| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pokyn MŠMT ČR č.j. 23 472/92-21 k zajištění péče o děti se specifickými vývojovými poruchami učení v základních školách

 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]
Iva, syn 11 s ADHD
  • 
1.6.2012 10:00:09
Dobrý den,

takových učitelek víc :-). Škoda, že můj syn takovou zatím nepotkal. Všechny mladé učitelky po škole se pyšní atestacemi na práci s dětmi s poruchami, ale ve skutečnosti to prostě nefunguje. Můj syn je, jak píšete zlatíčko, zvídavý, hodný, chytrý... ale ve škole vyrušuje, zapomíná, nestíhá zapisovat do sešitu, nepozorný. Když mu doma něco vysvětlujeme, tak to pochopí rychle, ale když má napsat domácí úkol, tak je to práce na dvě hodiny. Odbíhá se napít, na WC, každé hnutí ho vyruší a potom se těžko vrací k soustředění. Je to opravdu náročné. Ze školy nosí poznámky typu: Dělá si ze svého zapomínání legraci. Neměl toto a ono.... Vyrušuje, baví se při vyučování. apod.. Já chodím do školy jak jen to jde, komunikuji s učiteli. Jen si myslím, že dítěti s touto poruchou je nesmysl psát poznámky, ve kterých jsou popsané příznaky ADHD. Jeho to rozhodně nenapravilo a nenapraví. Místo hledání konstruktivního řešení mi jeho třídní neustále vytýká, jak syn zlobí!! Už vážně nevím co pro něj udělat. Od září měníme školu, tak uvidíme, jak mu to pomůže. Zatím je důležité, že se těší a doufám, že to bere jako šanci začít "znovu". Snažíme se mu vše vysvětlit, aby to pochopil.
Díky za názor. Hodně mě to povzbudilo :-)).

Iva
5.4.2010 18:00:06
Při hledání pomoci pro svého syna Lukáše 7 let,jsem narazila na tuto diskusi a nedá mi,než také přispět.
Nemusím ostatním popisovat,co vše musí za den udělat matka dítěte s ADHD,jiné dítě si napíše úkoly a jde si hrát.Pro nás to teprve začíná,po úkolech ze školy,cvičení HYPO,pak logopedie,dodnes masíruji vojtovou metodou,přidáme aromaterapii,kterou má i ve škole,půl hodiny si hraje a pak třeba ještě čteme,nebo opět cvičení na koordinaci pohybů.Odešla jsem z dobře placené práce,abych se mohla Lukovi odpoledne věnovat.
Dodnes má potíže s rovnováhou a schody jso pro něj noční můra,přece jen máme úspěch-jezdí na kole byť nemůže být bez dohledu ani minutu.
V září nastoupil do školy a pro naši celou rodinu nastalo období temna.Došlo to tak daleko,že jsem přes pedagogickou poradnu zažádala o přeřazení do jiné třídy,ale druhá paní učitelka nám nevyhověla.
Naší paní učitelky se to dotklo natolik,že nám doporučila přechod na jinou školu-podotýkám,že jsme na malém městě a školy jsou tu dvě.Vzhledem k synovým autistickým sklonům by přechod jinam napáchal víc škody než užitku jsem odmítla a zažádala o asistenta.P.učitelka to nese těžce,ale já jí přece nechtěla ublížit,ani ji nějak ponížit,šlo mě jen o kluka.Teď vím,že cokoliv řeknete bude použito proti vašemu dítěti.
Při zápisu do školy jsem paní učitelce,v synově zájmu, předala zprávu z ped.poradny a upozornila ji,že nastupujeme s diagnozou.Po sedmi měsících jsem zjistila,že ji vůbec nečetla a prý jsem ji nic nedala.Kde se asi pohybuje i přes červený nápis ,,důvěrné"?
I přes spolupráci s poradnou je Lukášova diagnoza jednoduchá-prý je jen rozmazlený a my se mu nevěnujeme. Ještě jsem zapomněla-nemáme zájem o školu-nebyli jsme totiž na dnu otevřených dveří. Nikdo z nich nás nezná a nikdy u nás nebyl.
Luky bere ještě homeopatika,protože se u něj prohlubovala deprese a chodil zásadně jen v kukle,aby ho nikdo nepoznal a do školy se plížil podél zdí.To,že už v 1.třídě normálně funguje šikana víme asi všichni,kromě pedagogů-pro ně to totiž bylo velké překvapení.Asistenta jsem zpočátku nechtěla právě proto,aby Luky nebyl terčem posměchu,ale protože se nic neřešilo zažádala jsem a teď čekám a doufám,že to k něčemu bude.

Prosím,máte někdo zkušennosti s asistentem?Vyřešilo se tím něco?
KIK ORLICKA
  • 
4.4.2010 15:13:15
Starší učitelé obvykle vůbec nemají představu , co ADHD obnáší. Namísto toho
jednají s nemocným dítětem jako s nenepravitelným delikventem, a tak jeho poruchu ještě více zhoršují. Navíc jej ponižují před kolektivem, což může vést
k následné šikaně nemocného dítěte. Máte štěstí, že jste se nekompetentní učitelky jejím odchodem zbavili. KIK
aachje skunk a tři holky
2.12.2009 6:08:29
mickey rozlož si mapu a studuj..~;)nebud zbrklá.
5~e~~e~? a bůh ví kde další 4 vid!~t~~t~~t~
Mickey16
2.12.2009 2:19:32
Hele Ahje už to že svoje geografické znalosti na úrovni předškoláka cpeš do diskuze pod článek Pokyn MŠMT vypovídá za vše... hadr na hlavu a věnuj se raději pupku, na víc tvoje kapacity momentálně evidentně nestačí~;)
MMch 2+3 je 5 a ne 6, fíííha to je překvápko, co~;)
aachje skunk a tři holky
1.12.2009 8:44:37
patří to do bondingu,ne sem,za to se omlouvám.psala jsem automaticky do sledu komentářů.
1.12.2009 8:44:19
Achje, já jsem v pohodě, jen se ti snažím naznačit, že diskutuješ pod jiným článkem, než jsi asi chtěla.
aachje skunk a tři holky
1.12.2009 8:42:54
bellano..nebrat to všechno tak vážně..vždyt musíte mít žluč až v krku.není třeba..já z vás mám vážně srandu.jinak jste mi fuck~;)
1.12.2009 8:21:47
Achje, tak to této diskuse se tvůj cenný názor opravdu hodí ~a~
aachje skunk a tři holky
1.12.2009 8:05:31
mickey,tak spešl pro tebe žijící v komunitě balkánců,-brazilka je to brazilské oholení.hele to jen tak mimo téma,tvůj přítel očekává šestého potomka?fíííha~e~~e~
 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.