| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zdokonalujeme ruce i nohy

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
31.1.2002 10:32:28
Ahoj já jsem měla také problémy s průjmem 14 dní před porodem a pak ještě dalších 6 měsíců. Smectu jsem si rozředila podle návodu s vodou a vmíchala do ovocného jogurtu. Jinak souhlasím. Je to hnus. A bez šklebení by to bez jogurtu asi nešlo. Petra
  • 
30.1.2002 13:54:35
Moc zdravím Káču i ostatní maminky!

Jak tak čtu tuhle debatu o nemožnosti polykání (a vůbec podávání) Smecty, musím reagovat. Jednou, když jsem měla průjem a můj lékař mi předepsal Smectu, poradil mi ji jednoduše zamíchat do oslazeného čaje nebo ovocného džusu/šťávy a vypít. Je to myslím ten nejjednodušší způsob jak Smectu úspěšně zamaskovat a dostat ji bez šklebení a nepříjemných pocitů do žaludku. Užívání u miminek neznám, ale myslím, že by možná nebylo od věci Smectu zkusit přidat do sladké šťávičky, kde je téměř nerozpoznatelná (samožřejmě záleží na poměru namíchání), pití je jen trochu zkalené.

Přeji Kačence, Adámkovi i Skokymu mnoho úspěchů a doufám, že se zase ozvete a budete pokračovat v psaní. Už je to dost dlouho od posledního příspěvku.

Ahoj Veronika
  • 
8.6.2001 21:33:03
Prejeme Adamkovi k narozeninam vsechno nejlepsi a rodicum, aby z neho meli jen samou radost.
Cteme povidani od zacatku, protoze nase miminko (teda jsou to jeste miminka :-o) je skoro stejne stare.
ika
  • 
7.6.2001 21:37:38
Milý Adámku prejeme ti k narozeninam hodne zdravi, stesti a at ti jde v živote vsechno tak pekne jako ti slo tvuj prvni rok.
My jsme oslavily Vojtiskovi narozky na Kanarskych ostrovech a pak jeste doma s jednou babickou a pak s druhou babickou a tak se vojtik naucil sfoukavat svicku, ktera se mu z cele oslavy a ze vsech darku libila nejvic, teda i s dortem, kdyz se do neho mohlo sahat.
Let trval 5 hodin a ma obava z nej byla opravnena. Vojtiskovi rostl prvni zoubek...Jinak beha jako vitr,umi se i zdvihat a povida a povida. Taky se zacal vztekat. Obcas si rekne "e e" .Co vy ? Mejte se rodinko moc hezky a krasne si to vyroci oslavte. Pa Lenka a spol.
  • 
1.6.2001 14:38:02
Já pro Ondru Smectu občas používám (asi od doby, kdy mu bylo 2,5) - jako nejschůdnější způsob podání se u nás ukázalo zamíchat ji do rozmačkaného banánu.
  • 
31.5.2001 15:01:52
Ahoj Soňo,

výběr kočárku jsme měli vělice jednoduchý. Hluboký kočárek PegPerego jsme zdědili po synovci, který se v něm vozil v r.93. Pak byl schovaný ve sklepě a než se narodil Adam, tak jsme ho opět vytáhli na čerstvý vzduch. Nyní už ho nepoužívám a je opět schovaný v garáži. Nedávno jsem ho vytáhla na jednu vyjížďku a pak opět schovala. Adámka jsem měla přivázaného na kšírech, ale i tak se mu strašně líbilo rozhoupat kočárek tak, že kolečka šla do vzduchu....
Takže nyní se Adam vozí nebo si sám tlačí Maxi-Taxi Tico. Když byl mrňavý, tak jsme na podvozek Maxi-Taxi připevnili autosedačku Maxi-Cosi Citi a byl z toho mini-kočárek. Báječná věc do auta a následné kratší pochůzky po městě, k doktorce apod. Když ze sedačky vyrostl a uměl už sedět, na podvozek se připevnilo polohovací sedátko a jsou z toho golfové hole.

Všichni si to pochvalujeme, nemusíme se ohýbat, rukojeti jsou (i pro nás vyšší postavy) dost vysoko. Sice jsme už objevili pár maličkostí, které by se mohly vylepšit - např. kolečka na hladkém povrchu (leštěné dlaždice apod.) špatně zatáčejí, takže je lepší mít je zaaretované, jezdit jen rovně a do zatáčky otočit celý kočárek. Popruhy jsou okolo pasu a mezi nožkama, ještě bych tam přidala popruhy přes ramena. Sice nechci Adama v kočárku úplně znehybnit, ale má někdy dny, kdy s ním šijou všichni čerti a různě se vrtí. To by ani tak nevadilo, ale on se rád vykloní do strany a za jízdy sahá prstíky na přední kolečka, což se mi pochopitelně moc nelíbí...
Kdyžtak se koukni na www.maxi-cosi.nl, tam to všechno pěkně uvidíš, nebo na stránky českého dovozce www.libfin.cz :o)

Snad jsem Ti trochu pomohla.
Ahoj Káča
Soňa
  • 
29.5.2001 22:18:45
Ahoj Káčo,
ráda bych Tě poprosila o radu. Vím z Tvých předchozích příspěvků, že jste oba vysocí. Mohla bys mi dát tip na kočírek, který nyní používáte? Podle fotky se mi zdá, že Vám vyhovuje výška rukojeti. Díky¨Soňa
alice
  • 
26.5.2001 3:29:16
Ahoj Kaco,

No, to jsem netusila, ze vozite dite v autosedacce celem k sedadlu.
My jsme vozili takto dite jen jako mimino v takove te male autosedacce, ktera se da pridelat i na podvozek od kocarku, ale ta je jen do deviti kg. Potom jsem si poridili od 9-25 kg . Nevidela jsem nikoho, ze by vetsi dite vozil obracene k smeru jizdy. To se nedivim, ze jizda v aute dite nudi. To je asi ten vas kluk moc hodny. Nase certice by tak sedet nechtela.... Stejne jako ji pripoutat pasem v letadle :-(((
Ohledne Smecty . Nase Ceska pi doktorka nas pred odletem vybavila Panadolem Baby a Smectou - prirodne cisteny jil s vysokou vazebnou kapacitou, ktery je schopen vazat se s hlenem sliznice zaziv. traktu a zvysuje tak jeho kvalitu a mnozstvi. Pouziva se k lecbe prujmu deti a dospelych. Ale pouzila jsem ho jen jednou/ chtela jsem, ale dite ho nechtelo vubec polknout. Dcera nebyva nemocna, tak nemame zkusenosti s leky, ale kdyz Smectu neznas, tak to nech plavat zdravi Alice
  • 
24.5.2001 15:31:25
Ahoj Libore,

děkuji Ti za upozornění, doktorka v Praze nás vybavila Paralenem a také mě upozorňovala, že Acylpyrin NE. Místní Health Visitor mi to také říkala, takže osvěta funguje doma i tady, což je dobře. :o)

Banán na průjem u Adama zabírá bezpečně a má ho i moc rád - jen stačí vzít banán do ruky, Adam to uvidí a hned začne natahovat ruce a hučet.

Měj se pěkně,
Káča
  • 
24.5.2001 15:22:21
Ahoj Alice,

my Adama vozime v sedačce proti směru jízdy a vůbec neplánujeme, že bysme ho otočili, aby koukal dopředu. Sklopit sedadlo, tedy asi nepůjde, ledaže by koukal do kufru ;-) Myslím ale, že se to postupem času zlepší, teď už křičí méně (aspoň se mi to zdá).

Ráda bych Ti odpověděla, jaké máme skušenosti se "Smektou", jenže já nevím, co to je... Můžeš mi prosím poradit?

Ahoj Káča
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.