| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Být, či nebýt vegetariánem?

 Příspěvky 110 z 96 [Dalších 86 >>]
Lesana
  • 
17.11.2011 17:26:46
Jenže i šimpanz svůj jídelníček obohacuje o živočišné zdroje - termity, hmyz, někdy i kočkodany, mláďata paviánů atp.
cony
  • 
29.3.2010 10:38:11
Děkuji za příspěvek, mluvíte mi z duše. Já taky začala ze zdravotního hlediska, nejdříve jsem přestala jíst obiloviny, škroboviny, po několika dnech velmi důsledně - i nudle v polívce. Později jsem začala omezovat maso a nyní jsem po několika měsících téměř čistý vitarián - jím pouze ovoce, zeleninu, ořechy, semena, mléčné výrobky jen velmi omezeně a nepasterizované, jen jako ochucení salátů. Změna, která nastala, se nedá vypovědět. Tak dobře se cítím, jak na těle, tak na myšlení, že mi ta změna přijde jako zázrak. Pořád nechápu, proč lékař svému pacientovi neřekne: Nejezte škroboviny - zakyselují,/nebo maso - usazuje se z něj v těle, v kloubech kyselina močová, mléčné výrobky - zahleňují a způsobují alergie/. Přišel by tím o své pacienty, zdroj svých příjmů.
Cony
  • 
29.3.2010 10:02:19
Dovoluji si oponovat, člověk, jak jistě víte blízký příbuzný primátům je plodožravec - frugivor. Nebo jste viděla v zoo jíst šimpanze flákotu?
Nejblíže stravováním jsou frugivorům vitariáni. Stačí si najet na www.vitarián.cz. Preferují syrovou stravu, živou, organickou, která zajistí organismu dostatek jednoduchých cukrů, živých enzymů, aminokyselin v té nejednodušší formě, tělo nemá žádnou práce s jejich zpracováním.
Jarma (dvě děti)
  • 
29.7.2008 14:01:37
Mozzarelu určitě, Balkán je asi slanější. Ale tříletému dítěti bych se to občas dát už nebála.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
29.7.2008 8:54:28
Ahoj, já parní hrnec mám. Ze začátku jsme ho používali hodně, takové to počáteční nadšení jako u všeho. Máme hrnec na 3 patra, takže se dá vařit např. brambory+ zelenina. Po čase jsme ale zjistili, že nám asi klasicky vařené brambory chutnají víc, hlavně ty starší, takže teď vařím jen občas, často jen zeleninu, brokolici atd. Je to pohodlné v něm vařit, zapne se a jde se od toho. Ale já vidím nevýhodu v tom, že se tam nedá moc solit, resp. když se osolí, tak to stejně není slané, sůl steče dolů. Ale pro děti nebo občas je to dobré.
28.7.2008 13:50:40
Zdravíčko maminky, nemáte některá z vás zkušenosti s parním hrncem? Uvažuju o koupi, ale ráda bych znala názory ostatních kuchařek. Moc díky
kajka
  • 
24.7.2008 17:36:44
Holky, muzou trilete deti syry typu Mozzarela nebo Balkan?
  • 
17.7.2008 16:35:56
ráda bych reagovala na to,že učitelky v mš jinou stravu netolerují.Sama jsem učitelka ve školce tak najednu stranu chápu,že když má někdo něco jiného ostatní to chtějí také,ale když učitelka věc správně vysvětlí nemusí být problém.Vem te si dítě s bezlepkovou dietou to se v mš také stravuje jinak a mosí si jídlo z domova nebo alespoň tak jsem to zažila abych pravdu řekla do školky s takovýmhle přístupem bych stejně své dítě nadala a musím říct že vtéhle věci je to jen o přístupu a domluvě.Já osobně se spíš obávám toho(zatím děti nemám tak nevím,setkala jsem se již z vegetariánskou rodimou)že dítě tím že to uvidí u ostatních to bude chtít také.Jsem ráda,že po přečtení vaše ho článku vím,že vegetariánství a těhotenství není problém dík Tereza
30.12.2007 19:31:07
Dobry den,

pro svou bakalarskou praci (sociologie - UK) hledám několik vegetariánských párů, ochotných se se mnou v cca hodinových rozhovorech podělit o zkušenosti s výchovou svých dětí (k rozhovoru postačí účast jednoho z partnerů). Tyto rozhovory by sloužily pouze pro účely mé práce a na vaše přání mohou být anonymizovány. Platí po celé ČR - ráda za vámi kamkoliv přijedu :). Odměnou vám budiž dobrý pocit a balíček výrobků z ekologického zemědělství.
Pro další informace mne prosím kontaktujte na e-mailu vegetarianstvi@seznam.cz. Diky! :)
kaktus
  • 
24.4.2007 12:35:22
souhlasím, nevím proč se na mě tak divně lidi dívají, když jdu na procházku s brokolicí...
 Příspěvky 110 z 96 [Dalších 86 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.