| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zoubek

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
Eva dve deti
  • 
27.6.2003 22:59:20
bylo by to urcite skvele .Umim si predstavit nadšene reakce rodicu kteri nemaji na na nakladne hracky a presto by si jejich deti mohli vyhrat.Skvely napad.
  • 
25.11.2002 10:51:51

Ahoj !
Mela bych dotaz na Kacu Skokanovou ohledne knihovny hracek v Anglii.
Zajimalo by me trichu podrobneji jak to funguje, jestli je to jen pro mimina a batolata nebo i pro starsi deti a jestli je o tuto sluzbu v Anglii zájem.
Mozna by nebylo spatne zavest to i u nas. Me se to moc libi a mela bych chut to zkusit zrealizovat, ale potrebuji sehnat nejake informace.

Dekuji a pozdravuji Adamka.
Denicek e-miminko byl skvělý!!!!!!
Jana
Káča S.
  • 
24.4.2001 21:30:39
Ahoj Alice,

když jsem s Health Visitor probírala očkování, které Adam má a nemá, tak se nad očkováním proti TBC podivila asi stejně jak píšeš. V Anglii se proti TBC neočkuje, pouze když "hrozí nebezpečí" v rizikových skupinách. Tak nějak to nazvala. No asi se jim to trochu vymklo z rukou, z novin i z TV jsem nedávno dozvěděla, že už mají přes 35 potvrzených případů TBC v jedné škole. Přes 2.000 dětí musí na prohlídku a bohužel jedna šestiletá holčička i zemřela. Smutné zprávy.

Ahoj Káča
Káča S.
  • 
24.4.2001 21:21:01
Ahoj Jitko,

máš pravdu, "nahatá" miminka mě i Skokyho šokovala. Zrovna nedávno jsme jedno takové "ukázkové" viděli ve městě. Maminka tlustý vlněný svetr až ke krku a miminko (maximálně 1 měsíc staré) mělo holé nožičky, jen krátké plátěné kalhotky, které zakrývaly plenku. Žádné ponožky, botičky, natož nějaké punčocháče nebo dlouhé kalhoty! Teploměr ukazoval asi 8°C a foukal příšerně studený vítr. Sparťanská výchova už od narození...

No, já Adamovi čepici i bundičku dávám, i když mezi místními miminky vypadá asi dost divně.

Měj se pěkně "sousedko"!
Káča
Káča S.
  • 
24.4.2001 21:07:22
Ahoj Hanko,

jen malou poznámku k té vodě - Skokyho maminka nám kdysi dělala rozbor i pražské vody. Složením minerálů byla dokonce lepší pražská voda než jedna balená voda (srovnávali jsme s hodnotami na etiketě na láhvi). Radši nebudu jmenovat vodu, nebo mě zažalují... :-) Hodnoty dusičnanů v pražské vodě byly 25 mg, takže jsme ji jen z toho důvodu pro Adámka nepoužívali (limit pro kojence je 15 mg/l). Takže česká vodička z vodovodu není zas tak špatná :)))

Káča
  • 
23.4.2001 2:40:54
Mila Jitko,
Moc zdravim a mam stejnou zkusenost s ,, otuzovanim" deti, ale ne v Anglii, ale v Japonsku. Take jsem si vsimla, jak malo zdejsi deti oblekaji. V lednu je tady zima a fouka ledovy vitr ze Sibire a mistni Japonky vozi sve potomky na lehkych golfacich i novorozence bez cepice a ponozek. Uplne jsem se zdesila, kdyz jsem to videla. Kdyz jsem se pak ptala jedne z nich, tak rikala dajdzobu, to je dobry, tak je asi otuzuji.
Tak Anglicanky taky sve deti takto od mala otuzuji . No mej se pekne ahoj Alice
  • 
22.4.2001 22:03:09
Milá Káčo, ke čtení emiminka se dostávám občas a vlastně stále méně, ale o to víc si ho vychutnám. Popis života s miminkem sám o sobě mi přináší uspokojení, že v tom nejsem sama (jé, to jsem řešila taky... a to taky...)a když se to vše odehrává na kulisách mé milované Anglie, je to ještě zajímavější. Přimlouvám se, aby ses s ostatními podělila o další zážitky a odlišnosti, které Vás potkají.
Zdravím celou rodinu.
  • 
22.4.2001 21:50:57
Ahoj Káčo,
konečně jsem se po delší době podívala na eMIMINKO a zjistila jsem, že jste se přestěhovali do Birminghamu. My žijeme v Cheltenhamu, což je od Vás asi 40 minut autem. Mám téměř stejnou zkušenost s anglickým systémem jako Ty. Když jsem sem přijela, bylo Honzíkovi 2,5 měsíce (porod a jeho první měsíce jsem si pro jistotu odbyla v Praze). Chvíli jsem byla dost zoufalá, protože Honzík byl tak maličký a já byla na všechno úplně sama (s manželem, který je celý den v práci). Pořád jsem ležela v "chytrých" knížkách a protelefonovala spoustu peněz do Prahy k rodičům. S Health Visitor mám jenom dobré zkušenosti, horší jsou lhůty na vyšetření u odborníka (třeba na vyšetření Honzíkova sluchu jsem čekala skoro 3 měsíce, stejně tak dlouho jsem čekala na kontrolu u pediatra). Stejnou zkušenost mám s vodou a kašemi - ty si vozím z Prahy ve velkym a vzhledem k místním cenám si občas přivezu i plínky nebo mléko. Nezmínila jsi se o tom (a určitě jsi si toho taky všimla), jak Angličani oblíkají děti - pro mě to byl jeden z největších šoků - venku je taková zima, sama mám teplou bundu a šálu, a oni nechají třebas i to čerstvě narozené mimčo bez čepice, bez botiček...
Káčo, kdybys potřebovala s něčím pomoct nebo poradit, tak mi napiš! Budu moc ráda! Zatím ahoj a ať pěkně rostete!
Jitka
  • 
19.4.2001 6:18:22
Ahoj Kaco,
Zaujal me prispevek hlavne o kasich, protoze my zijeme v Japonsku a ten zdejsi jidelnicek malych deti je totalne odlisny od nasich zvyklosti. Taky,kdyz jsme sem prileteli pred rokem a pul, tak jsem resila stejny problem . Kase zde neprodavaji. Pritom vyrobky fy Nestle tady maji, ale o kase by asi nebyl zajem, tak jsem to resila tak, ze jsem rozvarila ryzi a pridala zdejsi susene mleko, ale kazdy den to je fakt silene, tak nakonec nam privazeji kase vsichni cestovatele, kteri sem jedou. Ale nase holcicka ma nejradeji Sunarky, tak je i vozime, kdyz jedeme domu. S ockovanim jsme to vyrezili tak, ze do osmi mesicu mela dcera individualni ockovaci plan u nas a po osmi mesicich, kdyz jsme prijeli na dovolenou do Cech nam pi doktorka podle planu dceru preockovala a to same v zime. V Japonsku funguje ockovani zcela jinak. Tady se zdesili, kdyz ma kamaradka, ktera zde porodila chtela dite ockovat v porodnici proti TBC! Taky zde neni zadna asistentka, ale kazdy chodi bud na detskou kliniku nebo jen na mistni zdravotni kliniku asi k nasemu obvodakovi. Jiny kraj, jiny mrav s tim mas pravdu. No preji dalsi pekne zazitky a hlavne , aby nemoci bylo co nejmin!
ahoj Alice
Hanka, Daniela 10 m.
  • 
18.4.2001 21:22:25
Věci, které jsem si přečetla mě dost udivují! Plavání s kojenci považuji za skvělou věc a jsem ráda, že se malá vody nebojí a dokáže se potápět. Chodíme také do bazénu v době, kdy je volné plavání a ještě nikdy jsme nebyli v bazénku pro malé děti sami! Opravdu jiný kraj.....

Stejné je to s vodou. Možná mají v Anglii mnohem lepší vodu než u nás, že dávají i malým kojencům vodu z kohoutku. To nemohu posoudit.

Jídelníček pro dítě mě doslova šokoval. Malá pije 2x denně mléko, dostává zeleninku, občas maso - nevím, ale u nás se považuje vaječný bílek za alergizující potravinu, nevhodnou pro dítě do jednoho roku, tak jak je to s těmi míchanými vajíčky!?. Připadá mi, že své dítě krmím mnohem zdravěji, než je uvedeno v knížce. Také dávám večer kaši a často je střídám, aby si Danielka nezprotivila jednu chuť.

Je to asi dost těžké takhle se přestěhovat. Rozhodně Ti přeju mnoho úspěchů při řešení takovýchto problémů. Jen ta "knihovna" s hračkami pro děti se mi moc líbí. Tu bych u nás brala také. Hanka

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.