| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šup na bříško

 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]
Milada, dcera 6m., syn 5 let
  • 
4.5.2001 22:37:29
Vážený pane Libore,

to, že fenyklový čaj může i alergizovat (když matka kojí a pije ho proti nadýmání miminka) jsem se např. já dozvěděla dost pozdě, až když dcera měla již atopický ekzém. Obávám se, že tuto informaci neví spousta maminek, ale je velmi těžké určit, co je "spouštěčem" alergie - to by kojící maminky nemohly jíst ani pít vůbec nic. Minulý týden jsme byli s dcerou u alergologa a ten mi na otázku ohledně skladby potravin odpověděl - musíte to vypozorovat. Dokonce řekl, že např. jahody, pokud budou dobře omyté mohu jíst - což mi přišlo dost divné, vždyť jahody jsou velmi známé svou alergizací.
Moc Vás prosím, pokud se v tomto oboru trochu orientujete, určitě napište své rady, nejlépe do rubriky Když nám něco schází.

Děkuji předem za všechny maminky
Milada
  • 
4.5.2001 12:50:51
Popíjení fenyklového či kmínového čaje matkou v době kojení určitě přispívá ke snížení nadýmavosti dítěte. Jen je třeba, abyste při pití těchto čajů asi prvni týden až dva nezkoušely jiné nové potraviny. Pokud by se totiž u miminka vyskytla nějaká reakce, bylo by obtížnější určit, z čeho. Také je dobré, aby se matky alergičky nejprve poradily s lékařem.
Káča
  • 
10.3.2001 16:07:38
Ahoj Lenko,

omlouvám se za pozdní odpověď, stěhovali jsme se, takže jsem byla skoro 3 týdny bez internetu... :( Plavat jsme chodili do Juklíku na Luka. Koukni na www.juklik.cz

Teď bydlíme daleko, takže se po plavání teprve poohlédnu po okolí.

Káča
Lenka, Matyáš pátý měsíc
  • 
22.2.2001 21:04:43
Káčo,
Vaše příspěvky jsem četla ještě když jsem chodila do práce a čekala Matýska. Jsou super!!! Moc mi pomáhaly. Nyní jsme se konečně! napojili na Internet i doma a tak jsem si je zase začala číst.
Myslíte, že byste mi mohla napsat, kam chodíte plavat? Také bych moc ráda začaly chodit, ale nevím kam.
Děkuji moc
Lenka
Káča Skokanová
  • 
2.2.2001 21:00:10
Ahoj Markéto,
plaveme s Lenkou, předvánoční kurs jsme měli s Milenou. Spokojená jsem s oběma instruktorkami.

Jestli se dá vybrat, to nevím, zapsali nás rovnou, vybírat jsem si ani nemohla. To proto, že jsme začali opožděně, než je pravidelný začátek kursů. A teď pokračujeme dále, takže jsem se ani nemusela přehlašovat.

Pěkné plavání,
Káča
Markéta, Lucinka 6 měs.
  • 
24.1.2001 21:07:21
Ahoj Káčo.
Mohla bys mi prosím napsat, k jaké chodíte s Adámkem instruktorce a jak jste s ní spokojeni? A nevíš, jestli se dá instruktorka vybrat?
Díky Markéta
Jana, dcerka Karolínka necelé 4 měsíce
  • 
19.12.2000 1:42:48
Hlásím se taky do klubu - i já vlastním bolavý palec na levé ruce. Mě zase napadlo, jestli to nemůže být tím, jak pri kojení přidržuji prs - jelikož jsem pravák, tak pravý palec je víc trénovanější a tolik mu ten nezvyklý úchop nevadí. No nevím.
Každopádně mám s palcema víc trápení - bolí m i ty u nohou, ale to zřejmě od kojení nebude :-), je to odřené od bot.

Přeji všem klidné a tiché Vánoce.
Jana
Jana, 12.týden
  • 
5.12.2000 11:12:36
Ahoj Káčo,
piš, piš, piš.Včera se objevila na hlavni straně upoutávka na nový díl deníčku, ale asi se to nějak technicky nepovedlo - nenaskočila.Doufám, že se to brzy zprůchodní, protože určitě nejsem jediná zvědavá, co Adámek nového provádí.
Mějte se všichni hezky.
Jana
Káča Skokanová
  • 
27.11.2000 22:26:06
Milá Markéto,
můžeš postupně začít s ochlazováním vody. Plave se ve 30°, nevím jestli je to ve Vršovicích stejné. My jsme postupně přešli z 35° na 30° asi během 2-3 týdnů úplně v pohodě.

Dneska na plavání Adámek bavil všechny kolem. V dalším díle eMiminka o tom napíšu víc, snad to stihnu ještě do konce týdne.

Ahoj Káča
Markéta(Lucka 4,měsíce)
  • 
27.11.2000 20:00:45
Ahoj Káčo,děkuju za tip.Už jsem si domluvila termín plavání v JUKLÍKU ve Vršovicích a od ledna jdeme na to!Jenom mi prosím Tě poraď ,jaká je asi teplota vody.Aby jsme se stačily připravit.Zatím ji koupu ve 35,C.Díky moc a pozdravuj Adámka.Markéta
 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.