| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Školy zase ožijí… ale jen některé!

 Příspěvky 12 z 2 
  • 
28.8.2019 19:17:37
Bohužel tě zklamu, nic takového jako homo romus nebo homo nepřispůsobivmus neexistuje. Pokud by si měla možnost pozorovat pracovníky agentur zjistíš že tzv Romové z jiných států než z Čech pracují a snaží se obstát. To jen ti zdejší jsou vyškolení, tato společnost z nich vychovala nemakačenky, tato společnost sklízí plody své práce.

Tvoje reakce jen dokazuje kvalitní práci zdejších vládců médií, tvoji inoktrinaci.

Jinak ten článek není špatnej.
Jen v něm není odpověď na otázku. Proč?
Zuzkaa
  • 
28.8.2019 8:35:41
Kde se pořád bere to přesvědčení, že "praktické školy samy by měly projít určitou sebereflexí a poučením tak, aby byly kompatibilní s jednadvacátým stoletím, do kterého opravdu nepatří například umisťování žáků do těchto škol na základě etnického původu"? Copak byli Romové do zvláštních škol umísťování na základě svého etnického původu? Opak je pravdou!! Zatímco učitelé dělali všechno proto, aby romské dítě zůstalo na základce a mělo možnost se něčemu vyučit, Romové dělali všechno pro to, aby se dostali do zvláštní školy. To byla jejich škola, chodili tam rodiče, kamarádi, tam měli majoritu a cítili se tam doma. Jak se tam mohli dostat? Prostě se neučili. Oni se teda neučili stejně, ale proto, aby se dostali do zvláštní školy, se prostě neučili cíleně. A opravdu se tam nejpozději do 3.třídy dostali. Ale blud, který se vynořilv 90.letech, kdy Romové ucítili příležitost k odškodnění (rozuměj: dostaneme prachy za údajná příkoří, kterých se nám v minulosti dostalo. Stejný blud, jako byly sterilizace romských žen. Co na tom, že doma už měla 4 děti a za sterilizaci dostala peníze, prostě chci další, protože to bylo příkoří a "my jsme nechápali, co se bude dít". Hlavně že chápou, že by odněkud mohly přitéct další peníze, že), žije dodneška.

JO, a vedle toho můžeme utlumit i učňovské školy. Ono nám to ani moc práce nedá. Mistři odborného výcviku jsou už starší a brzy odejdou do důchodu, kdo by děti tomu řemeslu učil? Tak ještě snížíme nároky na maturity, aby je udělal opravdu každej blbec, a ty, co na maturitu nemají ani omylem, maturitou nějak protlačíme. My to učňovské školství tak nějak po kapitalisticku zplundrujeme, to by tak hrálo, aby se ještě nědko učil řemeslu! To tu přece budou dělat Ukrajinci nebo si sem dovezeme imigranty z Afriky, to budou ti správní pracanti, co budou jendou vydělávat na naše důchody!
 Příspěvky 12 z 2 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.