| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dopis Hnutí za aktivní mateřství adresovaný MF Dnes

 Příspěvky 15 z 5 
3.6.2007 19:05:25
Mě ten článek přijde naprosto logický. Někdo nás nutí nějak rodit a zdůvodňuje to komplikacemi. Ale nikoho nenapadne, že spoustu komplikací vytvoří právě zdravotnický personál svým "citlivým" a "preventivním" přístupem. Mě předčasně píchli naprosto zbytečně vodu, ještě jsem nebyla otevřená, celou noc jsem zbytečně trpěla jako zvíře a ráno už jsem neměla sílu své dítě porodit sama a de facto ho ze mě násilím vytáhli, čímž mě natrhli až kam. Odnesli ho a chovali se tak "citlivě", že druhý porod jsem přijela absolvovat s tak bojovým výrazem, až hrůza. Naštěstí jsem natrefila na osvícený personál a taky to šlo samozřejmě rychleji, což jen uvítali. Teď když čekám své třetí opravdu přemýšlím nad tím jestli se s doktorama pohádám dopředu nebo jak si vybojuju svoje právo v klidu porodit, protože spoléhat na to, že po šesti letech půjde porod zase rychle, nelze. A ono to lidské chování a braní rodičky jako partnera a ne jako nesvéprávné slepice opravdu chybí. České zdravotnictví má sice kvalitu srovnatelnou se zahraničím, ale taky spoustu socialistických zvyků a spoustu zbytečných "preventivních" opatření. Takové to ustrašené "co kdyby", které nastane v jednom případě ze sta. Článek prostě mluví o situaci jaká je a pokládá některé z otázek, které tady nikdo nepoloží. Zastánci nemocnic křičí o bezpečí a rizicích a tak, ale nenapadne je, kdo ta rizika mnohdy vytváří svým přístupem. Já bych třeba byla ráda, kdybych si v naší demokratické a svobodné zemi mohla vybrat, jestli budu rodit doma, v porodním domě nebo v nemocnici. Teď ale nemůžu. Buď musím nesmyslně bojovat a nebo volit nutné zlo. A to se mi jako svobodnému člověku nelíbí.
3.6.2007 16:29:18
Když ty jsi tak zodpovědná, tak se běž nechat ponižovat do nemocnice, udělej ze sebe chudáka - nesvéprávnou pacientku, která poslušně plní příkazy personálu, nechá do sebe nacpat kdejaké léky a farmaka a napíchnout kdejaké hadičky, nechá se naříznout, nechá si propíchnou plodovou vodu, nechá se uvázat na záda, nechá si odebrat dítě po porodu a pak nechá zodpovědně dítě naočkovat vakcínou, která je v zahraničí považována za nebezpečnou a neaplikuje se vůbec. Pokud Ti to vyhovuje, tak prosím. Nestarej se ale o volbu zdravých, svéprávných a sebevědomých žen, které nejsou ochotny takto rodit a které se radši chtějí řídit svými pocity a přirozenými instinkty a také doporučeními WHO, neboť se domnívají, že porod je něco přirozeného, stejně jako zplození dítěte a že rodička není nemocný pacient.
Andrea
  • 
3.6.2007 15:49:39
Fuj, je to neskutečné,kam až vede komplex pomocného personálu. Na to vám může skočit jen nezodpovědný šílenec.
Andrea
  • 
3.6.2007 15:49:30
Fuj, je to neskutečné,kam až vede komplex pomocného personálu. Na to vám může skočit jen nezodpovědný šílenec.
Andrea
  • 
3.6.2007 15:48:34
Fuj, je to neskutečné,kam až vede komplex pomocného personálu. Na to vám může skočit jen nezodpovědný šílenec.
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.