| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdravotní a očkovací průkaz není zbytečný

 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]
Tina-tina
11.4.2009 23:40:46
Dobrý den,
v lednu se mi narodil chlapeček, ale v porodnici Brno-Bohunice mi žádný průkaz nedali. Poté co jsem se dotazovala, zda snad nezapomněli, sdělili mi, že už průkazy nedávají.
Kde bych si mohla tento průkaz zakoupit?
Děkuji za odpověd. MB
Líza
3.12.2007 15:58:30
Možná sestra předpokládá, že jsi-li dostatečně svéprávná na to, aby ses rozhodla pro očkování proti klíšťovce, jsi dostatečně svéprávná i na to, aby ses v patřičném termínu dostavila.
Danny
  • 
3.12.2007 15:31:45
Nám řekla sestra, že klíšťovka je nepovinná, takže si mám sama hlídat další termín. Teď máme až za ten třetí za devět měsíců.Nepošlou žádnou pozvánku. Zvláštní, musím to tři čtvrtě roku nosit v hlavě. Hlavně že se to platí. Přece,zvlášť když to je placené očkování pacientem měli by mít zájem, aby přišel a nezapoměl,za aplikaci se platí stovka.
  • 
28.10.2001 23:12:14
Diano, chtěla bych tě poprosit, jestli bys mě nesehnala a neposlala očkovací průkaz na mou adresu, třeba na dobírku, mohli bysme se domluvit. Do této doby jsem dvakrát navštívila porodnici a neuspěla. Prý jich mají málo. Zkoušela jsem to přes známou a taky to nešlo. Ve Státním zdrav. ústavu mě dali adresu, kde si mám podat stížnost na porodnici. Oni průkazy rozesílají jen porodnicím a ty jsou povinni je mít. Jenže já tu stížnost vidím jako poslední možnost, protože v porodnici byli všichni příjemní a ochotní a dobře o mě pečovali. Diano, jestli ti to nevadí, tak mě prosím tě kontaktuj.
Eva, syn 14 měsíců
  • 
30.9.2001 23:14:38
My ho v porodnici také nedostali a nepomohli ani známí, tak jsem si ho půjčila od kamarádky a kompletně opsala na PC, co šlo, tak ofotila (přední a zadní stranu modře - barevně) a máme originální průkaz na první pohled zcela stejný jako jiní... (a stál nás 25,- Kč za to barevné ofocení.
Hana, 2 kluci
  • 
4.8.2001 23:08:11
Bohužel z Moravy, ale ve Státním zdr. ústavu mě řekli, že mě ho musí dát v porodnici, kde jsem rodila, ať to ještě jednou zkusím. Když ho nedostanu, tak mám zavolat na Ministerstvo zdravotnictví. Ale nárok na něho je podle zákona. Uvidím. Snad se tam příští týden dostanu. Mám to dost daleko. Rodila jsem v Boskovicích a jinak to tam bylo strašně fajn. Můžu všem doporučit. Perfektní lidi i prostředí.
Lada, David 4 roky, Simonka 2 měsíce
  • 
27.7.2001 21:53:33
Simonka taky velký průkaz nedostala, protože se rodilo o sto šest a jednoduše nebyly. Zavolali jsme do porodnice, že jej nemáme a rádi bychom a oni nám řekli, že si pro něj můžeme kdykoliv přijít. Jinak je průkaz opravdu bezva člověk má možnost porovnávat a vzpomínat.
Diana
  • 
27.7.2001 15:06:15
Jestli jsi z Prahy a máš o ten velký očkovací průkaz zájem, dej mi vědět, mohla bych Ti ho sehnat (dělám v porodnici). Diana
Jana, dvě dcery
  • 
18.7.2001 21:51:33
Ahoj,
mně se stalo, že jsem tento velký zdravotní průkaz své druhé dcery /1,5 roku/ ztratila při stěhování. Prostě byl blázinec a najednou průkaz nikde. Převrátila jsem všechno vzhůru nohama a nic.
Dost mě to mrzelo, také jsem děti navzájem porovnávala a říkala si, že jednou budou mít památku, až budou starší. Naštěstí moje dětská paní doktorka mi vyšla vstříc a opatřila mi průkaz nový ve spolupráci s jeho vydavatelem /uveden na poslední stránce./ Zkus se případně pozeptat rovnou tam, případně zkus kontaktovat některé dětské lékařky/lékaře - někteří prý mají pár průkazů prázdných "do zásoby" pro případ ztráty...
Držím palce
Jana
Mirka
  • 
18.7.2001 14:53:44
U nás byl trošku problém - syn byl po porodu původně na matrice ohlášen jako mrtvý, pak jako určený k osvojení, ale protože jsem odmítla podepsat příslušné papíry, tak jsme nakonec dostali domů zdravé a živé dítě - nepochybně naše - jenže "bez papírů". Přišli jsme i o vítání občánků i křtiny - prostě jsem byla ráda, že po urputném boji s úřady uznali řvoucího, kakajícího a čurajícího chlapečka za živého... Očkovací průkaz nám tehdy nevystavili, ale naše paní doktorka - jeden z nejhodnějších lidí, které znám - nám řekla, že v každém větším městě je "očkovací" centrum, které má na starosti pozvánky dětí na pravidelné očkování. Dělají tam agendu tohoto typu - u nás bylo sporné očkování proti TBC - a průkaz a veškerou dokumentaci nám vystavili tam. Takže: na pozvánce, která vám na očkování příjde domů, by měla kromě razítka Vaší paní doktorky, být i adresa tohoto centra. No a nebo si požádej o zdarvotní průkaz - ten se platí a průběžně se do něj píší kontroly, léky, alergie...Tedy všechno, co o dítěti potřebují vědět nejrůznější instituce.
 Příspěvky 110 z 17 [Dalších 7 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.