| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Probiotika ve výživě dítěte

 Příspěvky 13 z 3 
26.9.2009 23:08:56

S panem doktorem mohu jen souhlasit. Jsem maminkou ročních trojčátek a od jejich narození - víceméně - děti krmím bio mlékem od firmy Goldim, které obsahuje právě výše zmiňovaná probiotika s bifi kulturami. Myslím, že v našem případě je zcela zřejmé, jak dobře probiotika působí :-) Málokdo to možná zná. Souhlasím s tím, že probiotika jsou užitečná. Naše děti nejen dobře tráví, neublinkávají, ale také nejsou ani nemocné. A to v případě trojčat je opravdu to nejpodstatnější. Děti se mají čile k světu, baští mléko jedna radost. Vím, že se o probiotikách neustále spekuluje, ale já jsem pro!
  • 
15.2.2001 17:00:21
Dobrý den.

Poznali jsme doma, že je propastný rozdíl mezi mlékem a mléčnými výrobky z obchodu a od bio-chovatele (mám tím na mysli skutečnou značku "BIO" podle zákona). Už druhý měsíc kupujeme hlavně bio mléčné výrobky (v Praze lze zajistit na www.biopotraviny.cz, v Brně přes Hnutí Duha) a bio-mléko a bio-sýry jsou úplně o něčem jiném. Mohu vřele doporučit. Budete se divit, jak dobrý pocit ve vás zanechají. A pokud máte trochu času a domácí jogurtovač, zkuste si vyrobit domácí jogurty (zahustit lze např. sušeným sojovým mlékem). Ony totiž správné jogurty stále "pracují" a nevydrží déle než 4-5 dní. Jogurt, který vydrží 30 dní, už moc "živý" být nemůže. A krabicové mléko s trvanlivostí 3 měsíce, to už asi sotva může o nějakém životě mluvit.

Přeji vše dobré.
J.M.
  • 
15.2.2001 15:38:49
Chci jen upozornit na skutečnost, že označení „bio“ je podle současné právní úpravy vyhrazeno pro produkty ekologického zemědělství (tj. pro produkty splňující požadavky zák. č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství). Toto označení tedy nezaručuje, že uvedený výrobek obsahuje živé mikroorganismy – označení „bio“ může být podle zmíněného zákona použito např. i pro pečivo, mouku nebo cukr, kde se existence živých mikroorganismů nedá předpokládat (apoň podle mého názoru). Označení „bio“ tedy není možné dávat do jedné řady s označením „s živou kuturou“, jak by se mohlo zdá z posledního odstavce článku o probiotikách. Ostatně možná jste si všimli, že dřívější jogurty Bio (Danone) a Dr.Bio (Olma) se nyní jmenují Activia a Dr.Bifido – důvodem změny názvu byl právě rozpor se zákonem o ekologickém zemědělství – tyto jogurty sice obsahují probiotickou kultury, ale „bio“ ve smyslu zákona nejsou (tím je pouze jogurt Via Natur z produkce Olmy).
 Příspěvky 13 z 3 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.