| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcové

 Příspěvky 14 z 4 
  • 
13.1.2001 20:48:04
Ne nadarmo se říká: "Máma ukazuje cestu k člověku a táta k lidem."
  • 
10.1.2001 8:44:50
Táta mi umřel, když mi bylo 10. Dodnes to pociťuji jako nenahraditelnou ztrátu. Dělal přesně to, co Zuzka píše: nechal mě odvážně zkoumat svět, zamačkával boule a ošetřoval škrábance, zahlazoval stopy po řádění. Později vyhmátnul podnětné knížky, podporoval zvídavost a tvořivost.
Zkušenosti z dětství si každý nese do dospělosti. Naši kluci reagovali na tátu jako na dobrodružný prvek. Pravidelně denně je koupal (a pak vytíral...), podporoval sportovního ducha - Sokol, plavání, jízda na kole. I když jsem výcvik "odnášela" já, impuls vycházel od něj. Zhruba tak od 10 let ho začali mnohem víc respektovat, přeci "táta všechno ví a vyřeší" a mě si zaškatulkovali "máma všechno umí a udělá". A teď, když je jim skoro 16 a 18, přejímají jeho model chování "to je můj problém, ten si vyřeším sám" a když náhodou neví, tak se radí "co bys dělal, kdyby... resp. "jak bys udělala (co konkrétně, to se můžete podívat www.hobby-info.cz)", což jim dává prostor k vlastnímu rozhodování. Myslím, že v nich uvízlo, to co mělo a že jednou budou dobří tátové. Jsou samostatní, nebojí se jednat ani za cenu chyb.
Proto nabádám ženy hrdinky, které jsou na výchovu samy, aby dokázaly nacházet kompromisy a svým dětem dopřály tátův vliv. Lepší nějaký otec, než žádný.
Mužům workoholikům přeji, aby se dokázali odlepit od strojů a klávesnic a víc si všímali svých dětí. Rostou strašně rychle!
Vždyť takové otisky ovlivní i budoucí společnost.
Míra & spol
  • 
9.1.2001 8:20:52
Teda chlapi, když jsem si četl ten článek, tak mě to pořádně hřálo u srdce. Až budu potřebovat zvýšit sebevědomí, tak si ho zase přečtu.
  • 
8.1.2001 14:44:01
S obsahem tohoto clanku naprosto souhlasim. Casto pozoruji sveho muze, jak si hraji s nasim synem a nestiham se divit te vynalezavosti, hravosti, trpelivosti, ... Proste si hraji uplne jinak, nez kdyz si s Tomikem hraji ja.
Domnivam se, ze pokud ma muz zajem a dostane prilezitost se diteti venovat, pak je skutecne stejne plnohodnotnou "matkou" jako je skutecna matka ditete.
Jsem stastna, ze je to i nas pripad a ¨moc za to svemu muzi dekuji.
Jarka
 Příspěvky 14 z 4 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.