a náušnice vyndala,že je nosit právě ted nechce.
Ovšem byla jsem překvapena,že v cizině,je na tento "zvyk"u nás jiný názor.Považuje se to za zásah do osobnosti dítěte.Byla jsem překvapena,když přijel můj kamarád z Ameriky a divil se,že jsem nechala dceři píchnoutuši bez jejího souhlasu.To samé ve Švédsku.Zvláštní.
Nevím,co je lepší.
Jiný kraj,jiný mrav.Nevím,jestli je to tedy správně a v pořádku.Zdravotní problémy jsem já žádné nikdy díky tomu neměla a dcera zatím snad taky ne.Hojení probíhalo v pohodě,žádný problém.
Já byla spíše ráda,že jsem měla náušnice od mala a nemusela jsem jak některé kamarádky podstupovat píchání až v dospělosti.No nakonec je vidět,že ani zde každá rodina není pro.
Irena Hurkova, dcera 4 mesice
  • 
1.1.2003 11:48:11
Prosim, poradte nam nejake dobre pracoviste v Praze, kde provadeji nastrelovani nausnic miminkum. Dekuji.
Helena, Kačka(15 měs.)
  • 
8.3.2002 10:06:21
Ahoj všichni.Podělím se s Vámi o můj názor o píhání uší.Když se mi narodila dcerka, vůbec jsem o naušnicích nepřemýšlela, nepokládám to za nějakou povinnost či symbol, který má mít každá holčička.V prvním půl roce jejího žiovota jsem donekonečna slyšela otázky a údiv " jé ona nemá naušnice a kdy jí je necháte dát".Doopravdy mi to už lezlo na nervy, jako by to byla národní tradice, že holka musí mít propíchlí uši.I názor, že si tu bolest nebude pamatovat neni správný, ale je to každého věc.Moje Kačenka je velmi živé dítě a od miminka si za všechno tahá, tak nevim jak by to dopadlo, kdyby měla něco v ouškách.Mám názor, že až z toho bude mít rozum a příde, že chce mít uši propíchlé, domluvíme se co dál.Doopravdy to považuji za to poslední co by mi vadilo nebo co bych chtěla udělat.Do dnes jí říkají, že je kluk, i když má holčičí výraz, ale každý koukne na uši a je to hned kluk.Takže nedejte jen na to, že by se to mělo, ale uvědomte si že v ušním boltci jsou důležié akupresurní body a že každá hoka si to později rozhodne sama, jestli jo či ne.Helena
Adéla + 1 dcera
  • 
26.2.2002 22:09:02
My jsme dali propíchnout dceři uši ve 3. měsících a žádný problém jsme neměli a ani nemáme.
Fakt je, že máme skvělou doktorku , která dceři uši píchla a navlékla naušnice během pěti minut! Opravdu to byl mžik. Dcera plakala, ale spíš , že se lekla co se s ní děje než , že by jí to bolelo ,protože jakmile jsem jí pochovala , tak přestala brečet a byla v pohodě.Doktorka použila klasickou jehlu. Uši nezhnisaly , natírala jsem jí je 2x denně lihem po dobu jednoho týdne a pravidelně jsem jí s naušnice hýbala , aby jí nezarostly taky asi po dobu jednoho až dvou týdnů. Dceři jsem je dala píchnout , protože si nic nebude pamatovat. Já nemám ráda bolest a jakýchkoliv injekcí se bojím , takže jsem vděčná , že to rodiče vyřešili za mě a uši mi dali píchnout jako malé, protože bych se k tomu nikdy neodhodlala a to by byla škoda.
Adéla
Monika + Terezka - 4měsíce
  • 
26.2.2002 0:57:02
Rozhodovala jsem se ,jestli dát Terezce naušničky nebo ne.Děkuji za názor,taky si myslim,ze nastřelení naušniček je nejméně bolestivé.Čeká nas to v nejbližší době,budu trošičku klidnější...

Monika s Terezkou
Jana
  • 
21.2.2002 16:55:42
Ahoj, ja si dala pichnout usi v 23 letech - asi pred peti mesici a mela jsem z toho opravdu velikou radost. Myslim, ze je fajn, ze mi rodice v tomhle nechali moznost se rozhodnout. Mne do tehle doby vyhovovalo, ze jsem byla zcela "prirodni" :-)
Iveta
  • 
20.2.2002 22:08:56
Hurááááá,konečně jsem objevila tak spřízněné duše jako jste Vy.Mám 8-měsíční dcerku a pořád jsem odkládala píchnutí uší,až jsem se rozhodla odložit to až na dobu ,kdy se bude moci rozhodnout.Nevěděla jsem ,jestli nedělám chybu.Teď to vím:nedělám.Připadalo mi totiž zbytečné aby kvůli parádě to moje spokojené miminko trpělo.Takže ještě jednou:huráááá a díky za Vaše názory.
 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.