| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předvánoční projev Antonína Zápotockého k dětem (1952)

 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]
1.10.2007 10:00:09
Ahoj holky.Ráda bych jela tak na víkend někam na dovču s 3měsíčním dítkem a s 8letou dcerou.Máte nějakou skušenost jestli se to dá zvládnout v pohodě i s mimčem?Třeba mi i poradíte nějaké skvelé místo.Jsme z Přerova.Děkuji za odpoved.
Dita
  • 
17.5.2006 0:10:56
Tak to je ten nejprašivější kec, kterej jsem kdy četla.
Vanilka
  • 
8.5.2006 0:18:32
Já myslím, že v dodržování zákona to nebude. Desatero je sice důležité, ale je to málo. To by pak Ježíš nemusel zemřít na kříži, vždyť desatero už tu bylo předtím. Myslím si, že nejdůležitějsí je přijmout smrt a zmrtvýchvstání Ježíše tak, že se to stalo kvůli mě. Pro moje viny, hříchy byl ukřižován a pro mě vstal z mrtvých!!!A co to znamená pro můj život a jak na tohle Bohu odpovím? V.
  • 
20.4.2006 4:55:57
Jsem moc rada,ze jsem nasla Tvuj clanek o tvem vyznani! Mam radost z kazdeho zachraneneho clovicka.Zel v nasi republice se mnoho lidi ke Kristu nehlasi a to vice jsi mi udelala radost .Dekuji za to! At Ti PAn zehna.
Ja jsem uverila az jako dospela,nenarodila jsem se do krestanstvi....
Souhlasim,ze Kralicka Bible je nejblizsi preklad,zvlaste Desatera....mohu se te zeptat jaky den svetis? Diky,Simona
milan
  • 
16.2.2006 13:17:05
"...že k vám přijde exekutor, vybere vám barák proto, že váš synáček udělal někde nějakou sekeru a nezaplatil ji. Jste v tom absolutně nevinně ...." Myslíte si, Alfonsi, že bylo správné, aby za "sekeru", jak říkáte, kterou udělal Váš synáček, platili všichni ostatní daňoví poplatníci, jak tomu bylo za komunistů?
Máte odpovědnost za syna (pokud není plnoletý), a to v dobrém i zlém, takže pokud tuto "sekeru" udělal, je Vaší povinností těch 21 500 Kč zaplatit, přece nechcete, abych Vám na to přispíval třeba já ze svých daní. Vy vlastně chcete, aby poklesek Vašeho syna napravovali ostatní. Ale to je přece nemorální, nemyslíte?
Zákon který toto umožňuje se za komoušů reálně neaplikoval, až teď v naší moderní porevoluční společnosti. Takových zákonů, které byly jen na papíře, ale ve skutečnosti se neaplikovaly, nedodržovaly, byla řada. Myslíte si, že nedodržovat zákony je morální?
Rodiče musejí nést odpovědnost za své nezodpovědné, neplnoleté děti.
lenka
  • 
24.1.2006 20:50:15
Dobry den pane otce nejakeho syna ktery vas privedl do krize. Je mi vas lito, protoze vim ze velke deti delaji velke problemy a bolesti,nejen financni ale i citove. Mohu vam rict ze jste na urcite ceste vyvojem nez dospejete ke Kristu a poznani. Kazdemu se neco stane tak jako u vsech lidi. a my pak musime premyslet kde jsme udelali chybu, nebod komunisti nas to nenaucili. Doporucovala bych vam knihu od americkeho psychologa: Dr. Joseph Murphy, ktery vi o cem mluvi nebod nemel zakazano se venovat Kristu a jeho lasce, coz nam komunisti zakazali a sami si hrali na boha.Knihy maji v kazdem knihkupectvi, Jmenuji se: Pravdy ktere zmeni vas zivot, nebo Zazrak vaseho ducha. Jsou ale lide ruzni, take je vira v mnohych lidech zadupana komunistickym myslenim, nebo rodicema a skolou. Vy jste se ale narodil svobodny a muzete se svym citem nakladat jak touzite, ne jenom vy ale kazdy, kazdy ma v sobe kousek lasky kousek Krista, jen ne kazdy si to chce pestovat a rozvijet. Za sveho syna se muzete modlit aby vas pochopil a vse vam nahradil aby vas mel rad. O sile modlitby a uprimne vire pise prave Joseph Murphy.Take kniha od Don Miguel Ruic pise o nasi planete a o lidech. Je zajimave jaky pohled na svet ma napriklad v knize: Laska vztahy a pratelstvi, nebo Ctyri dohody. Dekuju ze jste si mou myslenku precetl. Preju vam hodne lasky a pochopeni,nebod stale se je co ucit, svet nekonci s nejakyma penezma ktere nam ukradli.Budu se za vas modlit. Cas vse urovna a otevre srdce k lasce.
5.12.2005 15:51:47
"...přijde exekutor, vybere vám barák proto, že váš synáček udělal někde nějakou sekeru a nezaplatil ji. Jste v tom absolutně nevinně a může z vás být žebrák..."

O vine a jejim smyslu az jindy, ale jsem-li otec (nebo matka) a vychovam-li sve dite nejakym zpusobem, tezko mohu tvrdit, ze jsem v tom nevinne ve chvili, kdy se dite projevi. Asi bych spis zacala hluboce premyslet sama o sobe, jak to, ze jsem sve dite vychovala jinak, nez si myslim, ze je spravne a co udelat pro to, abych s tim jeste (alespon do te miry jak to jde) pohnula. Stezovat si na system, je ponekud zbytecne. To, ze se Vam do domu podivali exekutori je jen dusledek. Je to dusledek chovani Vaseho syna - tedy potazmo dusledech Vasi vychovy, tedy dusledek toho, jaky jste Vy sam. Jste-li tedy nastvany na tuto situaci ve skutecnosti Vas nejspis stve, jaky jste Vy sam. Je dobre si to uvedomit, protoze uvedomneni si negativnich pocitu je leckdy prvni krok k jejich prekonani. Pokud se naopak budete dal ujistovat v tom, ze problem tkvi nekde mimo vas, budete asi zbytecne prohlubovat nepochopeni mezi Vami a synem. Kdyz ne kvuli nam samym, nejsou to prave nase deti, ktere by nas mely motivovat k tomu byt lepsi? A otazka nakonec: Vy vazne opravdu uprimne verite, ze komunismus byl lepsi?


anezka
  • 
16.11.2005 14:56:04
mas pravdu proc bychom meli za syna platit my kdyz si ho neumel vychovat ja za komunistu nesmela studovat presto ze jsem mela jedicky od hora dolu a to proto ze jsme chodili cela rodina do kostela
Marie
  • 
1.10.2005 11:49:09
To je pravda, komunisti totiž zabrali majetek bez ptaní a ani člověk nemusel nic platit! Kradlo se veřejně, kdo nekrade okrádá rodinu, že - určitě to Alfonsi dobře pamatujete. U exekutorů dochází k omylům, předpokládám ovšem, že Vám nezabavili celý dům či byt a že jste zaplatil dluh za syna je jedině dobře. Za komunistů se měli dobře jedině jejich pohlaváři a kariéristi, kteří by bez stranické tlačenky nebyli schopni se prosadit. Dnes záleží hlavně na schopnostech jedince a díkybohu za to, že nikdo nezakazuje dětem studovat, pracovat nebo cestovat. Neříkám, že vládne ideální stav, ale jsem šťastná a svobodná! To, že Váš syn neplatí dluhy je jen jeho osobní problém a svým způsobem i Váš. Komunisti zřejmě mohou za to, že Vás nenaučili nést zodpovědnost za svoje činy, kterou jste zřejmě nepředal synovi.
Jirina
  • 
30.9.2005 11:04:21
A co maji komunisti spolecneho s tim jakeho mas synacka? Jak sis ho vychoval, takoveho ho mas. Nema delat dluhy. Proc bysme ti meli posilat penize my? At ti je zaplati tvuj povedeny synek.
 Příspěvky 110 z 62 [Dalších 52 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.