| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Obchodníci: Ať si děti u nás řádí!

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
Iva
  • 
12.10.2008 15:31:09
Je věcí každého člověka, zda přijde do obchodu s dětmi nebo bez nich. Ale nikdo nemůže obtěžovat druhého. Proč mají všichni poslouchat řev dětí ?

Každý zákazník, i ten bez dětí má nárok na svou pohodu při nakupování. Takže pokud si někdo neumí děti ukáznit, tak nemá v obchodě co dělat.
radka
  • 
10.6.2008 14:29:38
dvoulete dite muzete dat do vozicku sedet
Rena a Raďulka
6.2.2007 12:46:23
Bohužel se musím k této diskuzi vyjádřit, nedá mi to. Drazí bezdětní netolerantí spoluobčané "vychovaní" v dobách hlubokého totalitního režimu, který se na vás zřejmě doživotně podepsal. Nechcete se nad tím laskavě zamyslet a uznat, že malé děti se teprve vychovávají k tomu uby se uměly chovat ve společnosti. A pro zajímavost jejich nervová soustava je ve vývoji a za některé chování v určitých situacích nemohou! Jenže to byste asi museli vědět něco o vývojové psychologii dítěte. Ale to vás nezajímá, což mě nepřekvapuje, když se na vás vaši vlastní rodiče takto podepsali, protože buď jste se vy nevyvíjeli a nevyvinuli a nebo jste případy těch dětí přivázaných k té pomyslné židli. Odtud asi pramení ta obrovská netolerance a zloba. Těším se na vás znovu při nákupech.

A ještě něco, se vší slušností, obsluha je obsluha a je placená právě za služby zákazníkům proto tam je a když se jí tam nelíbí ať to nedělá, místo toho aby byla nepříjemná.

Petra, dcera 20 let
  • 
13.6.2006 10:34:10
Je v pořádku, když se děti chovají normálně jako děti, tzn. běhají, pokřikují a "zlobí". Ale ne všude. Od toho mají rodiče, aby je usměrnili a naučili ohleduplnosti k druhým. Nemusí to být nepříjemné jen prodavačkám, které toho hluku a shonu mají taky za celý den dost a ještě vědí, že když vaše dítě něco při honičce rozbije, budou to muset uklidit. Je to nepřijemné i pro ostatní zákazníky a to nemusí být jen nevrlí a nervózní lidé, ale střetu s vaším neposlušným potomkem se může obávat i těhotná maminka, staří lidé, člověk se sádrou na noze apod. Takže i když s živějšími dětmi je to určitě těžší(měla jsem štěstí, že dcera neměla nikdy sklony honit se s ostatníma dětma na zastávkách plných lidí, ani netrucovala v obchodech), snažte se, prosím, nechat ho vyběhat a vydovádět raději na zahradě, hřišti, parku, na výletě v lese a nákupy trochu zkrátit, aby se tam nezačaly moc nudit.
  • 
11.6.2006 22:35:36
Ahoj,
po přečtení téhle diskuse mám poněkud podivný pocit. Nevidím absolutně nic špatného na tom, že dítě je normální a tudíž zvídavé. Naprosto chápu, jak je někdy obtížné uhlídat ho mezi regály, ale nezaměňovala bych zvídavost za nevychovanost. Když budeme naše děti tzv. "vychovávat" - což v podání autorů některých příspěvků patrně znamená, že dítě nesmí běhat, mluvit a skoro ani dýchat - budou z našich dětiček uťápnutí neurotici, kteří se neustále ohlížejí na mínění druhých o sobě. Neříkám, že tzvc. "americká" volná výchova je naprosto ideální (každý extrém má své mínus), ale na rozdíl od českých dětí se malí Američani nebojí říct svůj názor a vědí, že bude respektován. Kdo z našich dětí si troufne říct ve škole paní učitelce, že se mýlí ? A kolik dětí, které to zkusily, si to "odskákalo" ????? Ty obchoďáky, to je jen první krůček - obchodníci se prostě musí smířit s tím, že lidé mají děti a zároveň musí nakupovat. Investice do zabavení a péče o děti se jim určitě vyplatí.
Eve
  • 
31.5.2006 19:41:18
to souhlasím obchod není hřiště,kdo neumí si fakany vychovat, nemá tam co dělat. když tam kolikrát jdu,ječí to tam, řve,lítá...vyliskat málo. máte si děcka vychovat, nebo je doma přivažte k židli když nejsou schopny se chovat normálně.
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
18.4.2006 11:09:05
mám dva kluky. většinou se mladší v obchodě veze a starší jde vedle nás. Ale jak zabráním tomu, aby se šel na něco podívat, když právě nakupuju, jak mu pak zabráním v tom, aby na celý obchod nekřičel: Mamííííííííí, podívej se na to autooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! A menší se sápe za ním a mám co dělat, aby něco neshodil, protože už má dost dlouhý ruky a uprostřed uliček mezi regálama je na paletách spousta věcí a musím jet těsně kolem regálů. A brzo se ani ten menší nevejde do vozíku, nosnost 15 kg jsme právě dosáhli a má dlouhý nohy a já se svou výškou už ho nemůžu vytáhnout.
Pak budou utíkat oba dva, každý jinam, k tomu vozík...
Kdo nemá aspoň jedno dítko, nepochopí ani řvoucí mrně, který má hlad, je mu horko, nebo ho to prostě nebaví, ani to větší, který se nudí a je zvědavý.
Ale to se netýká jenom prodavaček v obchodě a nevrlých nakupujících. Řidič MHD mi už několikrát přivřel staršího syna do dveří autobusu. Naposledy místo omluvy zavrčel něco o tom, že nebude hodinu čekat. Byl na konečné...
Chápu, že i je bolí hlava a mají starosti. Ale taky byli malí, taky zdržovali, řvali, na všechno chytali a zlobili. Tak si jich nevšímejme.
Jana, dva kluci
  • 
15.1.2006 16:54:11
Ondřeji, vy asi znate pana Fekara také osobně?
Vančurová,3děti,další na cestě
  • 
17.9.2005 0:23:30
Co Vám říká slovo "tolerance"?Já čekám čtvrté dítě a věnuju se jim.Rozhodně mají vychování,které Vám,bohužel,zřejmě rodiče opominuli dát,protože je vychovávám k toleranci k slabostem jiných.Pomohou staré paní s nákupem,hezky pozdraví,rozdělí se o bonbon,pomohou,když je potřeba.Z vlastní zkušenosti vím,že každé dítě je někdy unavené,nervozní nebo mu prostě není nejlíp.Třeba je po očkování nebo na něj leze chřipka.(POZOR!Argument,že pak v obchodě nemá co dělat neobstojí!I vy možná jdete do práce,když Vám není nejlíp.A když doma není z čeho vařit a babička není žádná,co má chudák mamča dělat?Nemůže přece nenakoupit a nechat je o hladu,že?)Taky je možné,že je dítko prostě jen zvědavé.Každé si v určitém věku musí všechno osahat,obtěžkat,pohladit a občas i něco nešikovně schodí.Pak to prostě mamina zaplatí,a jaképak copak...To se stane někdy i dospělému,že mu upadne lahev se šťávou nebo se roztrhne pytlík mouky,ne?A nikdo na něj proto ještě sprostě neřve!Taky nemám ráda,když je nějaké dítě rozmazlené a doma všechny tyranizuje,ale to nepoznáte z jedné situace z jednoho dne.Bohužel je dnes hodně dětí vychováváno penězi a dárky,a ne láskou.Přeji Vám,aby jste ji poznala.Vy!!!Protože láska je jedním z předpokladů tolerance.Možná někdy sama budete mít děti a pak sama poznáte,že vychovat je není vždycky jednoduché.A patří k tomu i ty nepříjemné chvilky v obchodě... Martina
Renča
  • 
26.8.2005 19:30:22
Milej medobedo.Tak s tebou teda vubec nesouhlasím.Já mám dvouletou holčičku a udržet ji v klidu aby na nic nešahala je skoro nadlidskej vykon.Poukud máš na mysli starší děti tak to chápu,ale malé děti jsou zvědavé a co vidí na to si musí šáhnout.Ikdyž připouštím,že je mi trochu trapně,ale co mám jako dělat?To ji mám jako připoutat,nebo co?
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.