| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Máme doma leváka

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
Pavel
  • 
23.6.2018 9:11:57
Dobrý den, mám stejný problém který jste měl Vy. Změnilo se to u Vás k lepšímu když jste se sám učil v pozdějším věku zpátky na levou?
Děkuji za odpověď.
24.5.2008 23:19:06
Jsem hrdá,že jsem levačka a že i ma dcerka bude.Mnoho lidí si myslí že levaci mají nějaký problemy například otvírani plechovek a tak ale není to pravda je kolem levaku plno mýtů ale většinou nepravdivích tento článek se mi líbil ukázal jak se kdysi levaci museli předělávat na pravaky a i ja mela s tím zkušenosti ještě v roce 96 se me snažila učitelka nutit psát pravou rukou naštěstí zasahli rodiče a ja byla rada byl to stresující nátlak v 11letech.Někdy i v dnešní době se lidé nechápavě dívají že píši levou rukou.Jsem vynikající malířka obrazu.Ma dcerka levou rukou kreslí ji a předělávat ji na pravačku nebudu záleží čistě na ní jakou rukou bude psát vím že bych jí ve 2 letech jen popletla.V dnešní době už je hodně pomůcek a věci pro leváky a než dcerka pujde do první třídy bude toho ješte víc.
Mirka
  • 
1.11.2007 8:30:59
Já mám doma prvňáčka leváka, takže teď řeším psaní a ostatní věci, které jsem zatím nechávala volně plynout, ale mám dojem, že něco na těch uměleckých sklonech možná bude. Můj syn si kreslí od rána do večera a do školy se mu moc nechce, protože musí jenom sedět, když "by si zrovna potřeboval nakreslit zoologickou zahradu". Těší se do kroužku keramiky a lega, protože tam aspoň něco dělá. Podle paní učitelky je hyperaktivní, chytrý a taky upovídany. Nedávno mě překvapil tím, jak sledoval reklamu v televizy(procházel okolo) a říkali tam něco o tom, že dostanete 10 návleků na vysavač zdarma. Návleky tam byly naskládané do čtverce a on se mě ptal, jak může být deset utěrek ve třech řadách. Když jsem se nad tím zamyslela, tak jsem došla k závěru, že desátý návlek byl na vysavači, ale byla jsem překvapená, že dítě, které neumí ještě ani sčítat a odčítat si toho všimlo.Ještě se musím zaměřit na tu reklamu, abych přesně zjistila, jestli jsou opravdu ve 3řadách po 3 kusech, protože já jsem tu reklamu moc nesledovala. Taky je to spousta dalších dotazů a drobností, které mě u šestiletého dítěte zarážejí, ale možná jsou fakt leváci trochu inteligentnější. Každopádně ať je to jak chce, je potřeba dát tomu človíčkovi prostor ve všem co ho zajímá a nechovat se k němu jako k malému hloupému dítěti, které nic nechápe. Zdravím a přeju hezký den
Léňa
  • 
28.10.2007 22:56:36
Já to mám asi podobně jako ty. Zjistila jsem, že mám levou ruku šikovnější než pravou až někdy v 11 letech, do té doby jsem všechno dělala pravou ( na žádné přecvičování si nepamatuju a mamka tvrdí, že jsem se odmala projevovala jako pravák ... ale kdo ví?) Takže činnosti, které jsem se učila až od tohoto věku, dělám automaticky levou a pravou je ani neumím ( třeba žehlení, práce s kladívkem, pilou, natírání, ale i krájení ), ostatní zvládám oběma. A psát umím oběma prakticky stejně rychle i úhledně( liší se jen sklon písma ).
Jaruška
  • 
16.10.2007 21:11:32
A já jsem našla obchod pro leváky v Čechách na www.obchodprolevaky.cz
Ivan
  • 
13.3.2007 7:14:28
čti na www.prolevaky.cz
Marietta, 17 let
  • 
11.3.2007 10:33:00
Dřív jsem dělala hodně činností pravou rukou a ve škole jsem začala psát pravou jako ostatní děti. Teď ale postupem času používám stále víc pravou, jakékoliv ruční práce (šití, vyšívání, ...) dělám levou, když se jí polívka, beru lžíci do levé ruky. Umím psát oběma rukama. Pravou sice líp, ale připisuju to tomu, že je vytrénovanější. Kdybych stejně dlouho psala levou, bylo by to naopak. Takže teď to dělám tak, že ve škole píšu pravou a doma levou =)
  • 
20.2.2007 17:27:44
ahoj,
mě dal táta, když jsem šla do první třídy vybrat- piš kterou rukou chceš, ale normální je psát pravou(1969). takže od šesti let píšu pravou, zásadně kreslím levou, kterou umím i psát kterýmkoliv směrem a jenom levou luštím křížovky. Je fakt, pravou škrábu a levou taky, ale tou proto, že jí mám nevypsanou
Hyena
  • 
14.8.2006 11:20:38
Nelám si tým hlavu. Ak píšeš ľavou, pokojne sa môžeš vyhlasovať za ľaváka. Aj ja to tak robím. Pritom nôž držím v pravej ruke, myš pri počítači mám napravo, strihám pravou rukou, etc.
ŠJů
  • 
27.2.2006 5:34:42
V otevřené encyklopedii Wikipedia je nový článek o leváctví (http://cs.wikipedia.org/wiki/Lev%C3%A1k).
Je spíše teoretický, praktických rad tam moc není. Každý může text upravovat nebo doplňovat. Podívejte se, jestli vás nějaká informace nezaujme nebo jestli nemáte, co byste tam doplnili nebo opravili. Základ článku je překlad z anglické verze, určitě by stálo za to tam doplnit, jak se u nás měnil přístup k levákům a kdo se o to zasloužil.
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.