| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Báječný život satelitní...

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 267 [Dalších 237 >>]
*Niki*
23.2.2010 13:47:55
Katko, trošku už přeháníš. Jasně, dámy opečovávají nesamostatné dětičky (že je nenechávají ve 2 letech samotné doma), zatímco ty vozíš do školy 16-ti leté samostatné miminko. Fakt vtipné. Přemýšlej příště, než ukřivděně zareaguješ.
Myslím, že dámám přišlo divný, stát za zadkem 16-letému děcku, a doma nechat 2-leté.
Máš trošku pomýlené, co je samostatnost a co nezodpovědnost, vid?~t~

Voz ji klidně i ve 30-ti, to je vaše věc. Ale proč ti tak vadí, že ostatní to mají jinak?
23.2.2010 13:36:27
Haha, je legrační, jak je to přesně u každého obráceně! Já jsem původem z pražského centra a do šesti let jsme většinu času trávili na chalupě v malé vesnici. Od šesti let aspoň každý víkend. Díky tomu jsem manželovy návrhy na prodej pražského bytu a zakoupení/stavbu domku někde v satelitní vesničce rázem odmítla, protože pro mě by představoval jen noclehárnu a o víkendu bych se snažila utéct. Máme chatu, kam jezdíme a ani tam mě ten víkend nebaví, musím říct... Nemyslím to nijak zle, jen holt spíš než do přírody jsem typ do baru :-). Článek Kateřiny byl jinak vtipný a aspoň jsem se na rodince pobavila! Velmi oceňuji jazykově/stylistické schopnosti autorčiny dcery, je fakt dobrá!
Velkej tvrdej Marvin
23.2.2010 13:14:16
Celá tahle debata o ubrouscích je dost mimo. Myslím, že Ines chtěla původně sdělit, že když dojdou ubrousky, není to podle ní důvod, nechávat tak malé děti samotné doma.
Ecim
23.2.2010 12:57:15
Milado, mně je jasné, že brigády se zvlášť teď shánějí blbě. Neříkám, že na brigádu může každý a že kdo na ni nejde, tak je úplně nemožný a může si za to sám. Jen nastiňuji, že je tady ta možnost. Rostu z toho, když vidím lidi postatně starší než patnáctileté, kteří akorát nadávají, ale aby se aspoň pokusili sehnat si brigádu, to ne.
Kačka + dvojčátka
  • 
23.2.2010 12:25:48
Ines, tak tvůj příspěvek je skutečně mimo...krom toho, že do téhle diskuze nepatří, tvrdit, že matka, která používá vlhčené ubrousky na otírání zadečků, patlá prdelky chemikáliema, je hodně přehnané...co seš prosím tě zač? Nějaká fanatická ekomatka? Chtěla bych tě vidět se dvěma miminama o váze 11kg, které nechodí, kadí každé 5x denně, jak s nima lítáš pod kohoutek ... když odhlídnu od toho, že je jednou rukou neudržím:-), tak za sebe můžu říct, že i kdybych měla jedno a vážilo o půlku méně, tak to dělat nebudu...mně prostě vyhovují vlhčené ubrousky, nekupuji žádné levné šmejdy a nemám rozhodně pocit, že bych svým prdelkám nějak ubližovala.
Milada.
23.2.2010 12:24:08
Ecim,

máš malé děti viď? Jdi se někdy podívat do diskuze o puboších, tam se brigády řešej. Prostě je to dost nereálný, snad jediná možnost tam je vždycky psaný McD. Mýho kluka se to bude týkat ani ne za rok. A nemám šanci něco sehnat, nikde ho od 15 nevezmou. Nikde.
23.2.2010 12:09:17
..no jo, ale když mě a možná že i tobě bylo 15 let (u mě před 17-ti lety + pocházím z vesnice), byl naprosto jiný provoz, jiná situace, žádné satelity u velkých měst, kde je provoz ráno šílený i bez toho, že napadne sníh...

Hele, já být na místě autorky, udělala bych to samé...svoje děti zná a při 3 dětech fakt ví, co si může dovolit a co ne...

...a mmch jsem ráda, že v její kůži nejsem...právě proto, že jsem od malička bydlela v malé vesničce (žádný obchod, úřad, lékař, prostě nic), kde bylo VŠECHNO daleko, sběrný autobus jezdil 3x denně a spojoval okolní vesničky se střediskovou vesnicí (2km a dva velký kopce - za mě to bylo super, busy jezdili 2, každý měl svůj okruh a nás bral jako poslední, takže jsme byly za 5min v té velké vesnici, teď je to děs, bus jezdí jen jeden, u nás začíná, takže cesta do školy i zeškoly trvá dětem cca 1:20h..brrr..když je hnusně radši se svezou, než aby šlapaly ty dva krpály, chápu je!!)

...možná právě proto, že jsem tohle zažila, hned po SŠ jsem odešla do Prahy, bydlíme v paneláku 1 zast. busem od metra. Sice do školky to máme z ruky i když máme jednu 2 minuty a druhou 5 minut od domu - synka do nich prostě nevzali (blbě se narodil, 8.9., takže mu 1.9. nebyli 3 roky-a vypadl z pořadníku - musela a jsem tedy vláčet čerstvého 3leťáka do jiné části Prahy do školky, kde otevřeli třídu navíc,kde nebyli žádní jeho kamarádi z okolí tak, aby třeba 4 leťák měl školku zadku - fakt úžasná logika, miluju nařízení!!) tzn. a jsme moc rádi, že "dojíždíme" do jiné části Prahy cca 5 minut autem, MHD 25-30min, jak jinak ale, že naprosto opačným směrem než do práce, bus tam jezdí 1 + pěšky ješte ca10-15min. - stejně jsem se tomu dojíždění ale nevyhnula, je to opruz, strašná ztráta času, ale furt lepší, než na vsi...

P.S.Naši tam na té vesničce pořád bydlí - a mmch, když padá sníh, tak taťka prostě vstává 2x, 3x za noc a odhrnuje přístupovou cestu, aby úplně nezapadli...normálka... a když jsou mrazy, vstává v noci a přikládá do kotle...fakt zlatej panelák!!!
Katka + tři princezny 2, 5, 16
23.2.2010 11:43:55
Pauliso, moc děkuju ~x~~x~ Máš naprostou pravdu, neměla jsem vůbec reagovat, ale když se dámy pustily do dcery, tak jsem musela. Možná nemohly uvěřit, že puboška může mít svůj vlastní názor a zastat se své mámy, protože ty jejich ratolesti je mají furt za zadkem a žádné vlastní názory nemají. Nevím, říkám si "podle sebe soudím tebe". Já jsem na Zuzu fakt pyšná a myslím že všechny ty rejpalky strčí v pohodě do kapsy. Taky by mě zajímalo, co dělají ty opečovávané dětičky, když jejich dokonalé matky sedí od rána do večera na netu a jen čekají na svoji příležitost, jak se zase do někoho pustit. Včera v noci jsem se schválně koukla do diskuse a ty největší hvězdy tam mají rozdiskutovaných několik příspěvků najednou a už jedou... ~b~~b~~b~ Proto jsem moc ráda a ještě jednou ti děkuju za reakci a taky všem čestným výjimkám, které pochopily legraci (Monty, Binturong.... ~x~
Ecim
23.2.2010 11:42:08
Milado,
uznávám, že jedna věc je teoretická možnost jít na brigádu a druhá věc tu brigádu doopravdy sehnat. Když to nevyjde, tak je to sice mrzuté, ale jak z mého příspěvku vyplývá, tak člověka může potkat spousta mnohem horších věcí.
Pro Tvou informaci - také jsem zažila situaci, kdy jsem nesehnala brigádu nebo kdy jsem nějakou dobu nemohla najít práci. Ve srovnání s tím, co jsem prožila pár let předtím, jsem z toho ale neměla potřebu dělat bůhvíjakou tragédii.
A nesmírně si cením toho, že aspoň ty další věci, které ve svém příspěvku píšu, jsi doposud nezpochybnila. ~a~
Bára a kluci
23.2.2010 11:29:14
Milá Katko, Váš článek mě opravdu pobavil a děkuju - máme to totiž naprosto stejně :o))

Jsme první zimu v domečku a hned taková nadílka - zpočátku také všeobjímající nadšení, děti u vytržení, my se s manželem prali o lopatu, kdo bude odhazovat. Po pár dnech už nebylo pomalu kam to házet, podél vjezdu k domu jsme si vytvořili obří kopce.
Z nadšeného hulákání u oken, že pořád padá, se to nadšení začlo vytrácet a pak už jsme jen vrčeli, že už ZASE padá.

Bydlíme u lesa, všechny cesty do Prahy odtud vedou lesem, takže se tu nesolí...a bohužel ani moc neprohrabuje. Naopak u baráku nám řádil zřejmě stejný traktorista - s bonusem sousedů, kteří zásadně parkují venku naproti sobě, takže tamtudy neprojede s pluhem nic, takže to zase u nás u vjezdu zvedne a odcouvá ulicí zpět.

Včera tu projel zase - na silnici jen břečka sněhu na ledovém podkladu. Projel zbytečně, silnice nevím proč po jeho průjezdu vypadala pořád stejně, jen do vjezdu nám nahrnul obří 60cm barikádu zledovatělého sněhu.

....miluju jaro
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 267 [Dalších 237 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.