| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Příklady snad potáhnou

Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
Dana+Aneta 3r
  • 
27.11.2011 22:58:47
Mohu přidat jen svůj (tímpádem značně) subjektivní názor - zkušenost. Dcera má ve školce jak bazének tak saunu. V období října, kdy chodila do sauny měla nejdříve rýmy a pak angínu s ATB. Tento měsíc jsme jí nenechali ani do sauny ani do bazénu chodit. Prozatím je měsíc zdravá, občasnou nudli nepočítám, tu mají všechny děti, ostatní ve třídě i kašlají a přesto kašel nechytla (ťuk ťuk ťuk). Podpůrné vitamíny a imunopreparáty brala v září a celý říjen, teď nebere nic. Tak a teď nevím, jak to s tím posilováním imunity tedy je? ;-)
27.11.2011 22:18:53
Mé dvě starší děti ve školce přes zimu používali saunu (cca v roce 2006). Chodili tam velmi rádi. Nechodily všechny 4 třídy najednou, takže děti nastydlé, ale i naopak právě přišlé po nemoci, či ty které nechtěli z jiných důvodů, zůstali ve vedlejší třídě, která ten den nesaunovala. Paní učitelky v sauně dětem myslím něco vyprávěly či četly, ochlazení bylo buď v bazénku se studenou vodou, které tam bylo ale jen po kolena, nebo pod méně studenou sprchou, jak si kdo přál. Moje dcera ale milovala ten studený bazének. Bylo to zpestření školkového programu, tak jako spousta jiných aktivit, navíc to rodiče nic nestálo. V následujících letech však saunu školka nezprovoznila, údajně z důvodů zvýšených požadavků hygieny, které bylo nerálné splnit. V loňském roce se sauna definitivně přestavěla na další třídu a se saunováním je konec. Já toho lituji, protože moje další děti už tuto, mezi dětmi opravdu oblíbenou aktivitu, neužijí. Zajímalo by mě, zda vůbec v současnosti nějaká MŠ požadavky hygieny naplnila a saunuje?
Jitka(2deti)
  • 
27.11.2011 20:34:51
Hotel Duo Praha 8, lze jit jen do sauny
Renata
  • 
27.11.2011 15:22:33
Článek jsem se snažila přečíst pozorně, ale odpověď na to hlavní, tedy nakolik saunování v MŠ dokáže ovlivnit nemocnost předškolních dětí, jsem tam nenašla. Opravdu by mě to zajímalo, můj předpoklad je, že viditelný úbytek nemocnosti není, protože sauny, solné jeskyně a podobné aktivity nevyváží fakt, že v předškolním kolektivu se zdroje dětských infektů prostě udržují víc než dobře.
Naopak bych si myslela, že u "načatých" dětí, kterých je ve školce vždycky nějaký počet, to sauna jedině dorazí. Třeba se mýlím, škoda, že článek neposkytuje v tomto smyslu nějaká fakta...
Binturongg
27.11.2011 13:48:47
Moruše - problém vidím mj. v tom absolutně zdravém dítěti - inkubační doba pouhé rýmičky e několik dní, ale dítě už je nakažlivé a nakažené...

A jak píše Hilly - to s těma extrabuřtama jsem psala já. Myslím, že školky mají mnohem víc daleko podstatnějších nedostatků, než je nedostatek saun.

Ano, možná je škola se saunou báječná, je tam přiměřený počet dětí na učitelko, učitelky děti nenutí jíst pod pohrůžkami různých sankcí, do školky je přijato každé dítě, jehož matka to chce..., ale nemělo by se plošně nejprve jít příkladem (abych si vypůjčila něco z názvu článku) v těchto zásadních oblastech, než se začnou vymýšlet právě ty extrabuřty? ~d~
27.11.2011 11:13:15
Navsteva sauny v MS mi prinasela jen a pouze velky stres + nachlazeni, byla bych rozhodne proti, aby moje deti navstevovaly saunu~Rv
Hilly.
27.11.2011 10:12:22
Jak tu někdo psal, tohle už jsou extrabuřty. Na školkách je neustále co zlepšovat,třeba počet dětí na jednu učitelku, tak proč začínat saunou.Tento článek "saunování" tak trochu vnucuje, s tím mám problém, protože si nemyslím, že by to mělo být nutným vybavením každé školky. Otužovat se dá i jinak, přirozeněji, třeba se školkou chodit víc ven atd.
Moruše
27.11.2011 0:35:43
Na tuhle diskusi nemohu nereagovat. Vyplývá z ní absolutní neznalost pisatelek co se týká zásad saunování dětí. Takže to nejdůležitější - do sauny může jít pouze dítě, které je absolutně zdravé! Moje dcera měla to štěstí a jednu takovou školku navštěvovala (mimochodem na fotograii poznávám dvě naše paní učitelky). Dodnes na to ráda vzpomíná, na to jak paní učitelka v sauně "kouzlila" s párou a bylinkami. Po sauně se děti nesprchovaly úplně ledovou vodou, ale vlažnou tak, aby jim to bylo příjemné. Potom si relaxovaly v župánkách v herně. A za další, asi pak nebyla náhoda, že ze čtyř školek ve městě měla ta naše nejmenší nemocnost. Prostě vlastní školková sauna je úžasná záležitost, na kterou se děti vždycky na podzim moc těšily a pak na jaře litovaly, že se saunováním končí. Neříkám, že u dcery za celou zimu neproběhla ani "rýmička", ale když už tak nic hrozného, ale samozřejmě připouštím, že je to individuální a záleží na každém dítěti v jaké je celkové kondici. Tohle je moje zkušenost. Na saunu nedám dopustit.
P.S. maminka od Barunky zdraví paní učitelky z milevské školky, pokud se k této diskusi dostanou :-))))
kreditka
26.11.2011 19:15:42
Byla jsem v sauně jen jednou a stačilo mi to bohužel i když jsem se cítila naprosto v kondici nebylo to tak a saunu jsem odskákala zápalem plic proto jsem k sauně skeptická zvlášť pokud se jedná o školku - kdo určí zda je dítě zdravé??
Hilly.
26.11.2011 11:02:00
Jitko, tak vzhledem k tomu, že průměrná inkubační doba u chřipky a různých dalších chorob je tři dny,aniž by na dítěti šlo cokoliv pozorovat a ve školce je opravdu extrémně infekční prostředí, nevěřím, že to bude extra přínosné, spíš naopak.
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.